Planet Golob

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Kdo že vozi te naše zdravnike na zastojnske izlete smučanja ipd ?
Pa se ti zmedena duša zavedaš, da govoriš o veliki manjšini in njihov svinjak posplošiš na večino? Pol te pa prdec mal zaboli, pa visiš pri zdravniku.... Mal spoštovanja prosim, ker zdravniki ki jih jaz poznam so žrtvovali dobršen del mladosti, da so sploh postali zdravniki in to opravljajo vestno in ne ravno za velik denar, če pomisliš da delajo dosti več od povprečnega delavca.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.655
3.934
113
Ljubljana
hmpg.net
Zakon o delovnih razmerjih v 39. členu piše:
(konkurenčna prepoved – zakonska prepovedkonkurenčne dejavnosti)
(1) Med trajanjem delovnega razmerja delavec ne sme brez pisnega soglasja delodajalca za svoj ali tuj račun opravljati del ali sklepati poslov, ki sodijo v dejavnost, ki jo dejansko opravlja delodajalec in pomenijo ali bi lahko pomenili za delodajalca konkurenco.
(2) Delodajalec lahko zahteva povrnitev škode, nastale z delavčevim ravnanjem, v roku treh mesecev od dneva, ko je zvedel za opravljanje dela ali sklenitev posla, oziroma v roku treh let od dokončanja dela ali sklenitve posla.

Nikjer ne piše, da delodajalec ne sme kadarkoli pisno soglasje ukiniti. In v trenutku ko ga ukine, če delavec še naprej opravlja ista dela, nastopi odškodninska odgovornost.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.275
986
113
Pa se ti zmedena duša zavedaš, da govoriš o veliki manjšini in njihov svinjak posplošiš na večino? Pol te pa prdec mal zaboli, pa visiš pri zdravniku.... Mal spoštovanja prosim, ker zdravniki ki jih jaz poznam so žrtvovali dobršen del mladosti, da so sploh postali zdravniki in to opravljajo vestno in ne ravno za velik denar, če pomisliš da delajo dosti več od povprečnega delavca.
Se strinjam, samo kaj ko je ta velika večina tiho in pusti da par pohlepnih dela zgago tudi v njihovem imenu, in upa da kakšna drobtinica pade tudi za njih navzdol.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.361
5.651
113
in nikakor nisem bil sam v pedalčkanju v smer odvzema tebi ljubega gumba.
Zakaj se sprenevedaš? Ti si bil glavni kalimero ko sem te poklopil ravno na dopustu z jedino....

....namesto da bi užival na dopustu si kuhal zamero...

Si že dojel kje je bila fora z Turbobitchom? Al priznaš da nimaš pojma zakaj si pedalčkal?

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5 in jonny77

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
Zakon o delovnih razmerjih v 39. členu piše:
(konkurenčna prepoved – .....
Nikjer ne piše, da delodajalec ne sme kadarkoli pisno soglasje ukiniti. In v trenutku ko ga ukine, če delavec še naprej opravlja ista dela, nastopi odškodninska odgovornost.
Aaaa, kakšna odškodninska odgovornost?
A je bolnica kaj oškodovana?
A je čakalna vrsta prazna in je zmanjkalo pacientov?
Po vseh bolnicah so vsi programi izpolnjeni povečini 100%, ponekod še čez. Ko bo "popoldanc" odžiral paciente bolnici in bo zmanjkalo pacientov in bodo programi samo 70% izvedeni, potem pa lahko rečemo, da dela konkurenco bolnici.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.275
986
113
Po vseh bolnicah so vsi programi izpolnjeni povečini 100%, ponekod še čez. Ko bo "popoldanc" odžiral paciente bolnici in bo zmanjkalo pacientov in bodo programi samo 70% izvedeni, potem pa lahko rečemo, da dela konkurenco bolnici.
Čim zdravnik v javnem zdravstvu reče pacientu, da je čakalna doba na poseg npr. leto, in da če pride pa njemu v privat ambulanto bo pa takoj na vrsti, bi morali zvoniti vsi alarmi. Ampak ne, to je postala kar običajna praksa.

Aeon_Pax

Pripravnik
19. okt 2012
35
19
8
Ljubljana
Točno tole.

O konkurenčni klavzuli za zdravnike javnega zdravstva lahko tuli le Jenull in njegovi. S "popoldanskim" delom zdravniki nikogar ne oškodujejo (sebe pa kar krepko okoristijo), če seveda svoje redno delo opravijo korektno (za oceno in spremljanje le tega obstaja vodstvo/ šefi) in da ne delajo z namenom pridobivanja strank za popoldansko delo.

Točke, ki bi jih morala nasloviti država, so predvsem:
1. Preprečit privat ordinacije, ki za svoje delo koristijo javno infrastrukturo - da dohtar za popoldansko delo koristi prostore in opremo javnih zavodov
2. Spremljanje dela, kot omenjeno zgoraj - postavljen mora biti zajeban šef, ki mora skrbeti, da ne pride do točke 3.
3. Preprečiti nabiranje strank za popoldanca in obratno: Če boste plačali privatno, te spravi hitro v sistem, ali pa da na rednem ugotovi raka in te lahko privat takoj zrihta (tak primer žal imel doma pri primeru raka na prostati)

Zdravstvo je treba zrihtat, ampak kar se gre ta oblast in ljudska iniciativa je burleska.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in trance0

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Zakaj se sprenevedaš? Ti si bil glavni kalimero ko sem te poklopil ravno na dopustu z jedino....

....namesto da bi užival na dopustu si kuhal zamero...

Si že dojel kje je bila fora z Turbobitchom? Al priznaš da nimaš pojma zakaj si pedalčkal?
Ja, priznam. Bil si vedno objektiven in načelen. Jest sm bil pa užaljen in sem po enem samem banu tolk časa pedalčku, da je hefe le reku, nč če pa ti kalbo tko praviš, pol pa res mormo kameli igračko vzet....če verjameš v smrkce in čokoladnega svizca seveda.

Verjamem pa, da imaš ti svoj film v glavi. Sicer pa tvoje vrhunsko obnašanje nima veze z Golobom, tko da lohk nehava.

Čim zdravnik v javnem zdravstvu reče pacientu, da je čakalna doba na poseg npr. leto, in da če pride pa njemu v privat ambulanto bo pa takoj na vrsti, bi morali zvoniti vsi alarmi. Ampak ne, to je postala kar običajna praksa.

posege med drugim odmerja (preko finianciranja) ZZZS tako da tu je potrebno bit malčk previden, ker pri privat varianti je lahko samoplačniško, ni nujno da je koncesija zadaj

• Všeč mi je
Reactions: nacek

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Če bi to bila takšna mašina bi jih tvoji "dobri" že zdavnaj odstranili - le zakaj jih ne ?

Sem že prevečkrat doživel da se jim v javni službi ni dalo delat so te pa poslali lepo privat, kjer so nenadoma našli čas zate.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.308
113
Ja saj zvonijo vsi alarmi. Samo ni problem v dohtarju ki dela popoldne ampak v tem da mu dopoldne nihce ne placa posega zate. Pac zzzs placa 10 posegov na mesec. Ja, to je to opevano javno zdravstvo.
in ko zvonijo vsi alarmi in je vsem, ki jim logicno sklepanje ni tuje, jasno da gre za krajo skozi javno zavarovalnico, se zagovorniki utopicnega in nedelujocega sistema spravljate na delavce - zdravnike.

vcasih pomislim da v bistvu si glup narod zasluzi tak sistem ker ga itak sam zagovarja.