Planet Golob

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
konkurenčna klavzula opredeljuje dejavnosti PO prenehanju delovnega razmerja.

konkurenčna prepoved je to kar ti želiš interpretirat, pa tud to ne počneš pravilno.

ja ata smrk, spet imaš prav.

Konkurenčna prepoved je tisto o čemer sem pisal. In kako to spremeni mojo trditev o navzkrižju interesov? A ne bi raje tega pokomentiral?

Konkurenčna prepoved velja že po samem zakonu in jo je mogoče izključiti zgolj s pisnim soglasjem delodajalca. Ob morebitni kršitvi za delavca pomeni tudi odškodninsko odgovornost. Delodajalec tako lahko zahteva povrnitev škode, ki mu je nastala z delavčevim ravnanjem.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
ne on je že odrasel pa je kaj je, msenjur pa je 14 letnica, za njega je še upanje da se bo kaj naučil do takrat ko odraste.
Aha, tako je s tem. Sej ne, da si štangico pridržal ko se je opti pregovarjal z mano o tem, ko sem mu direkt razložil kaj je konkurenčna klavzula in da se to posebej plača. Odraslo ravnanje, ni kej rečt.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
ja ata smrk, spet imaš prav.

Konkurenčna prepoved je tisto o čemer sem pisal. In kako to spremeni mojo trditev o navzkrižju interesov? A ne bi raje tega pokomentiral?

prepoved je zakonsko v pogodbi, torej si predvideval narobe, ni pa to prepoved kot prepoved, temveč pač da potrebuješ soglasje delodajalca, to pa kolikor vem zdravniki imajo.

kje te boli sploh?

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.822
647
113
Sarkazem detektor crknil?

Kot so ze prej napisali. Sedanja garnitura, vključno z novinarji in nevladniki je krulila nad vladanjem z odloki. Sedaj pa se spet vlada z odloki, novinarji in nevladniki pa tiho. Vse je lepo in prav. Plešemo :cheer:

To mi je vse jasno, ampak po tem, kar je njegova vlada delala z odloki, je njegovo oglašanje v zvezi s tem najmanj neokusno.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.245
3.690
113
to kar si našteval ni konkurenčno njihovi osnovni dejavnosti.

Vsaka pogodba o zaposlitvi ima konkurenčno klavzulo že odkar pomnim. Kar je nekako logično, ker prej ali slej pride do navzkrižja interesov. In dohtrska pogodba jo očitno nima. In če bi dohtrji popoldne razvažali wolt, mislim, da nobenga ne bi motilo.
Aja.
Kaj pa npr. kakšen IT-jevec, ki je zaposlen v JS in še popoldne "za frende" kaj sprogramira??

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
Mene zanima, recimo te bolj znani privatni zdravniški centri, ki imajo za polno zaposlene zdravnike. A njim je vseeno če njihov zdravnik dopoldne ali pa popoldne dela še v drugi zdravstveni kliniki, kakor je vseeno javnim ustanovam?
A veš, kaj je Bitenc rekel boljši polovici, ko jo je vabil?
"Lahk odelate popoldne tudi drugje. Dodatne izkušnje so vedno dobrodošle."