Planet Golob

B81

22. jul 2007
37.681
10.964
113
laptopi - pride naređenje iz eu, da bomo digitalizirali starejse, socialno sibke in hop, sprejmemo zakon in gremo v nakup. ceprav se ne vemo kdo jih bo dobil. ok, izvemo aprila. glede OS pa ne vidim problema. bojo zaposlil nekaj studentov, pa bojo v enem tednu zmetal tiste windowse gor. v jugi bi se to sicer udarnisko naredilo na racunalniskem faksu.
kje pa bodo študenti dobili winse in office? Na partisu? jao kake fore

• Všeč mi je
Reactions: Gavran in Kamele0N

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
msenjur
Bravo. “Socialna” država z urejeno delovno-pravno zakonodajo bo “zaposlila” nekaj študentov …

Je pa ravno taki pristop srž marsikatere naše težava - zadeve urejajo nesposobni na udarniški način.
Sem že nekajkrat zapisal, da je narobe, da se raven državnih sekretarjev smatra za politično funkcijo in se jih vse prevečkrat menja z ministri. Ta raven naj bi služila temu, da so strokovnjaki na svojem področju in da skrbijo, da se zadeve zakonsko ustrezno spelje. Žal pa ministri potem to razumejo, kot politično nasprotovanje in menjajo skretarja …

edit: MrDaco uletel - dodal na kaj se post nanaša

tako je, ko se stolcke tala v zahvalo. pridejo tudi nesposobni na visoke stolcke. tale primer zdele je odlicen primer. tip je gimanzijski maturant in je sekretar na min za pravosodje.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kje pa bodo študenti dobili winse in office? Na partisu? jao kake fore

hahaha, je lej, ce si ti tok nesposoben, da ne ves, kje se kupi windowse, pol pa qrc vse skup.

zakaj bi en povprecen uporabnik rabil office? imas google sheets, cisto dovolj za povprecnega uporabnika. imas open office. a zdej bojo se za vsakega posebej sprasevali kaksne programe bi imel gor?

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.813
2.608
113
So za bolnike.
A ne za covid bolnike(ter še za marsikatere druge ne).
Ker ne boš verjel, ne predihava se enako pri različnih bolezenskih stanjih

Tko po domače povedano... Kupilo se je twingota brez opreme z mankajočimi zavorami za ceno pasata.
Tale jih je pa ocenjeval:

1707551442428.png

• Objave ne odobravam
  • Haha
Reactions: aljoman in endvatri

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.444
7.055
113
zakaj bi en povprecen uporabnik rabil office? imas google sheets, cisto dovolj za povprecnega uporabnika. imas open office. a zdej bojo se za vsakega posebej sprasevali kaksne programe bi imel gor?

In potem Janezek iz socialno ogrožene družine spiše seminarsko, jo odda kot .odt, tovarišica je ne upa odpreti, ker ima office in dobi cvek. Ja, save as Office format je za nevešče že raketna znanost. Spoh na kakšnih vajah bo dobra, ko se v šoli dela v offisu (po možnosti 2013 ker ni dnarja za licence), doma pa dokončaj v LibreOffice.

Potem pa najboljše nositi te prenosnike informatiku v službo, da gor rukne W10 in aktivator za office.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.444
7.055
113
Seveda, kaj pa če se uči o oblikovanju dokumenta, kazala, prelomi... tu pdf ne pomaga veliko.

Alternativa seveda je, da si tudi tovarišica gor rukne open office.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
In potem Janezek iz socialno ogrožene družine spiše seminarsko, jo odda kot .odt, tovarišica je ne upa odpreti, ker ima office in dobi cvek. Ja, save as Office format je za nevešče že raketna znanost. Spoh na kakšnih vajah bo dobra, ko se v šoli dela v offisu (po možnosti 2013 ker ni dnarja za licence), doma pa dokončaj v LibreOffice.

Potem pa najboljše nositi te prenosnike informatiku v službo, da gor rukne W10 in aktivator za office.

pol naj pa spravi v pdf.

lej, tudi vsi ostali sosolci so na svoj nacin prisli do programske opreme. eni jo kupili, drugi jo dobijo drugje. ce si pa srednjesolec v teh casih ne zna opremit podarjenega laptopa, pol ga naj pa vrne.

sicer sem pa pisal bolj za starejse, ki se bojo ucili kako sestet celice v exelu in kako sestavit dopis v wordu.

kaksnemu informatiku v sluzbo? a ne gre za socialno sibke?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Seveda, kaj pa če se uči o oblikovanju dokumenta, kazala, prelomi... tu pdf ne pomaga veliko.

Alternativa seveda je, da si tudi tovarišica gor rukne open office.

prelomi in kazala niso ravno osnovno zacetno znamje.

kot obicajno, dejmo zakomplicirat zakaj nekaj ni dobro, da se ne da, zato ker je nekdo potegnil ven nek skrajen primer.

kaj pa bo, ce bo zacetnik arhitekt hotel narisat 3D nacrt hise? a mu bomo pol se autocad placali?

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63
V Celju so potem še naročili dodatne komponente, ki naredijo dotične ventilatorje uporabne (iz prejšnje primerjave-twingotu so namontirali zavore)

kaj vem, uradniki praviji do niso uporabni, dohtarji pa da so. Gre za isto dobavo, konec marca. ?

Ne piše da so bremze kupovali dodatno.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Rekel sem da smo jih rabili. Zakaj so ostali v kleti, ne vem.
Ker je Zdravc tele. Enostavno povedano. Ne prtičkov ne neuporabnih ventilatorjev nismo rabil. Pa sodne palače, pa leptopov, pa naše domače občinske stavbe pa še česa ne rabmo. Pač se dela z mojim in tvojim denarjem dejmonaši, dokler smo. In tko k se mal nad mano najdejo teleta, ki Zdravčeve prtičke še dons zagovarjajo, se najdejo telički k tole zdej zagovarjajo. Ribe se pa mastijo.