Planet Golob

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.664
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net
»Ugotovili smo, da je bilo 64 ventilatorjev tipa Siriusmed R30 in 46 ventilatorjev tipa Bellavista ob njihovi dobavi konec marca oziroma aprila 2020 neprimernih in zato neuporabnih za zdravljenje bolnikov s covidom-19. "

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.176
113
Veš, veš, je bilo dovolj po medijih. Niso primerni.
Ampak se raje narediš malo nevednega, da ne bi slučajno kaj slabega rekel o takratni vladi
Takrat se je marsikaj grdega pisalo o vladi. Sedaj je mimo, in se lahko bolj objektivno razloži. Da niso primerni za bolnike, meni ni dovolj dober izgovor. Za kaj pa so pa primerni, oziroma (sem že zgorav prašal) kakšen je njihov drugotni namen, če ne za predihavanke bolnikov.

Da računako sodišče odloča o ventilatorjih, je ravno tako kredibilno (ali pa še manj) kot da jaz tukaj pametujem, ki nimam z zdravstvom prav velike veze.

• Objave ne odobravam
Reactions: jonny77

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.499
7.012
113
Zanima pa me za kaj so bili narejeni? Kulpljeni so bili za predihavanje bolnikov. Za kaj drugega se še uporabljajo?

Nikoli ne bos razumel, velika vecina pojma nima o ventilatorjih, ampak ta ignoranca ni merodajna za njih uporabnost in mnenje je brez teže.

Oboje je pribor za jesti, cemu pa naj bi bila vilica namenjena, ce ne za jesti s krožnika. Za kaj drugega se še uporabljajo? Na talarju pa župa.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.176
113
Nikoli ne bos razumel, velika vecina pojma nima o ventilatorjih, ampak ta ignoranca ni merodajna za njih uporabnost in mnenje je brez teže.

Oboje je pribor za jesti, cemu pa naj bi bila vilica namenjena, ce ne za jesti s krožnika. Za kaj drugega se še uporabljajo? Na talarju pa župa.
Moram priznat, da sem pričakoval bolj natančen odogovr, kot da vilice niso za župo.
Pa ne podjebavam, da neboš narobe razumela. Zanima me čist tak tehnično.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Da niso primerni za bolnike, meni ni dovolj dober izgovor. Za kaj pa so pa primerni, oziroma (sem že zgorav prašal) kakšen je njihov drugotni namen, če ne za predihavanke bolnikov
So za bolnike.
A ne za covid bolnike(ter še za marsikatere druge ne).
Ker ne boš verjel, ne predihava se enako pri različnih bolezenskih stanjih

Tko po domače povedano... Kupilo se je twingota brez opreme z mankajočimi zavorami za ceno pasata.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
2018:
2016:
Spet te bodo obtožili manipulatorstva. :fredi:

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: jonny77 in endvatri

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.681
113
Kaj se zdaj delaš finega? Ali pa si tipičen SDS-ovec s pet sekundnim spominom. Zmetali so kup milijonov za neuporabne ventilatorje. Strokovnjaka, ki je na to opozoril, ste pa dva meseca obkladali s pedrom :evil:
Pa še vedno je večji efekt kot zadnja dva razpisa za NVOje. Za prjatle pa to. Da bojo lahko še naprej neovirano preučevali spole s podporo države.

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63
»Ugotovili smo, da je bilo 64 ventilatorjev tipa Siriusmed R30 in 46 ventilatorjev tipa Bellavista ob njihovi dobavi konec marca oziroma aprila 2020 neprimernih in zato neuporabnih za zdravljenje bolnikov s covidom-19. "

Ko nam je Zavod Republike Slovenije za blagovne rezerve 29. marca 2020 poslal 20 ventilatorjev Siriusmed R30, smo svoje nabavne postopke ventilatorjev preklicali, saj so naši strokovnjaki opremo pregledali in ocenili, da ustrezajo tehničnim karakteristikam, ki jih za zdravljenje covid19 bolnikov priporoča Evropsko združenje za intenzivno medicino in tako primerni za uporabo.

kaj zdaj, pihajo ali ne tile ventilatorji ?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no ja, nakup ventilatorjev je bil takrat nujen, ker je bilo stanje kot je bilo. ce jih ne bi kupili, bi jih mediji in javnost raztrgala. nekaj so pac morali kupiti. maske in ventilatorji. in mogoce ni bilo ustreznih na voljo in so kupili te, kot pravijo neuporabne. ampak v tistem trenutku je bila javnost malo pomirjena, ker se je drzava opremljala za najhujsi scenarij. tudi mask ni nikoli zmanjkalo v trgovinah in lekarnah, pa jih je drzava brezglavo iskala in nabavljala - tudi robcki so bili ok. sam trgovci so to poceli potiho, po svojih poteh, drzava je bila pac na udaru medijev in javnosti.

laptopi - pride naređenje iz eu, da bomo digitalizirali starejse, socialno sibke in hop, sprejmemo zakon in gremo v nakup. ceprav se ne vemo kdo jih bo dobil. ok, izvemo aprila. glede OS pa ne vidim problema. bojo zaposlil nekaj studentov, pa bojo v enem tednu zmetal tiste windowse gor. v jugi bi se to sicer udarnisko naredilo na racunalniskem faksu.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.176
113
Kaj se zdaj delaš finega? Ali pa si tipičen SDS-ovec s pet sekundnim spominom. Zmetali so kup milijonov za neuporabne ventilatorje. Strokovnjaka, ki je na to opozoril, ste pa dva meseca obkladali s pedrom :evil:
V prvem covid in tretjem covidnem valu sem imel dve precej traumatični izkušnji. Lahko ti na PM pišem, ker nebom celemu svetu razlagal kaj. Ti pezde, pa boš mene zmerjal zdaj z SDSovcem s kratkim spominom. Sori, ampak škoda, da mi zdaj nisi na dosegu roke...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
msenjur
Bravo. “Socialna” država z urejeno delovno-pravno zakonodajo bo “zaposlila” nekaj študentov …

Je pa ravno taki pristop srž marsikatere naše težava - zadeve urejajo nesposobni na udarniški način.
Sem že nekajkrat zapisal, da je narobe, da se raven državnih sekretarjev smatra za politično funkcijo in se jih vse prevečkrat menja z ministri. Ta raven naj bi služila temu, da so strokovnjaki na svojem področju in da skrbijo, da se zadeve zakonsko ustrezno spelje. Žal pa ministri potem to razumejo, kot politično nasprotovanje in menjajo skretarja …

edit: MrDaco uletel - dodal na kaj se post nanaša

• Všeč mi je
Reactions: msenjur