Previsoke davke imamo, pravijo Nemci.
Na gospodarskem ministrstvu so po objavi raziskave Slovensko-nemške gospodarske zbornice, ki je pokazala trend upadanja zanimanja nemških podjetij za Slovenijo kot poslovno lokacijo, na pogovor povabili predstavnike Slovensko-nemške gospodarske zbornice.
siol.net
Po raziskavi zbornice, v kateri je sodelovalo 68 nemških podjetij, je Slovenija v primerjavi z državami srednje in vzhodne Evrope na lestvici privlačnih poslovnih okolij nazadovala, predvsem zaradi davčne obremenitve in pomanjkanja delavcev.
Nemška podjetja po drugi strani pri slovenskem poslovnem okolju kot najbolj pozitivno izpostavljajo urejenost infrastrukture, zelo zadovoljna so tudi z visoko plačilno disciplino ter kakovostjo in razpoložljivostjo lokalnih dobaviteljev. Pogoje za raziskave in razvoj so podjetja ocenila kot zadovoljive oziroma dobre.
Previsoke davke imamo, pravi direktor NLB.
Dotaknil se je tudi visoke obdavčitve plač v Sloveniji. "88 informatikov smo zaposlili v Srbiji, naslednje leto jih bomo še 50. Moja plača bi bila na Hrvaškem neto 50 odstotkov višja, direktorji pomembnih družb se pogovarjajo o prenosu razvojnih oddelkov in tudi sedežev družb iz Slovenije," je opozoril. Ob pomanjkanju delovne sile pa se je vprašal, ali smo pripravljeni, da bo v slovenskih vasicah dišalo po kariju.
Absolutno, saj na vladi so radikalci, civilna družba katera jih je gor podprla pa je praktično para stranka in neka usmeritev najprej tam pride gor potem jo pa radikalci na vrhu sprejmejo kot dobro. Delali bodo migranti pa fukali tudi, vse ženice, mladoletnice..... sam ena zadeva v tej državi fali.... odgovornost, me ne briga ali si lev, desen ali civilc, če delaš neumnosti sprejmi odgovornost. Me zanima katera jo bo solidarno s tisto ženico nastavla?
Ograje podirati ni problema! Zaklept z lisicami na deportirance ni problema! Igrat se z nutrijami ni problema! Preklicati lov na medvede ni problema!
Vse obvladajo! Me zanima v kateri rov se bodo skrili ko se ena ot teh stvari zalomi in bo potrebno polagati račune!
Medvedi so že na celjskem, ženskam se pa tudi dogajajo grozne stvari!