Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Jaz nisem trdil, da vernik ne more biti inteligenten ali znanstvenik, le rezultati tiste študije se mi ne zdijo ravno tako zelo neverjetni kot očitno nekaterim užaljenim vernikom, saj so metode čisto korektne, neglede na rezultate. To je vse. Da natresem še nekatera dejstva: Židje niso Židje samo zaradi vere, ampak so tudi posebni kot etnična skupina, zato je situacija malce drugačna, je verjetno tudi kaj genetike za njihovo nadpovprečno inteligenco; leta 1500 je marsikdo bil veren, ker mu drugega ni preostalo - jaz bi tudi bil, če bi mi v nasprotnem primeru sodili ali me zaprli (to zdaj ne pomeni, da danes ni vernih znanstvenikov, le da je vero pri ljudeh tistega časa treba jemati z rezervo).
Se je pa debada sprevrgla v čisto nabijanje. Če samo pogledaš,
od kod je eazy prilepil svoj seznam. Da wikipedijo lahko popravlja in dopolnjuje vsak, je jasno, jasno je tudi, da ateisti nimamo tako močnega propagandnega oddelka (se tudi ne zbiramo vsako nedeljo ali večkrat na dan samo zaradi skupnih pogledov do vere), zato je tudi zelo malo verjetno, da se bo na netu znašel zelo dolg seznam "brihtnih" ateistov.
Odgovarjanje na študijo, ki se osredotoča na povprečen IQ, s seznamom ekstremno inteligentnih vernikov (da ti ne obstajajo, ni bila moja trditev niti trditev avtorja tiste študije) z wikipedije, je pač precej mimo.