Plakati v Zurich-u

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik mhmm pravi:
A me boš prijavu?
shocked-1.gif

EDIT: Lejga, lejga ko me je že. Svaka čast.
hysterical-1.gif

A na Alterju obstaja oddelek za preprečevanje selfpwnanja?
17758-icon_confused.gif

Bitch, are you retarted?

Gif mulca, ki si pri igranju zlomi vrat, medtem ko ga verjetno stars snema?

Pa ti nisi gladek.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Meni se ni zdelo, da si je zlomil vrat (preden se je clip umaknil).

Pa čeprav si nadležen, tudi tebi nebi želel tega - če je bilo res.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
no, je pa res, ko bodo leta tu, ko bo prisla bolezen...kar skoraj zagotovo bo, bodo še taki jerneji in devili molili višji sili (nekemu bogu) da jim pomaga...še vsakmu se je zgodilo...
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Glede del znanstvenikov: ne blefiraj in se ne vleči ven. Če podvomiš v objektivnost nekoga, pomeni, da dvomiš v izsledke in zaključke.
To seveda ni niti približno res. Kje pa piše, da je treba dvomit v tisto, kar so naredili (izsledke in zaključke, kot praviš). Morda pa je težava v tistem, česar niso?
Poznam dovolj ljudi, ki so verni oz imajo določena prepričanja, pa v njihovo delo ne bom dvomil - dokler to ne bo v določenem konfliktu z vero oz z njihovimi prepričanji. Dokazat da je 1+1 2? Ni problema, pa če je tisti, ki dokaže, 110% veren. Najti zdravilo za bolezen? Enako. Izdelat satelit? Enako. Mapka debata o nastanku sveta/vesolja + vera? Hmmm ...

Neobjektivnost prej nastopi pri stvareh, ki se jih človek ne loti - ker mu pač ni všeč, da bi lahko bili rezultati na koncu drugačni, kot bi si želel. Lastnik Audija pač ne bo šel primerjat svojega avta z lastnikom VWja po evrih, metrih, kilah in kosih opreme. Prepričal ga bo, da gre za prestiž (ker ve, da bi pri prej naštetih kriterijih pogorel). To, ali nekaj je prestižno ali ne, pa je stvar vsakega posmeznika. Ampak za lastnika Audija težko rečeš, da je pri vrednosti/ceno 100% objektiven. Ne more biti, ker pač priznava tako subjektivno kategorijo kot je prestiž. In pri znanosti in veri je podobno. Čim si veren, ne moreš biti 100% objektiven. Lahko si 99,9%, lahko vse, kar si naredil, 100% drži, še vedno pa je vprašnje, kako boš objektiven, ko prideš v položaj ali na področje, ko se bo vera križala z znanostjo. Boš potegnil na eno ali drugo stran? Se boš problemu ognil in se lotil stvari, pri katerih tega konflikta ni?
Ampak to na koncu ni več 100% objektivnost.

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik mhmm pravi:
A me boš prijavu?
shocked-1.gif

EDIT: Lejga, lejga ko me je že. Svaka čast.
hysterical-1.gif

A na Alterju obstaja oddelek za preprečevanje selfpwnanja?
17758-icon_confused.gif

Bitch, are you retarted?

Gif mulca, ki si pri igranju zlomi vrat, medtem ko ga verjetno stars snema?

Pa ti nisi gladek.
Saos genius.
cheer.gif

A do tega spoznanja si prišu po svoji znani "Hawking metodi"?
17758-icon_confused.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
jaz sem obupal ze nekaj strani nazaj.

biti svetovni znanstvenik na podrocju kvantne fizike in verjeti da je bog ustvaril vesolje? neprecenljivo
confused-1.gif

zakaj pol studiras in preucujes to, ce imas odgovor v bibliji napisan
stupid-1.gif

eni preprosto ne razumejo... me (se 1x) off
rolleyes-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
no, je pa res, ko bodo leta tu, ko bo prisla bolezen...kar skoraj zagotovo bo, bodo še taki jerneji in devili molili višji sili (nekemu bogu) da jim pomaga...še vsakmu se je zgodilo...
wink-1.gif
ja no..molili bodo, ampak se bodo v podzavesti zanašali na Jerneje, ki jim bodo lahko edini pomagali na pot ozdravitve- nebeški oče jih bo kvečjemu spreejel v svoje kraljestvo, kar se pa prekleto bojijo verniki in neverniki..zato pamet v glavo, pa ne zanašajte se na nadnaravne sile jejejej
rolleyes-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Problem IQja je ravno v tem, da se preveč osredinja na logično-matematično sklepanje in potem meri. Kako pa izmerimo talent za glasbo ali likovno umetnost? Kako izmerimo, kdo nekaj bolje nariše? Če nekdo ne sklepa dobro, je pa glasbeni genij, ni inteligenten? Veliko pomanjkljivosti je tu. Smo pa zelo offtopic, jaz se na tem mestu poslavljam, ker se že ponavljam.

Nekateri najbolj nadarjeni umetniki in glasbeniki so znani po izjemno visokem IQ.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Exorcisti obstajajo še dandanes. V Sloveniji so trije ali štirje.

Ja, zveni hecno, ampak ....... kaj pa če:

An invisible man
sleeping in your bed
Who ya gonna call?

EX-OR-CIST !
EX-OR-CIST !
wink-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Jaz sn včasih verjel v ljubezn
redface-1.gif

Drugače pa verjamem sam v sebe in v to, da si usodo pišemo sami z našimi odločitvami............pa odvisnost od adrenalina mi je legenda.....ampak to ni vera.......

PS: Nikoli ne poglej v prepad preden skočiš, ker si tako pokvariš presenečenje....
wink-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Jedva mi je uspelo prebrat temo. Eno vprašanje za vernike. V kaj točno verujete? Nekaj praktičnih primerov. Me dejansko firbec matra.
smile-1.gif

V tole:
http://en.wikipedia.org/wiki/Deism

Deism (\ˈdi:iz(ə)m\)[1] or (\ˈdē-ˌi-zəm\)[2] is a religious and philosophical belief that a supreme being created the universe, and that this (and religious truth in general) can be determined using reason and observation of the natural world alone, without a need for either faith or organized religion. Deists tend to, but do not necessarily, reject the notion of divine interventions in human affairs, such as by miracles and revelations.

Deists typically reject most supernatural events (prophecy, miracles) and tend to assert that God (or "The Supreme Architect") has a plan for the universe that is not altered either by God intervening in the affairs of human life or by suspending the natural laws of the universe. What organized religions see as divine revelation and holy books, most deists see as interpretations made by other humans, rather than as authoritative sources.

Bolj specicno, v njegovo verzijo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Teilhard_de_chardin

Specificno:
http://en.wikipedia.org/wiki/Omega_point

smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

An invisible man
sleeping in your bed
Who ya gonna call?

EX-OR-CIST !
EX-OR-CIST !
wink-1.gif

Preberi si Izganjalčevo pripoved, ki jo je napisal glavni vatikanski izganjalec Gabriele Amorth in boš videl, kako resno to oni jemljejo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

An invisible man
sleeping in your bed
Who ya gonna call?

EX-OR-CIST !
EX-OR-CIST !
wink-1.gif

Preberi si Izganjalčevo pripoved, ki jo je napisal glavni vatikanski izganjalec Gabriele Amorth in boš videl, kako resno to oni jemljejo.
Velik dosežek za njih je že, da ne izganjajo več hudiča iz ljudi s pomočjo grmad...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
No, skratka raket pri nas ni bilo, razen, če so jih z vpadi naredili (kot ti praviš v Logu pri Mangrtu).

Pri nas so cerkve že stoletja. Nekih astronavtov iz raket pa res ne bi gledal, ne poslušal. Ne spadajo sem.

Naj imajo molilnice (v Sloveniji max 1x), samo brez rakete.

In kaksno casovno opredelitev je treba postaviti, da bo pravilna in se bolj pomembno - kdo jo bo postavil? Ti, RKC, slovenska vlada, ljudstvo na referendumu?

Cel kup poganskih oltarjev je obstajalo na slovenskem ozemlju ohoho let pred cerkvami, potem pa je vdrlo krscanstvo z rimskim blagoslovom in 'pogane' zlepa ali zgrda odstranilo. Po tvoji analogiji je treba vse cerkve porusiti in vzpostaviti nazaj mitrejske oltarje, ker so bolj avtohtoni od cerkev.

lp