plačilo položnic

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Hodi kdo koli in prosi da mu dajo položnico da jo lahko plača?
confused-1.gif
Ja, mesec nazaj sem klical na zavarovalnico zakaj še ni položnice za življensko zavarovanje... Lahko bi bil tudi tiho in si v pristni slovenski maniri mislil, kaj sem jih nategnil. Če bi se kaj zgodilo pa potem na 24 ur, kako so zavarovalnice svi.nje, ker nič ne izplačajo ob škodnem primeru...

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Zakaj bi bilo na kupcu to, da vsak mesec čaka na položnico (ki jih je lahko več) in če slučajno katere ni, kliče na svoje stroške prodajalca da mu jo pošlje in na koncu še to položnico zraven zneska tudi plača??? Jaz še vedno mislim, da je to napaka prodajalca in naj bo za to odgovoren, glede na to, da je sam ugotovil, da položnice 2 leti ni izdal. Če niso sposobni dve leti poslati položnice, pa naj v pogodbi napišejo, da sprejemajo kot plačilo samo trajni nalog, pa mirna bosna.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
In kakšno odgovornost bi naj sprejel? Da se potem ne rabi plačati? Saj se ne plača, če pozabi na to X let, ko pač zadeva zastara.

Drugače pa...tu se gre za nekakšno CSD odločbo, točno ne vemo kakšno, lahko zgolj ubibamo. Ampak recimo pri kakšnih preživninah...a tam se tudi izdaja položnice ali itak vsak ve koliko in kam mora nakazati?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
še enkrat kam naj nakažem če ne vem niti sklica (ki je vsak mesec drugačen) in pri katreri banki in na kateri račun če položnice ne dobim???
to je bilo na začetku plačevanja če mi CSD lahko pošlje odločbo ne da bi se kam podpisal, ker pač po zakonu moram tisto plačevati naj mi še pošljejo položnico. Vse položnice ki sem jih dobil pa sem plačal v roku ki je naveden....
Če pa so oni nesposobni in napako najdejo po 2 letih in mi pošljejo opomin za plačilo prej pa mi položnic niso plačevali pa ravno neke podlage za pošiljanje opominov nimajo.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
V katerem elementu je tole kakorkoli enako pošiljanju kazni po dveh letih?

Ker če ne ločimo med naročeno, opravljeno in ne plačano storitvijo in kaznijo, potem lahko zapremo forum.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
in kaj je tu naročeno?
Jaz nisem naročil nič podpisal nič vse je bilo odmerjeno in določeno s starni CSDja. To pa je potrebno ločit se strinjam.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Do sedaj še nisi "razčistil" (beri: objavil) ali so ti ob opominu zaračunali kakšne dodatne stroške (npr. zamudne obresti ali stroške opomina).

Če ti jih namreč niso, se tukaj v bistvu "prepucavamo", ker se nekdo počuti užaljenega, ker je dobil opomin namesto vljudnega povabila za plačilo zapadlih, pomotoma nezaračunanih, a vsekakor opravljenih "storitev" (prispekov - name it). In to vse še v zakonskem roku 3 let.

Da pa je šalabajzerkso s strani CSD je pa jasno. Kot sem že na začetku navedel - edina tvoja "krivda" je, da ob prispetju prve položnice nisi preveril za katero obdobje plačuješ, kajti takart bi ti že moralo biti jasno, da nekaj ni v redu in bi moral sam odreagirati. Ker pa je očitno tudi CSDju jasno, da je večji greh na njihovi strani, ti (verjetno) tudi niso zaračunali stroškov opomina in zamudnih obresti.
Zgoraj je tudi že padel predlog, da se sprehodiš do pristojnega CSD in se zmeniš, da boš pač poravnal v 5 (10?) obrokih, ker je vse skupaj padlo naenkrat.

Da boš pa moral plačati pa tu je upam že postalo jasno.

Za ostale (in predvsem za primere "navadnih položnic" - beri: elektrika, voda, telefon, komunala): to, da prilagajo že predizpolnjene položnice k računu je samo njihov "good will" (no ni čisto res - imajo na koncu precej manj dela in stroškov, kot pa da bo sfaljenih sklicih zapiraš plačila) in ravno v teh primerih neprispela položnica in/ali račun še pomeni oprostitve plačila. Tudi zamujeno plačilo zaradi tega "vzroka" podleže zaračunavanju zamudnih obresti.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
in kaj je tu naročeno?
Jaz nisem naročil nič podpisal nič ...
Torej srž težave ni v neplačanih 5 mesecih, pač pa v tem, da je CSD samovoljno in brez privolitve ugrabil domnevam tvojega starša, sedaj pa ti še zaračunava?
Imaš srečo, policija je sedaj zaradi treh mladih turistov izurjena v iskanju in vračanju sorodnikov. Samo podaj prijavo, bodo oni izsledili dom in vrnili starša v domačo oskrbo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Tipično slovenistansko je to ja, ko je nekdo nekomu nekaj dolžan (bodisi če kaj naroči, podpiše, kupi, ali dobi odločbo uradnega organa) se potem tako obnaša, kot da dela tistemu drugemu uslugo, da mu plača, ne da je v bistvu on tisti, ki bi za to moral poskrbeti.

OK, razumem, prišla je CSD odločba, vsebine katere sicer ne poznamo, a večina ljudi bi bila dokaj vesela, če potem ne bi prihaja položnice, ker se pač gre za CSD ali nekaj kar je hudič, podobno kot policija, sodišče, etc... Ampak še vedno ne vemo kaj je problem, so bile kakšne obresti na tem opominu ali se gre, kot je že bilo X-krat vprašano, zgolj za to, ker na papirju piše Opomin in ne Račun ?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Meni osebno se zdi, da je samo užaljenost problem in funkcionalna nepismenost, ker sam ne zna preplonkati položnice in nakazati dolgovan znesek.
Je pač prevelik problem poklicati tja za sklic ali kasneje pač faksirati plačano položnico, da pravilno knjižijo in zaprejo terjatev.
Najbolje, da ga dajo kar k tastarim v sobo, mentalno je zgleda že upokojenec.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
dodatnih stroškov niso obračunali., Sicer mislim da sem to že bv tej temi nekje napisal mapk ni problema lahko še enkrat.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
in kaj je tu naročeno?
Jaz nisem naročil nič podpisal nič ...
Torej srž težave ni v neplačanih 5 mesecih, pač pa v tem, da je CSD samovoljno in brez privolitve ugrabil domnevam tvojega starša, sedaj pa ti še zaračunava?
Imaš srečo, policija je sedaj zaradi treh mladih turistov izurjena v iskanju in vračanju sorodnikov. Samo podaj prijavo, bodo oni izsledili dom in vrnili starša v domačo oskrbo.

ne rezumeš a ne?
bonk.gif
nisem se strinjal da se gre v dom ampak plačeval pa sem vse kar sem dobil gelde na položnice torej več kot 2 leti. Kaj tu ne razumeš? Plačal nisem samo tistega kar pač nisem dobil preko položnice torej prvih 5 mesecev.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj za svoje položnice na svoje stroške kličeš okoli in prosiš da bi ti jih poslali?
Zakaj imajo potem tam zaposlene ljudi? Si predlagal vladi, da bi v državnih firmah ukinili službe računovodstvo ker bi ljudje itak lahko direktorja poklicali naj jim pove koliko je za plačat, sklic številko rračuna pol pa gasa na banko da se plača.
Jaz plačujem po položnicah ker se nimam časa ukvarjat še s tem da bo klical okoli ....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ampak a ne razumeš, da ko ti nekaj "kupiš" je to tvoja želja, torej ti želiš elektriko, obnašaš pa se, kot da je elektro dolžan tebe obveščati in te opominjati, da plačaj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Seveda, zdaj pa se bo nekdo zapičil v nepomembno zadevo, zato sem pa dal v narekovaje.

Dobil je odločbo CSD, katero se mora spoštovati, pa če mu paše ali ne, saj nismo kavbojci.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj jo je. Dve leti pozneje so se oni spomnili, da nekaj ne štima. Do takrat je on lepo vse plačeval.

Eni pišete, kot da je 5 mesecev položnice stran metal in se zraven kretensko režal...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
kaj za svoje položnice na svoje stroške kličeš okoli in prosiš da bi ti jih poslali?
Zakaj imajo potem tam zaposlene ljudi? Si predlagal vladi, da bi v državnih firmah ukinili službe računovodstvo ker bi ljudje itak lahko direktorja poklicali naj jim pove koliko je za plačat, sklic številko rračuna pol pa gasa na banko da se plača.
Jaz plačujem po položnicah ker se nimam časa ukvarjat še s tem da bo klical okoli ....

Važno da imaš čas jamrati tule.

Ponovimo, položnice ti NISO dolžni pošiljati, to je le usluga.

A iz vsake malenkosti v lifu narediš tako katastrofo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Saj jo je. Dve leti pozneje so se oni spomnili, da nekaj ne štima. Do takrat je on lepo vse plačeval.

Eni pišete, kot da je 5 mesecev položnice stran metal in se zraven kretensko režal...

Kaj si večino te teme prelistal, da nisi opazil, kaj smo pisali glede tega, o čem zdaj tu mimosuvaš ?