Peugeot 508SW

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Sam sem izbiral med Superbom, 508 in Insignio
Superb je noter res prostoren, ampak grd zunaj, in še znak tisti Škoda znak na volanu
508 mi je limuzina nekako utesnjena in neskladna (zadnji del)
Najbolje sem se počutil v Insignii. ima sicer minus zaradi velikih feln (18). Ampak bom kupil zimske 17 pa mir.
Pa za ta denar najboljši nakup

evo nakupa
cool-1.gif
Ene par vas ima za povedat čez Škodin znak. Ja, res je gnusen, sploh v primerjavi z Oplovim
hysterical-1.gif
.
In še glede notranjosti pri Superbu: čista UPORABNA klasika, ne pa 1001 gumb. Zunaj je pa zadaj res svinjsko grd.
grin1.gif

Sicer pa imata Insignia in Superb popolnoma drugačno ciljno skupino. Prva (sploh s svojimi 18 in več colskimi platišči) kvazi ''dinamične'' ljudi, kateri po naših cestah res uživajo v nabijanju in poskakovanju
cheer.gif
.
Še primerjava notranjosti:

car_photo_388231_25.jpg

Na pogled izgledajo materiali v Škodi v primerjavi z Insignio vsaj za en razred kvalitetnejši.

PS: A armaturka že spušča kaj zvoke?
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Možno, da sem čuden, ampak pri barvah se mi zdita Insignia in Superb zelo podobna...
Razen tega, da je pri ''lesu'' od Insignie že na daleč vidno, da je fake. Pri Škodi moraš bolj od blizu pogledat..
smile-1.gif
.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Še dobro, da ima vsak svoj okus. Ker men je tudi notrajnost od Superbe navgravžno, zastarelo in še kaj bi lahko napisal. In tako kot sem že napisal, jaz se enostavno ne počutim dobro, če mi je vse grdo, žal.
Sem pa ravno včeraj naredil en konkreten krog čez sosednje hribe (kot sovoznik) v omenjenm 508 hibrid. Zadeva se vsaj meni zelo solidno vozi. Navdušile so me luči katere se ob obračanju volana res konkretno sučejo in je vidljivost res fantastična. Tudi avtomatsko izklapljanje in vklapljanje dolgih luči deluje zelo suvereno in hitro. Je malce trši od predgodnjih Peugoetov ampak še vedno udoben. Sedeži so mi bili mogoče malce preozki, panoramska streha je odlična. Skratka me je kar navdušil In ta karavanska različica mi ima izredno lepo strankso linijo. Zadaj pa sem kljub 190cm sedel brez težav.
Skratka zelo solidno vozilo, žal kot hibrid malce predrag (40k +) ampak ko sedaj primerjam včerajšno armaturko iz 508 s tole sliko od Superba, se drugega kot smejat ne morem.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Še dobro, da ima vsak svoj okus. Ker men je tudi notrajnost od Superbe navgravžno, zastarelo in še kaj bi lahko napisal. In tako kot sem že napisal, jaz se enostavno ne počutim dobro, če mi je vse grdo, žal.
Sem pa ravno včeraj naredil en konkreten krog čez sosednje hribe (kot sovoznik) v omenjenm 508 hibrid. Zadeva se vsaj meni zelo solidno vozi. Navdušile so me luči katere se ob obračanju volana res konkretno sučejo in je vidljivost res fantastična. Tudi avtomatsko izklapljanje in vklapljanje dolgih luči deluje zelo suvereno in hitro. Je malce trši od predgodnjih Peugoetov ampak še vedno udoben. Sedeži so mi bili mogoče malce preozki, panoramska streha je odlična. Skratka me je kar navdušil In ta karavanska različica mi ima izredno lepo strankso linijo. Zadaj pa sem kljub 190cm sedel brez težav.
Skratka zelo solidno vozilo, žal kot hibrid malce predrag (40k +) ampak ko sedaj primerjam včerajšno armaturko iz 508 s tole sliko od Superba, se drugega kot smejat ne morem.
evil.gif

En orgormen smeh je pežojev menjalnik
sicer pa vsakemu svoje....

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Ja to je res merilo zanesljivosti če zdrži do celih 100k km....
dobro povedano.
Avtorju pa: če ti je všeč doplačaj garancijo in mir. Sam osebno recimo ne bi nikoli vzel avta na podlagi lepote, ampak vsak ima drugačna merila.
Pa preden vplačaš Peugejo si zrihtaj Superba za en popoldan in naredi z njim par 100 km. Morda ti bo potem manj grd.
grin1.gif

Ok, potem tudi jaz pristavim lonček. 1.6 TDCi (ki je v bistvu 109km HDi) 210 tisoč KM - izredna odpoved ALTERNATOR in pred kratkim (5k km nazaj) menjava vztrajnika.

Ne morem govoriti o nezanesljivosti!

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Da potrdim mojo trditev par postov nazaj, da jih je res precej na cesti..., danes sem na poti od doma do službe (2km) srečal dva bela
smile-1.gif

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
super limo ima res neposrečen zadek, medtem ko je kombi prou lušn, spredaj mi je pa super zello lep, notri popolnen, sploh če ga primerjamo z oplom ali pugom, ne vem res kak okus moraš met da ti je opl ali pugi notr lepši od superbovega, ki že na pogled deluje kvalitetno..sem pa za hec šel gledat vse možne reviewe od superba od uglednih revij in začuda, nit eden od njih ni imel niti ene pripombe čez avto!! mislim, da je to edino vozilo, ki ga niti eden ni pograjal, vsi hvalijo njegovo kvaliteto in ga primerjajo sploh glede materialov v notranjosti novo meco e klas, pa A6 in funferjem, kar se mi zdi neverjetno, saj fully loaded superb stane 38k, z dsg-jem 4x4 in laurin&klement opremo, ki je res top, ostalih konkurentov še z osnovno opremo ne dobiš za ta denar..in sedaj še najpomembnejše, superb je dokazano najbolj nepokvarljiv avto, za njim pa yeti in ocatvija:p

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Eh, pretiravat ni treba. Materiali v notranjosti niso slabi, so pa daleč od a6ke. Ampak to itak ni namen Superba.

Oblika je pa itak subjektivna, nekomu je pač Insignia top. Meni je recimo Superb spredaj odličen, zadaj limuzina za preživet (komaj), karavan pa zastarel.
Dejstvo pa je, da je Superb cenovno odličen, zelo kvaliteten in zanesljiv avtomobil z brezhibno mehaniko. Nekomu pač več pomeni oblika. Še dobro, da ima vsak svoje prioritete.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Na Toyota servisu ti povedo, medtem ko ti na Avensisu blok motorja zamenjujejo.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Nekateri imajo jajca priznati svoje napake. Pri nemcih pa "vse špila"
hysterical-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
A jebiga zdej kaj je bedarija. Dejstvo je, da se odpoklici na žalost povsod dogajajo s tem, da švabi zelo neradi priznajo napake, delajo pa jih tako kot ostali. Zdej če koga ob tem kaj zaboli pa ni moj problem
tongue-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.579
9.810
113
40
MB
čakaj zaj ... prej si dal linke za odpoklice ... če pa ne priznavajo napak ?
confused-1.gif