Pes ubil otroka

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.706
6.911
113
Kakorkoli obračamo, država ne more zanesljivo igrati vloge trdne družine in bližnje skupnosti. Če ima agresivni sosed orožje v obliki psov, se mora človek sam braniti, državni organi so tu neučinkoviti. Ukrepanje bo šele, ko boš že poškodovan ali mrtev. Tako je že dolgo in ne verjamem, da bo kmalu drugače.
Ja, probaj se sam branit proti zverinam. Če boš pa slučajno potegnil v tistem momentu orožje, hladno ali ne, boš ti pristal v čuzi. Skratka, psi ki dobijo odločbo, samo enekcija in na večni počitek.... Pri nas pa 100 izgovorov in na koncu še potencialnega morilca vrnejo nazaj v družbeno okolje.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.924
-979
113
150.000.000 km away
Razni tetoviranci, napihnjenci, krimiči, imajo take pse.
Res zanimivo, ampak to sploh ni iz "trte zvito"
Opažam, da ko vidim psa, si skoraj vedno že vnaprej lahko zamislim, kako izgleda lastnik.
Kr malo scary, ampak doslej verjetno nisem zgrešil več kot 1 x. Verjetno celo nikoli.
Ne vem pa, kaka je dejanska korelacija med izgledom lastnika ter psom? Ali je izgled lastnika (še bolje, njegov značaj) res tako povezan s tipom, izgledom psa?
Po doslej videnim, da. Ampak ne vem, zakaj? Mogoče s tem lastniki želijo pokazat, da so nevarni enako tako, kot njihovi psi (kao "žešči" ali nekaj v tem kontekstu?)

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in jendomen

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.706
6.911
113
Nekako tako kot si napisal v zadnjem stavku. Ali drugače rečeno, budala je budala in bo ostala budala. Večina si poišče psa sebi karakternega.

Čeprav jaz ne vem zakaj so mi tako pri srcu Aljaški malamuti, ko pa nisem pretirano športni tip in bolj kot ne, precej navezan na dom.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

janez123

Pripravnik
15. sep 2020
50
4
8
Opažam, da ko vidim psa, si skoraj vedno že vnaprej lahko zamislim, kako izgleda lastnik.
Kr malo scary, ampak doslej verjetno nisem zgrešil več kot 1 x. Verjetno celo nikoli.
Ne vem pa, kaka je dejanska korelacija med izgledom lastnika ter psom? Ali je izgled lastnika (še bolje, njegov značaj) res tako povezan s tipom, izgledom psa?
Po doslej videnim, da. Ampak ne vem, zakaj? Mogoče s tem lastniki želijo pokazat, da so nevarni enako tako, kot njihovi psi (kao "žešči" ali nekaj v tem kontekstu?)
Jaz imam okoli 100 kil recimo da je nekaj od tega mišic pa imam hrta :p

• Ljubezen
  • Všeč mi je
Reactions: turbobitch in Matey

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.703
4.932
113
Vidiš kar hočeš videt. Enako kot kdo vozi kateri avto. Miljon jih vozi Bmw. 98% je klasičnih voznikov. 2% je idiotov. Opazil boš tista 2% in povezal, da idioti vozijo Bmwje. Enako pri psih. 1000 jih ima Pitbula. 2% je bedakov, ki jih ne obvlada. Pitbul nekoga ugrizne in zaključek "vsi lastniki Pitbulov so bedaki".
Slišiš pa itak samo o primerih ko pes ugrizne in naredi škodo, torej so to posledično vedno večji, močnejši psi.

Statisično je pes, ki ima največ ugrizov...zlati prinašalec. Ampak, ker je bolj nežna duša kljub velikosti, ne bereš kaj dosti o tem.

Vsekakor bi morali močno kaznovat vse lastnike spuščenih psov (ne glede na velikost) in takoj ko se zazna, da nekdo ne obvlada večje zverine, psa odvzet. Sem štejem tudi 45kg mamice s 100kg Bulmastifi.

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
204
48
28
Pes, ki ugrizne enkrat (ni važno zakaj in ni važna pasma) je označen kot nevaren. Seveda se vrne lastniku, vsak prijavljen ugriz (ki to je ali pa tudi ne) ni ravno smrtno nevaren. Če se incident ponovi, pa gre žival papa.

Daco bi kar talal injekcije, v isti sapi pa ugotavlja, da je problem lastnik. Zanimivo :zavijazocmi:

Borbenih pasem ni. Je samo vzgoja oziroma ravnanje z živaljo, ki ni primerno njenemu karakterju. Ni vsak človek primeren za to, da ima družbo psa (tudi če si to zares želi). Ampak tudi ni vsak primeren za to, da ima otroka. Takle imamo, kaj čmo...

• Všeč mi je
Reactions: cvetka2

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.239
755
113
tu in tam
Ja in so jim zaradi več pijanih nesreč to tudi odvzeli oz. se ne prakticira več.
Ne želite si lovcev, ki hodijo okoli s puškami in streljajo na spuščene pse.
To s pijanimi nesrečami boš moral malo podkrepit, je pa res, da v "takratnih" časih ni bilo kaj dosti govora o takih napadih, kot sedaj..ok, kakšnega poštarja je kakšen cucek že šavsnil, to je pa tudi vse....:fredi:

• Všeč mi je
Reactions: jest5 in jendomen

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.706
6.911
113
Pes, ki ugrizne enkrat (ni važno zakaj in ni važna pasma) je označen kot nevaren. Seveda se vrne lastniku, vsak prijavljen ugriz (ki to je ali pa tudi ne) ni ravno smrtno nevaren. Če se incident ponovi, pa gre žival papa.

Daco bi kar talal injekcije, v isti sapi pa ugotavlja, da je problem lastnik. Zanimivo :zavijazocmi:

Borbenih pasem ni. Je samo vzgoja oziroma ravnanje z živaljo, ki ni primerno njenemu karakterju. Ni vsak človek primeren za to, da ima družbo psa (tudi če si to zares želi). Ampak tudi ni vsak primeren za to, da ima otroka. Takle imamo, kaj čmo...
No sedaj imamo pač tako situacijo, pred psom je šla na drug svet še ena oseba.

Da ni borbenih pasem, to ti govori doma svoji ženi. Meni ne rabiš. So agresivni psi in so manj agresivni, eni celo zrejeni da se borijo, da so napadalni. Saj toliko si brihten, da ločiš vrste psov, med lovskimi, hišnimi psi, čuvaji... Ali niti to ne?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.706
6.911
113
Daj še enkrat počasi preberi kaj sem napisal. Pa dihaj vmes.
Borbenih pasem ni. Je samo vzgoja oziroma ravnanje z živaljo, ki ni primerno njenemu karakterju.

Poskušam tole večkrat prebrat pa ne moram drugače razumet no. Ti pa poskusi razumet, da pasme psov se razlikujejo toliko kot se živali ki spadajo v družino mačk (pod katero spadajo hišna mačka, ris, tiger, lepoard)... Vsako od teh lahko do neke mere prevzogjiš, genov jim nikoli ne boš.

• Všeč mi je

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.924
-979
113
150.000.000 km away
Borbenih pasem ni. Je samo vzgoja oziroma ravnanje z živaljo, ki ni primerno njenemu karakterju.
No, nekje na polovici res. Drugi del je verjetno dokaj pravilen. Prvi del pa ne. So določene pasme, ki jih lahko natreniraš za boje, ne pa seveda vseh.
Si težko predtsvljam kontinentalnega pritlikavega španjela kot borbenega psa. Pa naj se boš še tako trudil z "vzgojo"

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Feniks

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.627
988
113
v leru
navi-guru.blogspot.com

To so vsi amaterji proti Tysonu. Tiger scena pa to... :biceps:

• Haha
Reactions: MrDaco

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.703
4.932
113
Borbeni pes ni ravno pravilna oznaka. Potencialno agresiven je boljša. Potencialno agresivne pasme so tiste, ki ob nepravilni vzgoji ali slabih izkušnjah sprožijo agresijo proti človeku (poznamo tudi agresijo proti živalim, sploh drugim psom, ampak to je med psi zelo pogosto že samo po sebi). To je lahko katerakoli pasma, je pa seveda velika razlika v posledicah ali je to čivava ali pitbul. Čivavi se smejemo, pitbula pa bojimo, pa oba lahko kažeta popolnoma enako stopnjo agresije.

Potem pa pridemo do drugega dela in sicer kaj se zgodi ko agresiven pes preide v napad. Tu SO razlike med pasmami (agresivna ali pa ne). Večina psov napade in se poizkuša hitro umaknit, spusti "plen", nima namena napadati v nedogled. So tudi šibkejši in hitro dobijo nazaj. Potem so pa pasme, ki po napadu ne popuščajo. Ne bo kar tako nehal, ne bo spustil, je močan in njegov cilj je odstranit grožnjo. E, tu je ta razlika konec dneva.

Z vajo in pravim pristopom so vsi psi lahko super. Večina folka pojma nima kako to dejansko doseči in imajo več ali manj srečo, da so psi normalni. Pridemo do procenta norcev (ljudje), ki nad psi izvajajo agresijo, se ne ukvarjajo z njimi, jih celo trenirajo za napad ali agresivno branjenje. Če je tak pes manjši ali vsaj genetsko neagresiven imaš lahko srečo, da večje škode ne bo. Prvega boš butnil stran in imel krvav gleženj ali roko, drug bo odnehal še preden bo naredil preveč škode (škoda sicer bo). Če pa se poklopi norec in agresiven pes imaš pa situacijo za časopis.

Količina norcev z agresivnimi psi je veliko višja v nekem prostoru, kot je dejansko incidentov, tako, da konec dneva je hvala bogu uboga žival še vedno pametnejša od cepca, ki jo vodi. Ampak ko gre enkrat vse čez rob, pa beremo o smrtnih izidih in hudih ranah.

Problem SO ljudje. A ker tega nikoli ne bomo mogli pozdravit, je smiselno, da sicer nič krive potencialno agresivne pasme pač na trgu omejimo oz. zaostrimo pogoje lastništva.

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.008
7.655
113
Vidiš kar hočeš videt. Enako kot kdo vozi kateri avto. Miljon jih vozi Bmw. 98% je klasičnih voznikov. 2% je idiotov. Opazil boš tista 2% in povezal, da idioti vozijo Bmwje. Enako pri psih. 1000 jih ima Pitbula. 2% je bedakov, ki jih ne obvlada. Pitbul nekoga ugrizne in zaključek "vsi lastniki Pitbulov so bedaki".
Slišiš pa itak samo o primerih ko pes ugrizne in naredi škodo, torej so to posledično vedno večji, močnejši psi.

Statisično je pes, ki ima največ ugrizov...zlati prinašalec. Ampak, ker je bolj nežna duša kljub velikosti, ne bereš kaj dosti o tem.

Vsekakor bi morali močno kaznovat vse lastnike spuščenih psov (ne glede na velikost) in takoj ko se zazna, da nekdo ne obvlada večje zverine, psa odvzet. Sem štejem tudi 45kg mamice s 100kg Bulmastifi.

Glede na ameriško statistiko so pitbuli kar v ospredju, če ga pa ti imaš doma, ga vsaj imej na povodcu in z nagobčnikom gor. Pa pravljice prodajaj komu drugemu.

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in Feniks

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.703
4.932
113

Glede na ameriško statistiko so pitbuli kar v ospredju, če ga pa ti imaš doma, ga vsaj imej na povodcu in z nagobčnikom gor. Pa pravljice prodajaj komu drugemu.
Nimam pitbula. Drugič vsaj poizkusi prebrat in razumet kar sem napisal.

Vidiš, kako vidiš samo tisto kar hočeš videt. Iskal si pasme z največ smrtmi in seveda je na vrhu Pitbul. Jaz sem napisal, da je pasma z največ ugrizi Zlati prinašalec. Ne smrtmi. Razlog zakaj prinašalca v nobeni taki statistiki ni na vrhu je v tem, da kljub mnogim ugrizom, ki jih prinašalec naredi, le ti niso smrtni, ne za v bolnico in se ne poročajo nikamor. Ugriz pasme kot je Pitbul je pa druga kategorija, ker jih je večina za v bolnico in se poročajo.

Kar še vedno ne pomeni, da je Zlati prinašalec angelček, pitbul pa norec. Napadov na človeka (kar vsak ugriz, tudi majhen, je) ima največ Zlati prinašalec. Ker jih je ogromno. Ker jih imajo vsi radi. Ker kljub vsemu ni agresiven pes v smislu nadaljevanja napada in se njihovi napadi zato ne poročajo. Če daš skupaj 1000 prinašalcev in 1000 pitbulov z enako vzgojo (idealni svet), bi videl več ugrizov s strani prinašalcev. Večje posledice ugrizov pa na strani Pitbulov. V časopis in statistiko ne pride 10 prinašalcev z majhnimi ugrizi, ampak 1 pitbul z velikim ugrizom.

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
204
48
28
No, nekje na polovici res. Drugi del je verjetno dokaj pravilen. Prvi del pa ne. So določene pasme, ki jih lahko natreniraš za boje, ne pa seveda vseh.
Si težko predtsvljam kontinentalnega pritlikavega španjela kot borbenega psa. Pa naj se boš še tako trudil z "vzgojo"

Napisano je bilo mišljeno, da imaš "borbeno" pasmo, pa ne bo napadel ali se boril pa če ga režeš pri živem telesu. Če je tako vzgojen. Seveda so izjeme, ki se jim lahko strga. Ampak normalen lastnik to zazana in ukrepa. Nenormalen pač ne. In strga se lahko tudi pritliakvem španjelu. Pes ima pač kosmata ušesa.
Niso problem psi, problem so ljudje, ki psov sploh ne bi smeli imeti. In na drugi strani ljudje, ki počepnejo k neznaneu psu pa buci buci buci... Še jaz bi ugriznil zmešano babo, ki bi mi to počela (na splošno, ne leti na pokojno, ker ne poznam situacije).

In nekaj mi pravi, da su tukaj najbolj glasni fantje, ki psa v življenju niso vzgojili in ga gledajo samo čez okno in jih moti sam njegov obstoj.

• Všeč mi je

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.718
8.048
113
Nimam pitbula. Drugič vsaj poizkusi prebrat in razumet kar sem napisal.

Vidiš, kako vidiš samo tisto kar hočeš videt. Iskal si pasme z največ smrtmi in seveda je na vrhu Pitbul. Jaz sem napisal, da je pasma z največ ugrizi Zlati prinašalec. Ne smrtmi. Razlog zakaj prinašalca v nobeni taki statistiki ni na vrhu je v tem, da kljub mnogim ugrizom, ki jih prinašalec naredi, le ti niso smrtni, ne za v bolnico in se ne poročajo nikamor. Ugriz pasme kot je Pitbul je pa druga kategorija, ker jih je večina za v bolnico in se poročajo.

Kar še vedno ne pomeni, da je Zlati prinašalec angelček, pitbul pa norec. Napadov na človeka (kar vsak ugriz, tudi majhen, je) ima največ Zlati prinašalec. Ker jih je ogromno. Ker jih imajo vsi radi. Ker kljub vsemu ni agresiven pes v smislu nadaljevanja napada in se njihovi napadi zato ne poročajo. Če daš skupaj 1000 prinašalcev in 1000 pitbulov z enako vzgojo (idealni svet), bi videl več ugrizov s strani prinašalcev. Večje posledice ugrizov pa na strani Pitbulov. V časopis in statistiko ne pride 10 prinašalcev z majhnimi ugrizi, ampak 1 pitbul z velikim ugrizom.
Statistiko je treba znat brat. Zlati prinasalci imajo najvec ugrizov ker jih je toliko. Poisci (ce obstaja) statistiko “st ugrizov na 100 primerkov pasme” - dvomim oz ne verjamem da bodo prinasalci se vodili. Lahko se motim ampak statistika ki jo ti navajas ne podpira trditev o tem da bi ob dveh enako velikih skupinah prinasalci bolj grizli kot pittbulli.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.718
8.048
113
Napisano je bilo mišljeno, da imaš "borbeno" pasmo, pa ne bo napadel ali se boril pa če ga režeš pri živem telesu. Če je tako vzgojen. Seveda so izjeme, ki se jim lahko strga. Ampak normalen lastnik to zazana in ukrepa. Nenormalen pač ne. In strga se lahko tudi pritliakvem španjelu. Pes ima pač kosmata ušesa.
Niso problem psi, problem so ljudje, ki psov sploh ne bi smeli imeti. In na drugi strani ljudje, ki počepnejo k neznaneu psu pa buci buci buci... Še jaz bi ugriznil zmešano babo, ki bi mi to počela (na splošno, ne leti na pokojno, ker ne poznam situacije).

In nekaj mi pravi, da su tukaj najbolj glasni fantje, ki psa v življenju niso vzgojili in ga gledajo samo čez okno in jih moti sam njegov obstoj.
So problem psi.
Reciva drugace - raketomet je nenevarna zadeva dokler je nekdo ne uporabi in razstreli sosedove hise. Med nami je kar nekaj norcev ki so tega sposobni. Zato preprecujemo da bi kdorkoli raketomet imel doma.
Jaz verjamem da ce se psa pravilno vzgaja in se ga ima pod kontrolo da je majhna moznost da bi koga napadel. Ampak to je cista loterija ker si danes takega psa lahko omisli vsakdo. Tudi popolni norci.

zato so ti psi problematicni. In ne vidim enega pozitivnega ucinka v tem da bi bili prosto dostopni vsakomur.