Passat l.00 1.8 T

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Odvisno kaj je za koga relacija, enim je tud SLO mal
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Moja poraba je skoraj vedno pod 8 .. tako da za svojih 150 KM porabi zelo malo (pravzaprav edina bencinska mašina, ki je OK za ta avto)! Seveda odvisi od stila vožnje .. če hočeš imeti vseh 150 KM na cesti bo tudi žeja večja.
priden.gif

Lej, mel sm ga od frenda 3dni in to kar si napisu je sam
hysterical-1.gif
8l/70-80km? mogoče al pa če si šu proti primorski pa se vozu 90km/h?

Dej ti napiš koliko ima avto minimalno in koliko maximalno porabo(poleti in pozimi)
grims-1.gif

Jst mam nemca 2.0 z 100kw in ima porabo od 7.5-11L/100km pa dej ne mi z porabo pod 8 L
bonk.gif

Izvoli -> klik

Nwem .. 80% tankanj je pod 8l/100km, ostalih 20% pa je (malo) nad 8l/100km enostavno zaradi tega ker vozim tkrat vožnje po 20km. Relacije ga spravim tudi pod 7 če je treba (vožnja po omejitvah in nič manj)! Nikoli nisem imel porabe na tank nad 9l/100km .. vozil sem se pa že po vsem živem in motorja tudi ne šparam.

Trenutno recimo poraba okrog 8l/100km, ker so nove zimske gume in pa precej kratkih relacij.

Turbina dela svoje, če jo znaš izkoriščat potem se lahko voziš z zelo malo župce. Ne bom se hvalil, ampak kdor zna zna!
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
poraba pod 8 za 1,5 tone pa 2.0 bencinarja je pa res nakladanje. seveda imaš lahko tako porabo na AC na relaciji MB-KP. če pa upoštevaš mestno vožnjo bo poraba nekje 9-10 pri nedinamični vožnji. le kako da nekateri kupujejo motorje 1,4 ali 1,6, če pa maš lahko z 2.0 in 150KM isto porabo.

lp

Bencinar ni enako turbobencinar .. kdaj ga vozi, pa bo mogoče kaj bolj jasno. Atmosferskih dva litra ter 1.8 litra prisilno polnjenih enakih konjičev ima čisto drug značaj.

Pa zadosti off: glede passata še ena opomba, sprednje luči pri teh avtih (gen. 3B) so plastične in ratajo po parih letih motne. Če voziš zadosti ponoči je potrebna menjava, ker se ne vidi skoraj nič. Ob nakupu si je torej fino ogledati stanje sprednjih luči in zbijat ceno (ter vzeti v zakup stroške zamenjave) če so le-te motne.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Hvala za vse tole. Avto, ki ga gleda ima original ksenonke...plastika pa še ni motna oz. porumenela. Mogoče tudi zato, ker se manj segreva....
sprasujem se.gif
Poraba zna bit res pod 8, vse je v stilu vožnje in moraš znat prisluhnit motorju. Tko pač je. Tudi moj prejšnji avto je imel tako smešno nizko porabo, da mi še danes skoraj nobeden ne verjame, ampak to je druga pesem...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Xenon, mi vsaj po videzu deluje da nima teh težav (nisem opazil še pri nobenem) .. verjetno gre za drugačna stekla, poleg tega imaš v lučeh tudi leče kar pomeni drugačno usmeritev svetlobe.

Kaj pa oprema, verjetno higline glede na ksenon?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:

Izvoli -> klik

Nwem .. 80% tankanj je pod 8l/100km, ostalih 20% pa je (malo) nad 8l/100km enostavno zaradi tega ker vozim tkrat vožnje po 20km. Relacije ga spravim tudi pod 7 če je treba (vožnja po omejitvah in nič manj)! Nikoli nisem imel porabe na tank nad 9l/100km .. vozil sem se pa že po vsem živem in motorja tudi ne šparam.

Trenutno recimo poraba okrog 8l/100km, ker so nove zimske gume in pa precej kratkih relacij.

Turbina dela svoje, če jo znaš izkoriščat potem se lahko voziš z zelo malo župce. Ne bom se hvalil, ampak kdor zna zna!
evil.gif

Očitni si ti nek fenomen
rolleyes-1.gif

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=1726 1.8T -> Povprečna poraba avtomobila: 11,59 l/100km

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=2473 1.8T -> Povprečna poraba avtomobila: 10,06 l/100km

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=6682 1.8T -> Povprečna poraba avtomobila: 9,35 l/100km

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=4126 1.8T -> Povprečna poraba avtomobila: 10,68 l/100km

Tako porabo maš lohka pr Kredarci k se spuščaš z Triglava
zmaga.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Ne mislim se kregati, človeku ki je hotel nasvet glede določenega vozila sem dal nasvet, ker natanko tak avto vozim tudi sam. Glede na to da imam na poraba.com večje število zapisov o porabi (44) kot vsi skupaj na linkih ki si jih ti dal, lahko sklepaš o tem kaj je bolj realno! Oz. naj odloči vsak sam ...

Če si prepotenten 20letni mulc verjamem da imaš težko "nizko" porabo, sem tudi sam bil tak (bencin in avto so subvencionirali starši, pa je bil gas dober prijatelj)!

Si tudi sam omenil, da si vozil avto 3 dni .. in v treh dneh ne moreš spoznat vozila in motorja do te mere da ga znaš dobro izkoriščati. Ko voziš neznano vozilo imaš precej več zaviranja, vožnje v (pre)nizki prestavi itd. kot ko se vozila navadiš. Tudi sam sem imel na začetku porabo nekaj pod 9l/100 km pa se je potem počasi umirjala (tudi poglej si podatke o porabah pri linkih, ki sijih prilepil in boš videl kako poraba z vsakim tankom pada).

Skratka, ne trdim da ima lahko vsak in pri vseh tipih vožnje porabo nižjo od 8l/100km .. se jo pa da doseči. Povprečna poraba je pri zmerni nogi (kar pomeni da si še vedno precej hiter v prometu) pa BP pod 9l/100km! Lahko je pa tudi 15l/100km .. če se potrudiš, ampak pri taki porabi (oz. vsemu kar je višje od 10l-11l/100km) verjemi da je gorivo še najmanjši strošek, ker s tako vožnjo uničuješ olje, gume, turbino ...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Pozabi, brez veze.
Nekateri pač mislijo, da ni možno doseči faktorja 3 samo z vožnjo.
Dokler pač mislijo, da je potrebno na začetku ravnine pedal to the metal in potem bremza do konca, bo pač tako.
Se pa strinjam v celoti s tvojim postom in še nekaterimi zgoraj kako narediti ''nizko'' porabo, ne da bi trpelo povprečje.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Nasvet si mu dal? Kakšen? Da naj si kupi avto z 110kw in naj ga vozi 90km/h?
Glede tvojih 44 objav na poraba .com pa mislim da bo to tvoj AS ob prodaji na kakemu forumu oz link na avto.netu
17758-icon_confused.gif

Ja 20 letni mulc- to bo to
cheer.gif

Ja sm ga mel 3 dni in ne rabm spoznavat avto 3 mesece (ker sm jih mel cca.40)
uf-1.gif

Skratka : Point nakupa takega avta da imaš 110kw in da ga vozi kot po jajcih in ga hvališ kok mal kur?
da nimaš kak volkswagensindrom.press

Moj pogled na avto: Če imaš rad VW in nimaš dosti keša za TDi je dobr nakup - drgač
ne-ne-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
pa kaj je narobe če se vozi izven naselja 90? v naselju 50? po AC pa 130?
v vseh treh primerih je poraba pod 8L

razlika je samo v dinamiki vožnje....

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Citat:

Moj pogled na avto: Če imaš rad VW in nimaš dosti keša za TDi je dobr nakup - drgač
ne-ne-1.gif

Peesda, če se malo voziš, ne kupiš tdi-ja.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Samo za tako vožnjo je 70 kw dovolj, ne pa 110...

za 130kmh je 35kw dovolj..... ostalo se koristi za tako imenovana "varna prehitevanja"....

moj ma 63 kw... torej se preseravlem z odvečnimi konji
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Joj no vsi otroci, ki se hvalite s 200 konji in 8 litri porabe. Dejte mi razložit, čemu imate tak avto in plačujete zavarovanje, če se vozite tako, kot lahko voziš že polota 1.0? Ja no sej kaj sploh sprašujem, poraba je itak slovenski sindrom. Najbolš, da bi zadi začel popat nalepke o porabi, namesto o kubaturi. Dejte napisat še vaše maksimalne porabe. Tega noben ne upa. Moja poraba je tudi 6,5 litrov. Ampak dosežem 9 brez problema. Res da bolj redko, ampak je realno. In to mi ni problem nekomu tudi povedat. Ne pa da okoli trobim porabo, ki jo namerim pri konstantnih 130 po AC. Eh.

Priznam pa tudi, da so določeni pač antitalenti za porabo. Recimo jaz sem zadnjič čez neka naselja z mojim bencinarjem lahko vozil 10 kilometrov pri konstantnem gasu. Ma niti za milimeter nisem premaknil pedal. Edino ko sem se bližal semaforju sem popustil malo, toliko, da sem na zeleno prišel. Pač ni bilo prometa. Se peljem čez par dni tja čez s kolegom, ko sva probavala nekega golfa TDI 115 KM (btw. ta avto res nikamor ne gre za svoje konje
confused-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Skratka : Point nakupa takega avta da imaš 110kw in da ga vozi kot po jajcih in ga hvališ kok mal kur?

ne-ne-1.gif

No sva že bližje. Poskusi dobit 10 let starega TDIja (z veliko opreme), ki naj bi imel "realno" manj kot 200k km!
evil.gif

Tak avto ne obstaja oz. je tako redek, da ponavadi celo drži temu primerno ceno. Kar pomeni da stane 3k+ EUR več kot bencinar z večimi konji (BTW: resnici na ljubo je 1.8 T najboljši bencinar na izbiro in ima tudi tovarniško NIŽJO porabo kot 1.6 ali 1.8) ... zato je 1.8T dober nakup, zelo dober!

Pa če voziš 90 km izven naselja ne pomeni da voziš kot po jajcih, sem doma iz rovt in verjemi da vem zakaj imam 150 KM. Ampak ko se enkrat doseže potovalno hitrost pa res ni potrebe držat na gas, lepo lagano v 5. prestavi in ne boš verjel ... prav zaradi 150 konj se da tudi v zadnji prestavi lepo potegnit iz ovinkov (recimo iz 70 na 100 km/h).

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Nasvet si mu dal? Kakšen? Da naj si kupi avto z 110kw in naj ga vozi 90km/h?
Glede tvojih 44 objav na poraba .com pa mislim da bo to tvoj AS ob prodaji na kakemu forumu oz link na avto.netu
17758-icon_confused.gif

Ja 20 letni mulc- to bo to
cheer.gif

Ja sm ga mel 3 dni in ne rabm spoznavat avto 3 mesece (ker sm jih mel cca.40)
uf-1.gif

ne-ne-1.gif

Avto je predmet, ki te pripelje od točke A do B. Čim si pa na cesti se moraš pa držati določenih pravil. Ker če teh pravil ne bi bilo bi bil živ kaos, balkan. Tu je pa problem, ker ti kaosaæi ne upoštevajo pravil. Torej, nima veze koliko konjev imaš, da se voziš 50,90,130. Važna je zaloga moči in navora za krizne trenutke, pa tudi dober občutek je ko dejansko samo malo popipaš gas in že dobiva na pospešku. Pri ostalih jajcih(<80kw) moraš pa gas tiščat na 3/4, ali pa do podna, da se sploh kam premakne.
Pravila so in teh se je treba držat. Le zakaj vidiš v tujini, recimo Švica, bolj točno Zurich-ška obvoznica, omejitev 100kmh in VSI peljejo 100kmh. Od Fiatov do Ferrarijev. Vem, nerazumljivo za naše ljudstvo....
uf-1.gif

"Zakaj imaš tolk konjev, če jih ne izkoriščaš"? Najbolj bebav vprašanje, ki lahko roji po glavi samo mlečnozobcu, ki še nikoli ni vozil avta s prostornine večje od Coca Cola flaške. Ah brezveze...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Xenon, mi vsaj po videzu deluje da nima teh težav (nisem opazil še pri nobenem) .. verjetno gre za drugačna stekla, poleg tega imaš v lučeh tudi leče kar pomeni drugačno usmeritev svetlobe.

Kaj pa oprema, verjetno higline glede na ksenon?

Kolikor vidim so stekla(plastika) enaka. Verjetno je to zato, ker se xenon žarnica manj segreva
sprasujem se.gif
. Oprema, ki ga gleda je Highline, ja.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Točno, najraj mam take pacjente ki misljo če maš 200 ps treba pa skos na polno vozit
bonk.gif

Zakaj tak motor v takem avtu?? Passat ni majhna zadeva, sploh ne karavan ki pogoltne velik stvari in tako zadevo treba prmaknit.
In tak motor omogoča velik navora proti NA mašinan, omogoča precej bol umirjeno, lahkotno vožnjo, brez šaltanja non stop. Ko pa rabiš kaj prehtet itd. pa je konjev tut dovolj da to varno narediš.

Odlična izbira za nekoga ki mu TDI ne diši bi pa rada mel podobne karakteristike..

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.526
1.129
113
Citat:
Citat:

Izvoli -> klik

evil.gif

Očitni si ti nek fenomen
rolleyes-1.gif

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=1726 1.8T -> Povprečna poraba avtomobila: 11,59 l/100km

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=2473 1.8T -> Povprečna poraba avtomobila: 10,06 l/100km

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=6682 1.8T -> Povprečna poraba avtomobila: 9,35 l/100km

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=4126 1.8T -> Povprečna poraba avtomobila: 10,68 l/100km

Tako porabo maš lohka pr Kredarci k se spuščaš z Triglava
zmaga.gif

Ti pa si eno teslo, daš primerjati neke porabe na dveh ali treh rezervoarjih s 40 vpisi in statistiko na vsaj 25.000 kilometrih na drugi strani.

Pa tudi ta na 25k km ni čisto relevantna, pa nehajte sedaj s temi offtopici s porabami. Če ne znate vozit z normalno porabo je to vaš problem.
stupid-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.