Ja, pri nas. Pa drugje?Citat:
se zavedas koliko ljudi je pobila inkvizicija, cca 200.
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Kaj hočeš povedati s tem? Da bodo homoseksualni starši svoje otroke vzgajali v homoseksualce?
Morda še ne veš, ampak vera je veliko bolj pridobljena (privzgojena!) lastnost kot spolna usmerjenost. Kaj naj si sicer mislimo o heteroseksualnih starših homoseksualnih otrok?
Tvoj argument je v nasprotju z vsemi raziskavami homoseksualnih družin širom po svetu.
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Pa dokaži, da niso zablode!
Članstvo v zdravniški zbornici je obvezno za vse zdravnike.
A znaš ti iti še en korak nazaj od zlorab otrok na Irskem? Kdo je ukazal prikriti informacije o tem? Kdo je vrhovni poglavar RKC? Kaj ti to pove o tej organizaciji?
Ne, jaz popolnoma zagovarjam posvojitve za istospolne pare.Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Upam da se zavedata, da nastopata iz istega izhodišča kot tisti, ki hočejo preprečiti posvojitve istospolnim parom.
Kaj ima to zveze z mojo trditvijo?Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ne, jaz popolnoma zagovarjam posvojitve za istospolne pare.Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Upam da se zavedata, da nastopata iz istega izhodišča kot tisti, ki hočejo preprečiti posvojitve istospolnim parom.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Kaj hočeš povedati s tem? Da bodo homoseksualni starši svoje otroke vzgajali v homoseksualce?
Morda še ne veš, ampak vera je veliko bolj pridobljena (privzgojena!) lastnost kot spolna usmerjenost. Kaj naj si sicer mislimo o heteroseksualnih starših homoseksualnih otrok?
Tvoj argument je v nasprotju z vsemi raziskavami homoseksualnih družin širom po svetu.
Kaj hočem s tem povedati? Točno to, kar sem povedal - da tisti, ki bi prepovedali versko vzgojo otrok nastopate s popolnoma enakimi argumenti, kot tisti, ki bi radi preprečili posvojitve istospolnim parom. Ste popolnoma iste sorte - samo druga stališča zastopate.
Enako velja za paralelo o inkviziciji.
Moje stališče glede posvojitev sem razlagal tu in se ne nameravam ponavljati.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Pa dokaži, da niso zablode!
Članstvo v zdravniški zbornici je obvezno za vse zdravnike.
A znaš ti iti še en korak nazaj od zlorab otrok na Irskem? Kdo je ukazal prikriti informacije o tem? Kdo je vrhovni poglavar RKC? Kaj ti to pove o tej organizaciji?
Kakšen korak nazaj? Kar se je dogajalo na Irskem je svinjarija, še večja svinjarija je načrtno prikrivanje.
Slovenska zdravniška zbornica načrtno prikriva in po potrebi prekvalificira malomarnost svojih članov. Kaj ti to pove o tej organizaciji?
Gre za popolnoma enako izhodišče: ti s svojimi predsodki predvidevaš, da veren človek nemore vzgojiti razmišljujočega in odgovornega človeka, nasprotniki družin z istospolnimi starši na podlagi svojih predsodkov predvidevajo enako.Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Eno je KDO vzgaja otroka, drugo pa je KAKO ga vzgaja.
Dokler ga bo vzgojil v razmišljujočega in odgovornega človeka, ki se znajde v modernem svetu, ga lahko zaradi mene vzgaja opica.
Za to si na alterju zadolžen ti.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
...A zdaj si pa ti bolj pameten od zakona....
Citat:
Zdravniško zbornico primerjati z ideološko organizacijo RKC je smešno. Zdravniška zbornica ni ideologija
Kaj je narobe s tem, če je nekdo homoseksualec? Kaj je narobe s tem, če je nekdo veren? V obeh primerih je lahko razmišljujoč in odgovoren človek.Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
No pa primerjajmo:
- v kakšnem procentu otroci, vzgojeni v homoseksualnih družinah, tudi sami postanejo homoseksualci (v primerjavi s heteroseksualnimi družinami)
- v kakšnem procentu otroci, vzgojeni v vernih družinah, tudi sami postanejo verniki (v primerjavi z družinami, kjer ne poteka verska vzgoja)
Za prvo primerjavo lahko vzameš kakšno raziskavo iz tujine. Pri drugi ti lahko služi zdrava pamet. Ljudje, ki izhajajo iz ateističnih družin, se v izredno majhnem procentu odločajo za kakršnokoli vero, za krščansko pa praktično nihče.
Tako da ja, verjetnost, da bo posledica verske vzgoje posameznik, ki bo imel prizadeto sposobnost racionalnega pogleda na svet, je precej velika. Verjetnost, da bo vzgajanje v homoseksualni družini pustilo posledica na seksualno usmerjenost, pa je dosti manjša.
Poleg tega je tudi Snecer dal dober argument... stvari so dejansko že zapisane v ustavi (USTAVI!!) pa se malce nekoherentno upoštevajo.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Če bi te bilo kaj v hlačaš in imaš dokaze, da je bil nacist, bi lepo vložil tožbo v Strasbourg-u, ne pa gobcal po forumu. Tako pa kar povprek blatiš ljudi, ki so nekaj več od tebe, da se mora še naš predsednik kdaj k njim javiti. Daj , izkaži se z dejanji, ne pa s.r.a.n.j.i!Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Misliš tistega nacista iz Vatikana, ki je bil v Hitlerjugendu?
Pa še naštej Nemce, ki so v času nacizma bili otroci in niso bili v hitlerjugend. Kot bi pri nas iskal tiste, ki so leta 1970 šli v prvi razred OŠ in niso bili diktatorjevi pionirji.
Saj pa je sam povedal, da se ni dalo izogniti in da je bil v Hitlerjugendu. Ne vidim v čem je problem.
Podobno se danes Janez Ivan Janša sramuje, da je bil komunajzar in to celo eden bolj vidnih.
Poglej ga npr.:
menda ni telovadil?
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Vernik po definiciji ni polno razmišljujoč človek. To mnenje sem že neštetokrat zagovarjal in ga ne bom še enkrat.
Homoseksualnost ni nekaj slabega, je pa evolucijsko gledano (zaenkrat) slepa veja. Dokler homoseksualcem ni možno omogočiti lastnih potomcev (s stališča genetike je to zaenkrat zaradi spolnega imprintinga nemogoče), je podatek o neprenašanju teh meme-ov vseeno pomemben.
Zaenkrat je pri novem zakonu tako ali tako pomembno samo to, da se uredi status pri nas že živečih otrok, o nekih posvojitvah pa v Sloveniji v praksi itak ni govora.
Bo pa v prihodnosti (v laboratorijih so že uspešno združili dve jajčni celici) povsem možno, da bosta imela dva moška ali dve ženski potomca z njunim genskim materialom. Takrat se bo zaprlo usta še zadnjim katolibanom, ki sedaj grozijo z "nevarnostjo za človeštvo" (če citiram Cukjatija).
Citat:
Vernik po definiciji ni polno razmišljujoč človek.