OLED TV

hermann

Guru
19. mar 2014
9.648
6.513
113
Realtek je pa še slabše.. Sicer pa ne vem kaj nekateri pričakujete. Na Philipsu in Sonyu dela Android na mediateku 9970 odlično..!
Mah ne vem kaj pričakujem... da pač dela in ne da brado poganjam za vsako operacijo kot na mojem starem philipsu. Pa da se kake škatle ob tvju znebim, ker drugače ne vem v čem je finta android tvja. Sudoku lahko igram na papirju.

Sicer pa sem že skoraj odločen, da bo sony. Samo s cenami, sploh oledov, so pa za moje pojme full retard.

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
214
-16
28
Mah ne vem kaj pričakujem... da pač dela in ne da brado poganjam za vsako operacijo kot na mojem starem philipsu. Pa da se kake škatle ob tvju znebim, ker drugače ne vem v čem je finta android tvja. Sudoku lahko igram na papirju.

Sicer pa sem že skoraj odločen, da bo sony. Samo s cenami, sploh oledov, so pa za moje pojme full retard.
Seveda starega Philipsa nikakor ne moreš primerjat s sedanjimi Sony in Philips televizorji;-) Ker kot prvo imajo slabši Chipset in pa sedanji Android so že precej bolje optimizirani za same televizorje. Saj pravim današnji Android 10 ali 11 dela odlično, posebej na novejšem Mediateku..

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.812
113
40
MB

Vsak trgovec ti bo dal ceno najcenejsega slovenskega trgovca s ceneje (ce ni nek obskuren diler brez zaloge)

55ko a95 imajo recimo vsi za cca 2,8k, acs pa za 2,5k vsi bojo jamrali pol pa dali za to isto ceno ;) pa si prakticno ze na ravni tujine

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
nič nisem prepričan... ampak glede na izkušnje pa skoraj raje gledam čez okno kot v philipsov tv :D

Nasvet amaterja, če že resnično gledaš Sony se ti morda izplača počakat da A90J zruži cena. Danes sem si vzel malo čas in pregledal primerjave z A95K. Razlike so res minorne. Razen seveda če imaš fetiš a to da ima na steni tazadnjo tehnologijo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.648
6.513
113
ah jaz seveda gledam lanske modele... trenutno imam uč na a80j, ker a90j je za moje duševno zdravje še vedno predrag

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Razlike med A80J in A90J so še bolj minorne kot med A90J in A95K.... tako da go for it.

:valjamse:

Ne nakladaj, tukaj pa te res res, resnično prosim da nehaš nakladati. Glede na ceno sem tudi jaz hotel vzeti A80J in ko sem ga neporedno primerjal v BigBangu sem si resnično premislil. Pa ni bila kriva tista "plavkasta" slika na A80J temveč praktično vse. Zvok neprimerljiv, tudi slika na A90J občutno svetlejša.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Ne nakladam. Televizije ne moreš ocenjevati na podlagi barv, ki jih vidiš v trgovini, ker niti ne veš, kako so nastavljene. A80J in A90J imata IDENTIČEN panel, identično "drobovje" in software. Edina razlika je, da ima A90J dodatni sloj za odvajanje toplote, zaradi česar lahko OLED panel bolj "zlorabljajo" in furajo višjo svetilnost. Zvočniki so pa na vseh TV-jih crap, tako da nima smisla primerjat. Brez receiverja ali soundbara poslušaš neko žalost.

Za primerjavo številk, pa lahko pogledaš tukaj:

Preskok iz A90J na A95K je večji kot iz A80J na A90J.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Razumem jaz tebe ampak te vprašam, si imel oba enega ob drugem in si ju preizkušal ali si analiziral teste na spletu? Jaz sem kar nekaj časa tam zraven zabil, od predstavljenih 4k simulacij, hkrati enakih na obeh, do kabelske, od športa do filmov, do..., sem tudi nastavljal filtre, svetlosti in ostalo in verjemi da je razlika opazna, predvsem je A90J svetlejši, zdaj pa če ti praviš temu zlorabljanje ali kakorkoli drugače, je to to, pa zlorabi A80J če ga lahko da bo svetel. Dokler si med OLED-i je ok, ko pa zaviješ v drugo vrsto kjer so QLED-i in greš nazaj v OLED vrsto pa misliš da si prišel v grobnico. Če je A80J boljša izbira? Zagotovo, če primerjamo ceno in če je cena odločilni faktor. A se da za tak denar dobiti boljši TV od Sonya? Zagotovo. Ampak človek je rekel da ga zanima Sony in da bo to kupil, zato se pač gibljemo med Sonyi. Sicer pa naj gre tja, naj pogleda, naj preizkusi zvok, naj pogleda kako je kateri skupaj narejen in se odloči.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Razumem jaz tebe ampak te vprašam, si imel oba enega ob drugem in si ju preizkušal ali si analiziral teste na spletu?
Isto lahko jaz tebe vprašam, če si primerjal A90J in A95K enega ob drugim. Nikoli nisem rekel, da je A80J boljši od A90J. Pravim samo, da je razlika med A95K in A90J večja kot med A80J in A90J.

Če bi kupoval TV v cenovnem rangu A90J in je A95K izven cenovnega dosega... potem bi pa verjetno raje vzel Samsung S95B.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Isto lahko jaz tebe vprašam, če si primerjal A90J in A95K enega ob drugim. Nikoli nisem rekel, da je A80J boljši od A90J. Pravim samo, da je razlika med A95K in A90J večja kot med A80J in A90J.

Če bi kupoval TV v cenovnem rangu A90J in je A95K izven cenovnega dosega... potem bi pa verjetno raje vzel Samsung S95B.

Nisem, seveda ne, povzel sem samo nekaj najbolj znemenitih testnih strani kjer nihče ni rekel da je impresed v primerjavi z A90J, nikjer pa nisem trdil da je tako. Seveda bo človek šel sam pogledati, po drugi strani pa je to postala jalova debata saj je povedal da mu je to preveč. Tudi jaz bi sedaj šel prvo gledati tega Samsunga, sem od nekdaj uporabnik Samsung tv-jev. Kar se pa tiče A90J, je trenutno še vedno predrag, moralo bi to bistveno bolj pasti. S95B pa je bil 1 mesec nazaj v Harveyu za res dober denar, 55 za 1700€. Je za preverit če je še zaloga. Seveda če gre za pravi model...

Priponke

• Screenshot_20221002-074029_Gallery.jpg
    Screenshot_20221002-074029_Gallery.jpg
    685,2 KB · Ogledi: 69