OLED TV

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.145
356
83
Goriska
meni je naprimer 907 zelo lep produkt... kar za 807 ne moram rečt. Amapk ja, 2k mi je mogoče preveč.... ker mu nekak ne zaupam.
Če bi imel "garancijo", da burn-ina nebo, bi mi bla cena ok.

Glede burn-ina se jaz sploh ne obremenjujem vec, tv-ji so potrosni material kot vsa ostala elektronska šara, ko crkne ali se navelicas pac zamenjas.

Kupis pa pac po svojih zmoznostih, da ne das vseh prihrankov za tv ali bilokatero stvar in se potem bojis kdaj bo kaj crknilo.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Glede burn-ina se jaz sploh ne obremenjujem vec, tv-ji so potrosni material kot vsa ostala elektronska šara, ko crkne ali se navelicas pac zamenjas.

Kupis pa pac po svojih zmoznostih, da ne das vseh prihrankov za tv ali bilokatero stvar in se potem bojis kdaj bo kaj crknilo.
Samo, da daš 2k€ in imaš na ekran zažgan "minecraft dashboard" po 2 mesecih uporabe :)
Hočem rečt, da je glupo, da morem leta 2022 pazit kaj delam na TV ju.

• Všeč mi je
Reactions: igi

hermann

Guru
19. mar 2014
9.648
6.513
113
Saj veš, vsak ima slabe izklušnje z določenimi proizvajalci televizorjev.. Kot drugo pa je odvisno kakšne Philips televizorje si imel, kakšen rang, katero modelno leto itd.. Ker nikakor niso vsi televizorji enaki, od določenega proizvajalca ;)
lep slovenski pregovor pravi: kogar je kača pičila se boji zvite vrvi

oz. potem, ko te parkrat philips "piči" ne verjameš več niti, da so sonyji ok.

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
214
-16
28
Samo, da daš 2k€ in imaš na ekran zažgan "minecraft dashboard" po 2 mesecih uporabe :)
Sedaj že močno pretiravaš.. Burn-in je lahko težava samo, če bi televizor prikazoval cele dneve statične slike, pa še te ni nujno.. Pri nas smo imeli določene OLED televizorje, ki so prikazovali večino statične slike na dolgi rok in ni bilo problemov kar se tiče burn-ina. Pa saj imaš tudi na netu kar nekaj testov kar se tiče teh zadev. Pa še ti testi so bili narejeni z starejšimi OLED televizorji.. Na današnjih OLED televizorjih res ne vidim kakšnih težav povezanih z burn-inom. Sicer pa je tako, da pač kateri se hoče 100% izognit burn-inu in bo gledal večinoma statične slike ali dnevno igral par ur igre, se bo pač odločil za LED/MINI LED televizor. Kateri pa bo uporabljal televizor za različne vsebine pa ni "nikakršne bojazni" za burn-in.. Sicer pa kateri kupuje OLED, najbrž ne bo gledal samo statične tv programe.. ;)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
A to je na OLED-u smiselno preventivno zaganjati? Sedaj bo pooočasi 2 leti v uporabi?

Priponke

• Screenshot_20221008-084805_Gallery.jpg
    Screenshot_20221008-084805_Gallery.jpg
    786,4 KB · Ogledi: 73

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Glede na zadnje Philipsove posodobitve, bolje rečeno popravke, tudi burn-ina, vse kaže da ima Philips še vedno težave z burn-inom.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kur*ba vsi ste pametni kot da je kateri od vas kak razvojni inžinir. A vse kaj znate, je povzemati teh par spletnih strani ki delajo kvazi obširne teste. Kdo pa jih plačuje pa bog si ga vedi. Strokovnjaki. Torej najboljšo zaščito lahko ima Philips, lahko Sony ali pa celo Hisense.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Ma ne mo tebe poslušamo. Ti si največji strokovnjak za oled daleč naokrog.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
214
-16
28
Kur*ba vsi ste pametni kot da je kateri od vas kak razvojni inžinir. A vse kaj znate, je povzemati teh par spletnih strani ki delajo kvazi obširne teste. Kdo pa jih plačuje pa bog si ga vedi. Strokovnjaki. Torej najboljšo zaščito lahko ima Philips, lahko Sony ali pa celo Hisense.
Jaz osebno nisem "razvojni" inženir sodelujem pa z razvojnim inženirjem, ki dela pri TPV in to slovenskim..;) Tako, da kar se tega tiče vem kar precej.. In za razliko od nekaterih tukaj na tem forumu, ne pišem nekaj na pamet.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun