OLED TV

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Burn in je bil ko smo ze pri telefonih tudi na prastarem galaxy-ju s2 (to je bil tudi moj zadnji android telefon), na iphonu od x-a dalje se mi burn in ni nikoli pojavil, imam sedaj 3 leta starega 11 pro maxa pa ni sledi o kaksnem burn inu..
meni se še pri nobenem smartphonu ni pojavil burn in, vsi android in 1 ajfon

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.722
5.878
113
Samsung QLed je šel na servis tik pred končano 5 letno garancijo Razlog občasno utripanje na levo strani slike.
Mala verjetnost je da bodo našli panel za zamenjavo, zato obstaja možnost zamenjava z ekvivalntom, ali vrnitev kupnine. Zadnja opcija bi me verjetno najbolj razveselila. Zato sem sam začel razmišljat o OLEDu. Ko pa berem vaše poste pa me zopet skrbi tale burn in. Namreč PS4 se pozimi še vedno igra. Najbolj pa me skrbi direktni vpad sonca iz strešne okne na TV. Na QLedu to sploh ni bil problem, se je dalo normalno gledat. Kaj pravite, se raje držim kakega top LED modela in pozabim na OLED?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.812
113
40
MB
Odvisno kolk bo budgeta, ampak verjetno za tvoje potrebe poglej raje miniled ja (sploh z direktno svetlobo se bo boljse kosal kot oled)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.722
5.878
113
Koliko bi dejansko dobil refund nimam pojma. Servis je namignil da toliko koliko je na računu. Takrat je ta qled stal 1700 eur. Danes se za ta denar lahko pogovarjam o OLEDu.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Koliko bi dejansko dobil refund nimam pojma. Servis je namignil da toliko koliko je na računu. Takrat je ta qled stal 1700 eur. Danes se za ta denar lahko pogovarjam o OLEDu.

Hja glej, zakonsko gledano če ti ga ne morejo popraviti lahko zahtevaš denar nazaj ali nov ekvivalent ali boljšo zadevo kot jo imaš sedaj. Torej če bi to bila menjava lahko pričakuješ enako aktualno serijo kot si jo kupil takrat. Ko zahtevaš denar nazaj je to za njih vedno najslabša opcija tako da se ti kr zdilaj da ti dajo ta dobropis in v trgovini vzameš nekaj po svoji izbiri.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Kako si prišel do tega? Da vidim pri svojem 4 leta starem 55OLED803. Zaenkrat ne vidim nobenega burn ina ali pokvarjenga piksla... (upam da tako ostane)
Ja Youtube.. :) Drugace pa... ali uporablajs TV tudi za igranje iger ?
Sej če vidiš so se meni tudi logotipi od kanalov zapekli.... Ni pa burn in tisto kar najbolj moti. Pri meni je po sredini ekrana nek vlek ki vse potegne na rumeno.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Ja Youtube.. :) Drugace pa... ali uporablajs TV tudi za igranje iger ?
Sej če vidiš so se meni tudi logotipi od kanalov zapekli.... Ni pa burn in tisto kar najbolj moti. Pri meni je po sredini ekrana nek vlek ki vse potegne na rumeno.
Ne, pri meni tega ni, uporablja se za gledanje TV (mulci risanke, torej kak logo bi se znal poznat). Sm pa je tudi kako igrico, ampak like 2x letno.

sam sem zaenkrat s philipsom zadovoljen. sploh za ceno, za katero sem ga takrat dobil (1080€).

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.812
113
40
MB
Hja glej, zakonsko gledano če ti ga ne morejo popraviti lahko zahtevaš denar nazaj ali nov ekvivalent ali boljšo zadevo kot jo imaš sedaj. Torej če bi to bila menjava lahko pričakuješ enako aktualno serijo kot si jo kupil takrat. Ko zahtevaš denar nazaj je to za njih vedno najslabša opcija tako da se ti kr zdilaj da ti dajo ta dobropis in v trgovini vzameš nekaj po svoji izbiri.

to si pa precej na pamet zdaj napisal, gre verjetno za kako podaljšano jamstvo, to noben nebo drugega tvja dajal ker je zavarovalnica za tem. sploh pa kdo bo ugotavljal kaj je po 5 letih ekvivalent ko pa moreš vsako leto it razred višje da dobiš performančno isti tv kot leto nazaj.

tu se praviloma napiše izjava o nepopravljivosti pa je to to. pol pa vzameš kaj hočeš za dobropis pri trgovcu on pa potem to uveljavi pri proizvajalcu.

za njih najslabše? kdo je tu njih? trgovcu je vseeno.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Ne ni nikakor neumnost.. Boste morali malo bolj podrobno spremljat tv tehnologijo.;)
Ja Andrej, saj si zapisal, da pri WOLEDih najbolj crkavajo modre OLEDice:

"Največja težava prejšnih generacij OLED panelov so bile modre diode, ki so povprečno izdržale okoli 15.000 delovnih ur, dočim so zelene in rdeče diode izdržale okoli 80.000 delovnih ur.. Današnji OLED paneli kot so recimo EX paneli z devterijevimi spojinami pa še bodo nekoliko pripomogli k stabilnosti samega panela.."

Da pojasnim tistim, ki nekoliko manj podrobno spremljajo tv tehnologijo. WOLEDi imajo vgrajene samo bele OLEDice.

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.722
5.878
113
to si pa precej na pamet zdaj napisal, gre verjetno za kako podaljšano jamstvo, to noben nebo drugega tvja dajal ker je zavarovalnica za tem. sploh pa kdo bo ugotavljal kaj je po 5 letih ekvivalent ko pa moreš vsako leto it razred višje da dobiš performančno isti tv kot leto nazaj.

tu se praviloma napiše izjava o nepopravljivosti pa je to to. pol pa vzameš kaj hočeš za dobropis pri trgovcu on pa potem to uveljavi pri proizvajalcu.

Gre za uradno Samsungovo 5 letno jamstvo. Bomo videli kako bo. V tem tednu bi me morali kontaktirat. Ni pa nobene zavarovalnice za tem.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Mislim da v zadnji generaciji OLED-ov burnin ni več mogoč. Razni HBO-ji in ostali ponudniki vsebin so svoje logotipe odstranili sami, za razne monitorje, za uporabo statičnih slik pa to itak ni mišljeno niti narejeno. Tisti ki ga uporablja za monitor ali kaj podobnege pa si je sam kriv če ne kupi LED-a. Edini ki še vstrajajo s temi svojimi logotipi so TV programi, pa še oni imajo verjetno dinamične?
Ne me jebat. Zagonilli ste par tavžn € za televizijo in zdj v strahu radikalno preplašeno gledate logotipe od kanalov ?
Resno?
:valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse:

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Mhm...zamisli si računalnik brez miške.
sicer pa...če ne veš da obstaja ...je res neuporabno.

• Všeč mi je
Reactions: urby20

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.722
5.878
113
Ja Andrej, saj si zapisal, da pri WOLEDih najbolj crkavajo modre OLEDice:

"Največja težava prejšnih generacij OLED panelov so bile modre diode, ki so povprečno izdržale okoli 15.000 delovnih ur, dočim so zelene in rdeče diode izdržale okoli 80.000 delovnih ur.. Današnji OLED paneli kot so recimo EX paneli z devterijevimi spojinami pa še bodo nekoliko pripomogli k stabilnosti samega panela.."

Da pojasnim tistim, ki nekoliko manj podrobno spremljajo tv tehnologijo. WOLEDi imajo vgrajene samo bele OLEDice.
Tole sem sedaj prebral v Monitorju glede novega Samsunga.
20221009_151645.jpg

Torej vprašanje, ki se mi poraja je, če modra svetloba najprej umira, a potem ni to kritično za življensko dobo? Modra v tem primeru sveti venomer ne le samo takrat ko je mišljeno da se prikazuje modra barva.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113

Govorim za garancijo, nimam pojma kako je z jamstvi. Če v 45 dneh ne gre popravit je to po zakonu vračilo kupnine ali nova enaka zadeva. Seveda se boš odločil za kupnino. Tu ni neke filozofije? Ali?

• Všeč mi je
Reactions: luciano

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ne me jebat. Zagonilli ste par tavžn € za televizijo in zdj v strahu radikalno preplašeno gledate logotipe od kanalov ?
Resno?
:valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse:

Kdo je v strahu? Jaz? A ti res misliš da verjamem dan danes v te bajke z burn-inom? To so težave ljudi ki uporabljajo televizorje za namene za katere televizorji niso narejeni. Govorim teoretično, da če so statični predmeti težava (predvsem na prvih generacijah OLED-ov), da so TV kanali še edini ki ga pretežno serjejo s temi statičnimi elementi in verjamem da če bi ti logotipi masovno povzročali odtise, bi jih tudi kanali ukinili ali selili. Me pa veseli da favšija dela, takšne imam najraje, od sosedov do forumskih tovarišev, enostavno fantastično se počutim :cool: :cheer: