OLED TV

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Kdo ga reklamira? Sicer pa kar se tiče igranja in OLED-ov, če gledam samo ta video, kaj je tukaj tako zelo statičnega da bi se ti kamorkoli vtisnilo? Torej, zakaj bi igranje iger bil tak problem? Saj ne govorimo o igranju šaha? Povprečna igra je dinamična stvar ali...?
Neveme kolko ti igraš igre ampak 99% iger ima statičen HUD in to se zapeče. Torej sony odsvetuje svoje OLED displaye za PS5 ? :D

Marketing pa bi po tvoje zgledal tak. "Kupite naše OLED TVje ampak samo v primeru da ne boste igrali PS5 in čeg ledali TV kjer imajo kanali logotipe :)"

tomi

Guru
1. sep 2007
18.567
9.810
113
40
MB
Neveme kolko ti igraš igre ampak 99% iger ima statičen HUD in to se zapeče. Torej sony odsvetuje svoje OLED displaye za PS5 ? :D

Marketing pa bi po tvoje zgledal tak. "Kupite naše OLED TVje ampak samo v primeru da ne boste igrali PS5 in čeg ledali TV kjer imajo kanali logotipe :)"
ti si se čist zaplezal.

oled se priporoča za igre iz razloga ker igre dobro zgledajo na njem, sej veš ... dobra slika pa to ... včasih bil pomemben faktor pri tvju. :D

ti pričakuješ da bos mel v reklami za ferarija zraven napisano da je sicer najhitrejši avto, samo takrat ful pije pa gume se hitreje obrabljajo :evil:

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
ti si se čist zaplezal.

oled se priporoča za igre iz razloga ker igre dobro zgledajo na njem, sej veš ... dobra slika pa to ... včasih bil pomemben faktor pri tvju. :D

ti pričakuješ da bos mel v reklami za ferarija zraven napisano da je sicer najhitrejši avto, samo takrat ful pije pa gume se hitreje obrabljajo :evil:
Niti se nisem. Ko grem v trgovino... kaj priporočajo ? ... oz čega imajo največ za potrošnike ? OLEDi so že za 1k in to nebi smela bit neka eksotika s katero bi mogel delat v rokavicah... Ko grem po avto ni 50% vseh avtomobilov ferarijev... ali pač ?

btw... Kateri TV imaš trenutno ?

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
ti si se čist zaplezal.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.567
9.810
113
40
MB
Niti se nisem. Ko grem v trgovino... kaj priporočajo ? ... oz čega imajo največ za potrošnike ? OLEDi so že za 1k in to nebi smela bit neka eksotika s katero bi mogel delat v rokavicah... Ko grem po avto ni 50% vseh avtomobilov ferarijev... ali pač ?

btw... Kateri TV imaš trenutno ?
Če gledamo 55 col imaš itak od jurja do 1,5k not vse kaj trenutno obstaja od tehnologij. Priporočajo pa to kar imajo na zalogi :evil: Meni je ovira pri oledu edino cena, ne skrb za burn-in, po drugi strani pa jaz ne pričakujem da bom imel isti tv 10+ let, že zarad diagonale ne :D

dostikrat maš stranke ki potegne iz žepa zadnji model iphon-a, jurja za tv ki ga bo mel 5+ let pa mu je nekaj nepredstavljivega, prioritete pa to :)

nisem pa verjetno jaz klasičen uporabnik, ker se pač ukvarjam s tem.

trenutno imam
55oled806 (spalnica)
65pus7534 (dnevna)
lg 50pk350 (bunker)

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic in D_K

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113

Ne igram iger, nič. Naslonil sem se na video igre ki si ga prilepil in v tisti streljačini jaz ne vidim nič statičnega. Sicer pa čist tako, statično gor ali dol, če bo tvoj otrok to igral 1 uro dnevno po mojem ne bi smelo biti težav z burnin-om, če pa igral to več kot 1 uro vsak dan pa te lahko bolj skrbi za otroka/otroke kot za burnin. In ja, v trgovinah svetujejo. A res? Ne me jebat. Od kdaj pa je prodajalec v trgovini referenca za strokovnost in dober nakup. On hoče prodati in on ti bo povedal to kar ti želiš slišati. Enostavno. Sicer pa lahko si trmast kolikor hočeš, vsaka tehnologija pač ni primerna za vse. Pa saj ni to samo pri televizorjih, je povsod.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Ne igram iger, nič. Naslonil sem se na video igre ki si ga prilepil in v tisti streljačini jaz ne vidim nič statičnega. Sicer pa čist tako, statično gor ali dol, če bo tvoj otrok to igral 1 uro dnevno po mojem ne bi smelo biti težav z burnin-om, če pa igral to več kot 1 uro vsak dan pa te lahko bolj skrbi za otroka/otroke kot za burnin. In ja, v trgovinah svetujejo. A res? Ne me jebat. Od kdaj pa je prodajalec v trgovini referenca za strokovnost in dober nakup. On hoče prodati in on ti bo povedal to kar ti želiš slišati. Enostavno. Sicer pa lahko si trmast kolikor hočeš, vsaka tehnologija pač ni primerna za vse. Pa saj ni to samo pri televizorjih, je povsod.
Vsi, ki igramo igre, vemo, da se ne igra eno uro :) Potem takem OLED za mene res ni...

ali pač :) ?
Za najboljši gaming TV je razglašen LG C2 OLED.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Če gledamo 55 col imaš itak od jurja do 1,5k not vse kaj trenutno obstaja od tehnologij. Priporočajo pa to kar imajo na zalogi :evil: Meni je ovira pri oledu edino cena, ne skrb za burn-in, po drugi strani pa jaz ne pričakujem da bom imel isti tv 10+ let, že zarad diagonale ne :D

dostikrat maš stranke ki potegne iz žepa zadnji model iphon-a, jurja za tv ki ga bo mel 5+ let pa mu je nekaj nepredstavljivega, prioritete pa to :)

nisem pa verjetno jaz klasičen uporabnik, ker se pač ukvarjam s tem.

trenutno imam
55oled806 (spalnica)
65pus7534 (dnevna)
lg 50pk350 (bunker)
Mislim, da je mene povozil čas :) in je moj problem, da imam samo en TV na katerem laufam vse. Večinoma pa seveda igre in risanke.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Kot sem ti že napisal se veliko oglasaš za nekoga ki nima pojma o stavri. Dokler te ni bilo v tej temi je bila tema vsaj približno na nivoju. Sedaj je na nivoju ostalih tem na Alterju. V ku rc u.. In glej ga zlomka ti pametuješ o staveh o katerih nimaš pojma tudi v vseh ostalih temah. Kot sem ti že enkrat dal nasvet, raje se žarnic drži, tisto ti gre bolje od rok. Aja pa saj tvoj namen tukaj ni kaj pametnega ali uporabnega napisat ampak trolat po forumu.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc
22. jul 2007
13.410
1.660
113
124
Sedaj imam 2,5 leti Philipsa 65OLED804. Ogromno časa je vklopljen, vsak dan najmanj 6 ur, čez vikend še več. Po 10 urah se ti vklopi obvestilo, da se mora osvežit ekran. Izklopiš za 10 min tv, da naredi osvežitev. Je pa vedno na stand by-u, nikoli izklopljen iz elektrike (po izklopu se osvežuje panel)

Gledam ogromno športa (nogomet, košarka...) kjer je veliko statičnih stvari na ekranu, od rezultata, logotipa. Enako imam vklopljeno tudi veliko MTV-ja.
Do sedaj nisem zaznal burn inna. (trt, trk po lesu:)).

Kolega ima pa Sonya, sedaj star 5 let. Takrat bil TOP model in ima "zapečen" Nickelodeon logo.
In vklopi se ti ravno takrat ko gledaš kakšen športni prenos v živo, da si lahko med to "pavzo" spečeš kokice.:aplauz:

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in D_K

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Sedaj imam 2,5 leti Philipsa 65OLED804. Ogromno časa je vklopljen, vsak dan najmanj 6 ur, čez vikend še več. Po 10 urah se ti vklopi obvestilo, da se mora osvežit ekran. Izklopiš za 10 min tv, da naredi osvežitev. Je pa vedno na stand by-u, nikoli izklopljen iz elektrike (po izklopu se osvežuje panel)
Imam že 4 leta LG C8. Dela cca 6ur na dan. Nobenih obvestil, osveževanja in isklapljanja. Vse to obdela, ko je TV v mirovanju.