OLED TV

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Kdo je v strahu? Jaz? A ti res misliš da verjamem dan danes v te bajke z burn-inom? To so težave ljudi ki uporabljajo televizorje za namene za katere televizorji niso narejeni.
Jah...v tej temi izveš da je ta oled dejansko špegu in se lahko gledaš v njem...ti nabjaš o teh logotih kanalov...
Za kaj tv ni namenjen ? Za surfanje po spletu ? al kaj maš v mislih ?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Glej, TV pač ni namenjen za ure in ure in ure zijanja razpredelnic. Če si profi in spremljaš gor neke delnice imaš pač nabaviš za to 30 inčni monitor in mašino, ne vem kaj ti tukaj ni jasno in kaj se vsajaš vame? :) OLED je pač narejen za max. užitke pri gledanju video vsebin. Saj ne rabiš bit za to inteligenten da skužiš? Če zijaš 10 ur dnevno tabele ali določebe programe pač vzameš QLED od Samsunga. Saj pa vsak ve zase kakšen način uporabe bo imel in temu primerno opravi nakup. Mater si težki.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Mhm...zamisli si računalnik brez miške.
sicer pa...če ne veš da obstaja ...je res neuporabno.
Seveda... potem si pa priklopi na televizijo tipkovnico in miško. Uporabniški vmesniki na TV-jih so narejeni za daljince in fokus. Miška je le en moteči faktor. Verjamem, da se lahko navadiš in da je določenemu procentu uporabnikov to celo všeč. Ampak globalno gledano je pa za televizijske uporabniške vmesnike to en navaden fail, ki ga LG forsira samo zato, ker jih to ločuje od konkurence.

• Haha
Reactions: jonny77 in endvatri

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.326
9.549
113
EU
Na sosedovem Philips OLED - u sem hotel nekaj naštelat, in je priklpil miško na TV. Da bi mi bilo lažje. Bilo je še težje. Neodzivno in neuporabno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Dobro uporabna gor ali dol, nehajmo bedake igrat. Če kupim televizor izključno za gledanje filmov, kje lahko to fantastično miško uporabim?

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Televizor se kopuje zmeraj večjega...torej mi ostane tole.
Itak pa brez air miške je televizor neuporaben.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Ne me jebat. Zagonilli ste par tavžn € za televizijo in zdj v strahu radikalno preplašeno gledate logotipe od kanalov ?
Resno?
:valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse:
Kdo je v strahu? Jaz? A ti res misliš da verjamem dan danes v te bajke z burn-inom? To so težave ljudi ki uporabljajo televizorje za namene za katere televizorji niso narejeni. Govorim teoretično, da če so statični predmeti težava (predvsem na prvih generacijah OLED-ov), da so TV kanali še edini ki ga pretežno serjejo s temi statičnimi elementi in verjamem da če bi ti logotipi masovno povzročali odtise, bi jih tudi kanali ukinili ali selili. Me pa veseli da favšija dela, takšne imam najraje, od sosedov do forumskih tovarišev, enostavno fantastično se počutim :cool: :cheer:

Cakaj zdaj... Das ven par tavžnt € in lahko gledaš samo kanale kjer ni logotipov. Bog ne daj, da bi leta 2022 priklopil nanj kak PS5, ker za to pa boljše, da imaš ločen TV

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
  • Haha
Reactions: endvatri in urby20

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Ne me jebat. Zagonilli ste par tavžn € za televizijo in zdj v strahu radikalno preplašeno gledate logotipe od kanalov ?
Resno?
:valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse:

Sedaj imam 2,5 leti Philipsa 65OLED804. Ogromno časa je vklopljen, vsak dan najmanj 6 ur, čez vikend še več. Po 10 urah se ti vklopi obvestilo, da se mora osvežit ekran. Izklopiš za 10 min tv, da naredi osvežitev. Je pa vedno na stand by-u, nikoli izklopljen iz elektrike (po izklopu se osvežuje panel)

Gledam ogromno športa (nogomet, košarka...) kjer je veliko statičnih stvari na ekranu, od rezultata, logotipa. Enako imam vklopljeno tudi veliko MTV-ja.
Do sedaj nisem zaznal burn inna. (trt, trk po lesu:)).

Kolega ima pa Sonya, sedaj star 5 let. Takrat bil TOP model in ima "zapečen" Nickelodeon logo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Cakaj zdaj... Das ven par tavžnt € in lahko gledaš samo kanale kjer ni logotipov. Bog ne daj, da bi leta 2022 priklopil nanj kak PS5, ker za to pa boljše, da imaš ločen TV

Lahko ti gledaš kanale, sigurno ne bo nič, neke statične slike vsak dan istega računalniškega programa pa pač ne boš gonil 6 ur na dan, pa če je to 3 jurje za TV, gor ali dol. Še dobro da se ne najdejo kakšni vam podobno specialci in težijo Ferrariju zakaj Enzo ne gre čez ležeče policaje in čez šumo po blatu. Še enkrat, če imaš posebne želje kupi miniled, kot ti je bilo že svetovano, nevem zakaj siliš v OLED?

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Lahko ti gledaš kanale, sigurno ne bo nič, neke statične slike vsak dan istega računalniškega programa pa pač ne boš gonil 6 ur na dan, pa če je to 3 jurje za TV, gor ali dol. Še dobro da se ne najdejo kakšni vam podobno specialci in težijo Ferrariju zakaj Enzo ne gre čez ležeče policaje in čez šumo po blatu. Še enkrat, če imaš posebne želje kupi miniled, kot ti je bilo že svetovano, nevem zakaj siliš v OLED?
Zato ker ga tudi za to reklamirajo:

Is OLED good for gaming?

OLED displays have an excellent response time and refresh rate for video games, making them one of the best types of displays for playing games. Displays with a low response time and high refresh rate (120+ Hz) are recommended to have the best experience, so this is a perfect type of TV for your needs

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kdo ga reklamira? Sicer pa kar se tiče igranja in OLED-ov, če gledam samo ta video, kaj je tukaj tako zelo statičnega da bi se ti kamorkoli vtisnilo? Torej, zakaj bi igranje iger bil tak problem? Saj ne govorimo o igranju šaha? Povprečna igra je dinamična stvar ali...?