OLED TV

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
214
-16
28
Aja to misliš, da je to bilo rešeno s prvo generacijo EVO panelov. Drži ampak zraven so bili tudi postavljeni drugi OLED-i ki niso imeli EVO panela in slika vseeno ni delovala tako modrikasta kot na tistem Sonyu... Nevem...
Modrikasto je bilo zato, ker je najverjetneje bila barva temperatura nastavljena na hladno.. Mora pa biti nastavljeno na nevtralno. Če pa je nastavljeno na toplo 1 ali 2 pa je nekoliko rdečkasto. Lahko pa se določene težave, odpravijo z ravnovesjem beline v naprednih nastavitvah.

Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: bpfc in sajkek

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
A misliš naročenih testih? Po zadnji posodobiti - popravkih, se lahko vidi, da Philips še vedno nima vse pošlihtano glede burn-ina.

Ah to ni res, oni samo še pilijo oz. že skoraj polirajo tehnologijo kar se tiče tega burn-in-a. Bral sem celo en članek da imajo burn-in tako zelo dodelan da se je enim parim pojavil burn-out.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Kaj zdaj to pomeni, da če vzamem 807 bom imel burn in ? :D Ker če se je pojavil enim parim, sem 100%, da se bo meni tudi.

In kaj je razlika med 937 in 807 ... a ni fora samo v zvočniku ? :)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj zdaj to pomeni, da če vzamem 807 bom imel burn in ? :D Ker če se je pojavil enim parim, sem 100%, da se bo meni tudi.

Pa KAJ kompliciraš, poln si ko bugarska skupščina, stara teži za lučke na zadnem deklu televizije, kupi Philipsa, njihov lanski top model in je to to. Pa hvala bogu če se ti čez 3 leta pojavi burnin, kdo pa rad gleda staro televizijo?

• Všeč mi je
Reactions: D_K in sajkek

televizor

29. jul 2022
214
-16
28

Da malo pojasnim razlike med Philips OLED modeli. Vsi imajo EX panele, z razliko, da imata modela 907 in 937 vgrajen dodaten hladilnik. Kar se tiče slikovnih procesorjev P5 imata modela 807 in 907 enak procesor, dočim ima model 937 še nekoliko zmoglivejši procesor ki temelji na dveh čipih. In kar se tiče še zvoka ima model 807 zvok 2.1, model 907 in 937 že uporabljata zvočni sistem proizvajalca Bowers & Wilkins model 907 3.1 in model 937 5.1.
Lahko pa si določene zadeve tukaj pogledaš.

Nazadnje urejeno:

televizor

29. jul 2022
214
-16
28
za 2022 je nekako spet sony. philipsa niti v sobo niso prinesli

Kar se tiče Sonya bo tako vedno zmagoval ali pa bo med najboljšimi na teh primerjavah, ker ga Vincent Vincent Teoh pač favorizira.. Zato treba vedno pogledat več različnih testov, ker pač vsak, ki testira televizorje ima pač nekakšnega favorita ali je pristaš določenega proizvajalca. Kot drugo pa kar se tiče Sonya, je tako bilo to moč pričakovati zaradi nekoliko kvalitetnejšega Samsung panela. Bilo bi zanimivo videt, če bi imeli vsi vgrajene enake panele. Kar pa se tiče še Philipsa, ga najverjetneje še ni v prodajalni kjer Vincent nabavlja televizorje za potrebe tetiranja. Saj podobne težave je imel že prejšna leta, ker Philips zelo pozno lansira svoje televizorje na tržišče posebej OLED televizorje najvišjega ranga, ki pridejo nekako zadnji na tržišče.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
TCL ima tudi Android TV in je še bolj low end. Sharp ima Android TV, Panasonic tudi. Potem imaš še Tesla, VOX, Xiaomi in mogoče še kakšnega no name. Tako da popravljam svojo izjavo. Philips je "mid range" Android TV :)

hermann

Guru
19. mar 2014
9.648
6.513
113
mediatek čipseti so največje možno sranje, kar se tiče android telefonov

zakaj je pri tvjih drugače?