MiniLED je samo izboljšane verzija LCDeja, s povečano svetilnostjo, višjim dinamičnim kontrastom, in z vsemi slabimi lastnostmi LCDeja.Pač fraza je. Ne morem verjeti, da se to lahko zgodi na mini led TVju.
MiniLED je samo izboljšane verzija LCDeja, s povečano svetilnostjo, višjim dinamičnim kontrastom, in z vsemi slabimi lastnostmi LCDeja.Pač fraza je. Ne morem verjeti, da se to lahko zgodi na mini led TVju.
Če sem jih prilepil potem so za model 9008, če smo se pogovarjali o tem modelu.. In nobena fotomontaža ni to.. Treba televizor pravilno nastavit..!Kako ne moreš verjet. To je prilepil nekdo, ki ima težave s tem TVejem, in ne gre za nobeno fotomontažo. Vprašanje pa od katerega TVeja so slikice, ki jih je prilepil Andrej?
Kolikor jaz razumem ima mini led 500-1000 virov svetlobe napram parim pri direct in edge led lcd. V tem primeru ne bi smelo prihajati do bleedinga na robovih (neenakomerne osvetlitve), če je TV prav narejen.MiniLED je samo izboljšane verzija LCDeja, s povečano svetilnostjo, višjim dinamičnim kontrastom, in z vsemi slabimi lastnostmi LCDeja.
MINI LED omogoča veliko večje število diskretnih območij zatemnitve, kakor pa navadni EDGE IN DIREKT LED televizorji.Kolikor jaz razumem ima mini led 500-1000 virov svetlobe napram parim pri direct in edge led lcd. V tem primeru ne bi smelo prihajati do bleedinga na robovih (neenakomerne osvetlitve), če je TV prav narejen.
Tudi jaz mislim, da si malo prehitro odmislil OLED. Čudno mi je to, da imaš težave s PCejem. Ko sem jaz pred 6 leti nabavil C8, sem se tudi malo poigral s PC povezavo, pa se nič ne spomnim, da bi bile kakšne težave. Na TVeju sem napisal tudi nekaj postov, tudi na Alter, brez da bi zapazil, da je karkoli narobej. Glede burn-ina je pa zadeva po 12tih letih tako izpopolnjena, da si lahko brez skrbi. Noben miniLED višjega razreda ti nebo prikazal slike tako dobro, kot OLED.Saj gledam na YT recenzije ljudi, ki uporabljajo oled in mini led za monitor. Pa ima vsaka zadeva pluse in minuse.
Mogoče sem celo prehitro odmislil oled. Če ima pc mode kjer je rgb 4:4:4 in s pravilno nastavitvijo clear type, bi se mogoče zadevo dalo pravilno skofigurirati. Potem ostane le še problem burn-ina ampak ljudje jih vseeno uporabljajo za ta namen.
Če bi dobil pa mini led z dobrim nivojem črne in brez bleedinga/ghostinga, bi bila pa tudi zmaga. Nekako me skrbi, da ne bom imel te sreče ali da se artefakti začnejo ponavljati kasneje. S tem pa oled nima težav.
Gledal sem tudi ali bi bil C4 boljši od B4 ampak vse recenzije pravijo, da nič ne pridobim in je včasih starejši C4 še slabši.
Philips ni v igri kot tudi Hisense ne.
To imaš prav, C4 ima boljšo svetilnost in 144Hz napram 120Hz na B4. To zadnje pride do izraza pri konzolah, ki pa jih ne uporabljam. V zmerno svetli sobi je pa tudi B4 dovolj svetel. Zvok je tudi boljši ampak imam eksterne zvočnikw.
Hkrati pa govorijo, ker naj bi B4 prišel kasneje ven, naj bi imel že neke izboljšane algoritme iz G4, ki jih C4 nima. Kljub slabšemu procesorju na papirju.