OLED TV

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
238
-21
28
Kako ne moreš verjet. To je prilepil nekdo, ki ima težave s tem TVejem, in ne gre za nobeno fotomontažo. Vprašanje pa od katerega TVeja so slikice, ki jih je prilepil Andrej?
Če sem jih prilepil potem so za model 9008, če smo se pogovarjali o tem modelu.. In nobena fotomontaža ni to.. Treba televizor pravilno nastavit..!

Tudi tukaj ni nobenih težav z lokalnim zatemnenjem, pa tudi ni fotomontaža..

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.400
1.593
113
MiniLED je samo izboljšane verzija LCDeja, s povečano svetilnostjo, višjim dinamičnim kontrastom, in z vsemi slabimi lastnostmi LCDeja.
Kolikor jaz razumem ima mini led 500-1000 virov svetlobe napram parim pri direct in edge led lcd. V tem primeru ne bi smelo prihajati do bleedinga na robovih (neenakomerne osvetlitve), če je TV prav narejen.

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
238
-21
28
Kolikor jaz razumem ima mini led 500-1000 virov svetlobe napram parim pri direct in edge led lcd. V tem primeru ne bi smelo prihajati do bleedinga na robovih (neenakomerne osvetlitve), če je TV prav narejen.
MINI LED omogoča veliko večje število diskretnih območij zatemnitve, kakor pa navadni EDGE IN DIREKT LED televizorji.
MINI LED diode, ki merijo približno eno petino velikosti standardne LED luči, so zelo majhne. Svetleče diode v mini seriji so široke le 0,008 palca (200 mikronov). Manjše LED diode osvetljujejo manjši del zaslona in jih je mogoče združiti tesneje skupaj, kar omogoča območja, ki so omejena na le nekaj pikslov, namesto odsekov zaslona, ki lahko merijo več kvadratnih centimetrov. Potem pa je še veliko odvisno, kako dobro deluje na procesorju algoritem za lokalno zatemnenje..!

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.921
57
63
Saj gledam na YT recenzije ljudi, ki uporabljajo oled in mini led za monitor. Pa ima vsaka zadeva pluse in minuse.

Mogoče sem celo prehitro odmislil oled. Če ima pc mode kjer je rgb 4:4:4 in s pravilno nastavitvijo clear type, bi se mogoče zadevo dalo pravilno skofigurirati. Potem ostane le še problem burn-ina ampak ljudje jih vseeno uporabljajo za ta namen.

Če bi dobil pa mini led z dobrim nivojem črne in brez bleedinga/ghostinga, bi bila pa tudi zmaga. Nekako me skrbi, da ne bom imel te sreče ali da se artefakti začnejo ponavljati kasneje. S tem pa oled nima težav.

Gledal sem tudi ali bi bil C4 boljši od B4 ampak vse recenzije pravijo, da nič ne pridobim in je včasih starejši C4 še slabši.
Tudi jaz mislim, da si malo prehitro odmislil OLED. Čudno mi je to, da imaš težave s PCejem. Ko sem jaz pred 6 leti nabavil C8, sem se tudi malo poigral s PC povezavo, pa se nič ne spomnim, da bi bile kakšne težave. Na TVeju sem napisal tudi nekaj postov, tudi na Alter, brez da bi zapazil, da je karkoli narobej. Glede burn-ina je pa zadeva po 12tih letih tako izpopolnjena, da si lahko brez skrbi. Noben miniLED višjega razreda ti nebo prikazal slike tako dobro, kot OLED.
Kar se pa tiče razlik med C4 in B4, pa je, da ima B4 vgrajen slabši panel, zato omogoča precej manjšo svetilnost kot C4, od HDR ti C4 omogoča tudi Dolby Vision IQ, C4 ima boljši Input Lag, C4 ima vgrajen boljši procesor, C4 ima boljši zvok, podpora NVIDIi...

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.400
1.593
113
To imaš prav, C4 ima boljšo svetilnost in 144Hz napram 120Hz na B4. To zadnje pride do izraza pri konzolah, ki pa jih ne uporabljam. V zmerno svetli sobi je pa tudi B4 dovolj svetel. Zvok je tudi boljši ampak imam eksterne zvočnikw.
Hkrati pa govorijo, ker naj bi B4 prišel kasneje ven, naj bi imel že neke izboljšane algoritme iz G4, ki jih C4 nima. Kljub slabšemu procesorju na papirju.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.165
366
83
Goriska
To imaš prav, C4 ima boljšo svetilnost in 144Hz napram 120Hz na B4. To zadnje pride do izraza pri konzolah, ki pa jih ne uporabljam. V zmerno svetli sobi je pa tudi B4 dovolj svetel. Zvok je tudi boljši ampak imam eksterne zvočnikw.
Hkrati pa govorijo, ker naj bi B4 prišel kasneje ven, naj bi imel že neke izboljšane algoritme iz G4, ki jih C4 nima. Kljub slabšemu procesorju na papirju.

LG B4 je za tako ceno vrhunski TV. Pomoje se zlahka kosa s C1, katerega imam še trenutno.