OLED TV

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
214
-16
28
The LG OLED 2022 line now uses the Evo panel in addition to the G2 and the C2 series. This panel is fundamentally different from the OLED EX panel from the same company LG Display.

OLED Evo and OLED EX – differences

OLED Evo panels achieve increased brightness by optimizing the software and hardware of conventional WRGB OLED displays. All this is not at all related to “EX technology”, which actually has nothing to do with the recently released OLED EX panels from LG Display. If a manufacturer talks about an EX-panel, then we are talking about a “new” generation of OLED panels with deuterium. These panels will only be available for mass production from Q2 2022. This circumstance will also cause some OLED series to be delayed. EX panels achieve an increase in brightness thanks to a new component.
Also, the brightness level can be improved through design techniques and software optimizations. So far, it has been stated that only Philips/TP Vision will use this technology in their select OLED TVs. Peak brightness depends on the series and diagonal sizesIf the buyer set out to buy an LG TV in 2022 with an OLED Evo panel, then in this case he should not make hasty decisions. As mentioned above, the level of peak brightness in these TVs is noticeably different. Here’s what to look out for.

• Haha
Reactions: bpfc

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Jaz sem tudi to kar je televizor zgoraj objavil zasledil. Da ko je LG letošnjo serijo TVjev predstavlaj EX paneli še niso bili navoljo, Philips pa je 807 dal zato ven kasneje.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
The LG OLED 2022 line now uses the Evo panel in addition to the G2 and the C2 series. This panel is fundamentally different from the OLED EX panel from the same company LG Display.

OLED Evo and OLED EX – differences

OLED Evo panels achieve increased brightness by optimizing the software and hardware of conventional WRGB OLED displays. All this is not at all related to “EX technology”, which actually has nothing to do with the recently released OLED EX panels from LG Display. If a manufacturer talks about an EX-panel, then we are talking about a “new” generation of OLED panels with deuterium. These panels will only be available for mass production from Q2 2022. This circumstance will also cause some OLED series to be delayed. EX panels achieve an increase in brightness thanks to a new component.
Also, the brightness level can be improved through design techniques and software optimizations. So far, it has been stated that only Philips/TP Vision will use this technology in their select OLED TVs. Peak brightness depends on the series and diagonal sizesIf the buyer set out to buy an LG TV in 2022 with an OLED Evo panel, then in this case he should not make hasty decisions. As mentioned above, the level of peak brightness in these TVs is noticeably different. Here’s what to look out for.
Andrej, če temu, ki je to napisal, in ima neko svojo stran, ni jasno, da je bog najprej sam sebi ustvaril brado, potem pa šele drugim, bi lahko vsaj ti na to pomislil.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
A83J odsvetujem, sem ga tudi jaz gledal v štartu in sploh bele scene kot da bi na plavkasto potegnilo ozadje. Pa sem se trudil z settingsi v BigBangu in ni šanse. Aja bilo je ravno smučanje. Je pa ta efekt bil na tem Sonyu izrazit. Pri raznih LGjih in ostalih se mi ni to toliko zdelo. Sicer pa možno da je to tudi faktor psihe namreč na to me je tudi prodajalec opozoril ko sem ga gledal.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
To je ponavadi problem :D

Edit: je pa ta TV kar kandidat za nakup ja.

Mislim da ne boš nič falil s tem Philipsom, če se odločiš morda malo počakaj, Philips vsake 3 tedne (verjetno ko jim malo mrke prodaja) štarta akcijo, kjer dobiš glede na linijo zraven tudi free kak zvočnik ali kaj podobnega ob registraciji izdelka...

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Jaz sem tudi to kar je televizor zgoraj objavil zasledil. Da ko je LG letošnjo serijo TVjev predstavlaj EX paneli še niso bili navoljo, Philips pa je 807 dal zato ven kasneje.
Philips je dal 807 ven takrat, kot običajno in niič kasneje. Samo Andrejev namen je bil prikazati, zavesti, kako je letos Philips najboljši. Vsi proizvalci OLEDov srednjega in višjega razreda imajo vgrajene najnovejše panele, ki jih pa LG Display imenuje EX, LG Electronic pa EVo, in ki nimajo nič skupnega s paneli EVO starejše generacije. Sicer je pa zadeva že na prvi pogled očitna., in prosil sem Andreja, da to preveri, pa ni hotel, ker mu ni v interesu. Razlika med starim in novim je v tem, da ima stari ob strani 10mm robu, novi pa samo 6mm.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
OK, potem sem bil pa tudi jaz zaveden. Je filips propaganda zgleda res močna.

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
214
-16
28
Philips je dal 807 ven takrat, kot običajno in niič kasneje. Samo Andrejev namen je bil prikazati, zavesti, kako je letos Philips najboljši. Vsi proizvalci OLEDov srednjega in višjega razreda imajo vgrajene najnovejše panele, ki jih pa LG Display imenuje EX, LG Electronic pa EVo, in ki nimajo nič skupnega s paneli EVO starejše generacije. Sicer je pa zadeva že na prvi pogled očitna., in prosil sem Andreja, da to preveri, pa ni hotel, ker mu ni v interesu. Razlika med starim in novim je v tem, da ima stari ob strani 10mm robu, novi pa samo 6mm.
Saj tudi je po določenih testih.. Ko pa malo preiskusiš model 937 pa nočeš ničesar drugega kupiti;-)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113

Cena televizorja Philips OLED+937 v Sloveniji?

• 65OLED937 – 3.299 EUR
  • 77OLED937 – 4.699 EUR
A se niste malo propederisili s temi cenami?

• Haha
Reactions: sajkek

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.812
113
40
MB

Cena televizorja Philips OLED+937 v Sloveniji?

• 65OLED937 – 3.299 EUR
  • 77OLED937 – 4.699 EUR
A se niste malo propederisili s temi cenami?
saj tvja še ni na policah, tvoj a90 je tudi bil 3,8k 65ka, preden je dejansko bil v prodaji :D ni se preveč za obremenjevat s štartnimi cenami

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
saj tvja še ni na policah, tvoj a90 je tudi bil 3,8k 65ka, preden je dejansko bil v prodaji :D ni se preveč za obremenjevat s štartnimi cenami

Pa dobro barem Sony je, kot bi rekel naš kolega, vsaj značko plačaš in lepega pilota. Pri Philipsu pa večina ljudi dobi drisko ko sliši zanj :valjamse:

• Haha
Reactions: tomi

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Zafrkavam se.. Zdaj pa res... Ko sem jaz kupoval je bil Philips kar favorit če sem odkrit, se mi zdi da si takrat za svojo ceno dobil kar največ od renomiranih znamk. Je pa bila ena stvar pri Philipsu, ali so ti tiste "šarf" slike in barve sedle, potem si zmagal, če pa ti to ni bilo všeč potem pač to ni nakup zate. Na vsak način sem takrat hotel tudi pogledati G1 serijo od LG-ja pa je naši kmetavzarji žal niso imeli razstavljene, odgovor je bil da zato ker se ta model samo "obesi" in verjetno nimajo kam gor obešat.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.812
113
40
MB
eh sploh ni panike, zato pa je tolko znamk, da lahko vsak najde nekaj za sebe :) al pa za sosede v primeru našega kolega :evil:

• Haha
Reactions: AvtoFun

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
OK, potem sem bil pa tudi jaz zaveden. Je filips propaganda zgleda res močna.
Še izsek iz recenzije za C2:
"The LG 65C2 uses a new Oled panel that is different from the Oled Evo panel seen on last year's LG 65G1. According to LG, this model features the new Oled EX panel, which does not have the cooling system of the LG G2 to push the brightness to the maximum."
in za Hisense:
"The Hisense 55A85H and 65A85H thus embark a new Oled EX panel from LG Display supposed to display a maximum peak brightness of around 800 cd / m². Displaying an Ultra HD definition, it still covers almost 100% of the DCI-P3 color space used in cinema and 70% of Rec.2020. Of course, it retains all the qualities of Oled with infinite contrast, very open viewing angles and instantaneous response time."

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
A83J odsvetujem, sem ga tudi jaz gledal v štartu in sploh bele scene kot da bi na plavkasto potegnilo ozadje. Pa sem se trudil z settingsi v BigBangu in ni šanse. Aja bilo je ravno smučanje. Je pa ta efekt bil na tem Sonyu izrazit. Pri raznih LGjih in ostalih se mi ni to toliko zdelo. Sicer pa možno da je to tudi faktor psihe namreč na to me je tudi prodajalec opozoril ko sem ga gledal.
To je bilo odklonjeno s prvo EVO generacujo panelov.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aja to misliš, da je to bilo rešeno s prvo generacijo EVO panelov. Drži ampak zraven so bili tudi postavljeni drugi OLED-i ki niso imeli EVO panela in slika vseeno ni delovala tako modrikasta kot na tistem Sonyu... Nevem...