OLED TV

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Predvsem pa dobim ošpice ob nasvetih, pa ne samo pri TV-jih, da pa se splača počakat na naslednje leto ker pa takrat bo tehnologija pa res prelomna in drugo leto ko bo dan D bo pa zopet nov nasvet da ta nova tehnologija je res odlična ampak glede na to da je nova ima še napake in se splača počakat vsaj na nov model ki bo te napake odpravljal.... :evil:

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Predvsem pa dobim ošpice ob nasvetih, pa ne samo pri TV-jih, da pa se splača počakat na naslednje leto ker pa takrat bo tehnologija pa res prelomna in drugo leto ko bo dan D bo pa zopet nov nasvet da ta nova tehnologija je res odlična ampak glede na to da je nova ima še napake in se splača počakat vsaj na nov model ki bo te napake odpravljal.... :evil:
AvtoFun, ali lahko poveš, kaj sem tukaj narobej svetoval:

"Jaz bi ti predlagal LG OLEDa, ta je lanski model in se mu cena nebo več znižala: https://www.makspro.si/oled-tv-spre...tm_campaign=ceneje_products&utm_content=dd_16
Še bolje, pa če lahko počakaš z nakupom do konca leta, še bolje januar, februar, ko so cene najnižje in vzameš model C2, ki ima vgrajen že najnovejši precej izboljšan panel
."

Ali bi bilo bolje, da mu svetujem Sonyja, in naj da samo za Sony značko nekaj sto evrov?
Ali je problem, če mu stari TV še dela, da z nakupom novega modela počaka par mesecev in prihrani nekaj sto evrov?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pa o tebi itak nimam mnenja nekega posebnega, hkrati skoz tolčeš po onem revežu ki na vsak način hoče svetovati/prodati Philips, po drugi strani pa si njegova zrcalna slika, edino kaj forsiraš LG. Če bi bil na tvojem mestu bi se poskusil vsaj enkrat, pa res, enkrat prisilit pa komu svetovati kaj drugega ali vsaj pohvalit kaj drugega kar ni LG. Ma kaki Sony, človek ti je povedal kak budget ima. Kar se pa tiče Sonya, a si ga slučajno imel? A si dejansko primerjal karkoli v primerjavi z LG? Verjamem da ne, no vidiš, tudi jaz ga nisem "side by side" primerjal v primerljivim LG-jem zato ne morem delati zaključkov. Ti pa skoz delaš zaključke in vsaj 20x sem že v tej temi od tebe slišal da je LG enak Sonyu le da značko kupiš. Takšna izjava je bedasta, isti ne more bit, lahko je le boljši ali slabši. Ti si pač "online" načitan, nadrkan od vseh teh testov, videjev in primerjav, kakšen interes dejansko pa imaš s tem LG-jem pa te še nisen skapiral pa me tudi ne zanima če sem odkrit.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Po nepotrebenm delate dramo. Če sem odkrit mi je natanko vseeno kaj bo, samo, da nebo crknilo tako kot vse ostalo prej :D Tudi cena me tolko ne zanima, glavno je da ne crkne :)

Moj TV pred tem je bil Panasonic TX-47ASW754, ki je veljal za kar "dobro" robo. Vzdržal je slaba 3 leta, tako da sem do sedaj imel kar smolo. Zdaj mi je načeloma skoraj vseeno kaj bo naslednji, pogoj je le, da dela vsaj 5 let. (če bi imel še ambilight pa toliko bolje). Zaletel se ne bom ker za silo mi trenutni dela, mi pa res najeda "rumen flek" po sredini tv-ja.

In hvala vsem za predloge. Če bo OLED se bom mogoče malo še pozanimal kakšni so paneli, če pa nebo pa bom vzel kar enega QLED.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
214
-16
28
Po nepotrebenm delate dramo. Če sem odkrit mi je natanko vseeno kaj bo, samo, da nebo crknilo tako kot vse ostalo prej :D Tudi cena me tolko ne zanima, glavno je da ne crkne :)

Moj TV pred tem je bil Panasonic TX-47ASW754, ki je veljal za kar "dobro" robo. Vzdržal je slaba 3 leta, tako da sem do sedaj imel kar smolo. Zdaj mi je načeloma skoraj vseeno kaj bo naslednji, pogoj je le, da dela vsaj 5 let. (če bi imel še ambilight pa toliko bolje). Zaletel se ne bom ker za silo mi trenutni dela, mi pa res najeda "rumen flek" po sredini tv-ja.

In hvala vsem za predloge. Če bo OLED se bom mogoče malo še pozanimal kakšni so paneli, če pa nebo pa bom vzel kar enega QLED.
Če se boš odločil za Philips, je vsekakor odličen nakup letošnji model 807.. In nasploh vsekakor best buy, v tem srednjem rangu OLED televizorjev;)

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Če se boš odločil za Philips, je vsekakor odličen nakup letošnji model 807.. In nasploh vsekakor best buy, v tem srednjem rangu OLED televizorjev;)

S tem best buy si ti že prav smešen:
Hisense 55A85H dobiš že za 1200€, LGeja C2 pa za 1300€:

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
S tem best buy si ti že prav smešen:
Hisense 55A85H dobiš že za 1200€, LGeja C2 pa za 1300€:
Težko primerjaš. 807 je edini TV na trgu ki uporablja OLED EX panel. Dejansko ni slab TV, sploh če je ambilight must have.

televizor

29. jul 2022
214
-16
28
Zanimivo... upam samo, da ni kaka inovativna ideja, ki se mi bo z več svetlobe zažgala v enkran :) Bom seveda preveril risk/reward :)
Ni potrebe po bojazni burn-ina, ker tile najnovejši EX paneli so konkretno kvalitetnejši od navadnih OLED panelov.. Kar pa se tiče devterija. Devterijeve spojine se uporabljajo za izdelavo visoko učinkovitih organskih svetlečih diod, ki oddajajo močnejšo svetlobo. LG Display je uspešno pretvoril vodikove elemente, ki so prisotni v organskih elementih, ki oddajajo svetlobo, v stabilen devterij in uspel prvič nanesti spojine na OLED EX. Devterij je dvakrat težji od običajnega vodika in v naravnem svetu obstaja le majhna količina – saj je v približno 6,000 navadnih atomih vodika le en atom devterija. LG Display je ugotovil, kako ekstrahirati devterij iz vode in ga uporabiti v organskih napravah, ki oddajajo svetlobo. Ko se stabilizirajo devterijeve spojine omogočajo, da zaslon oddaja močnejšo svetlobo, hkrati pa ohranja visoko učinkovitost za dolgo časa.

televizor

29. jul 2022
214
-16
28
To je ponavadi problem :D

Edit: je pa ta TV kar kandidat za nakup ja.
Nikar se ne boj.. Pri nas nekateri OLED televizorji delujejo cele dneve skozi vso leto pa ni nikakršnih sledi burn-ina.. Pa še to OLED televizorji, kateri imajo vgrajene navadne panele in ne EVO ali posebej EX panele;-) Današnji OLED paneli so precej zaneslivejši kakor starejši OLED paneli. Nekoliko težav lahko povzroča edino image retention, pa še te zadeve so v večini odpravljene z današnjimi tehnologijami.

hdx

Guru
1. jun 2011
1.548
2.262
113
Imam tega kitajca dober teden, pa mu nič ne fali...:cool:

Ravno to je fora. Če nimaš dveh TVjev enega poleg drugega, bo vsak mid range tv super.
Imaš pa tudi take ljudi, kot je brat od moje in je cel ponosen, ker na OLEDu vidi v temni sceni več zvezd na nebu, kot jaz na QLEDu

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Ni potrebe po bojazni burn-ina, ker tile najnovejši EX paneli so konkretno kvalitetnejši od navadnih OLED panelov.. Kar pa se tiče devterija. Devterijeve spojine se uporabljajo za izdelavo visoko učinkovitih organskih svetlečih diod, ki oddajajo močnejšo svetlobo. LG Display je uspešno pretvoril vodikove elemente, ki so prisotni v organskih elementih, ki oddajajo svetlobo, v stabilen devterij in uspel prvič nanesti spojine na OLED EX. Devterij je dvakrat težji od običajnega vodika in v naravnem svetu obstaja le majhna količina – saj je v približno 6,000 navadnih atomih vodika le en atom devterija. LG Display je ugotovil, kako ekstrahirati devterij iz vode in ga uporabiti v organskih napravah, ki oddajajo svetlobo. Ko se stabilizirajo devterijeve spojine omogočajo, da zaslon oddaja močnejšo svetlobo, hkrati pa ohranja visoko učinkovitost za dolgo časa.
Tukaj je original tega opisa:

"Deuterium compounds are used to make highly efficient organic light-emitting diodes that emit stronger light. LG Display has successfully converted the hydrogen elements present in organic light emitting elements into stable deuterium and managed to apply the compounds to OLED EX for the first time.
Deuterium is twice as heavy as normal Hydrogen, and only a small amount exists in the natural world – as only one atom of Deuterium is found in about 6,000 ordinary Hydrogen atoms. LG Display has worked out how to extract deuterium from water and apply it to organic light-emitting devices. When stabilized, the Deuterium compounds allow the display to emit brighter light while maintaining high efficiency for a long time".
In še celoten članek: