OLED TV

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
In kaj je trenutno najboljši price performance, če nekih posebnih zahtev ni? Spodaj samo opisana situacija...

- Velikost je dovolj 65". Za 75" moram prestaviti soundbar, kar se mi načeloma ne da ;)
- OLED ja, če bi dobil neko res pametno ceno. Glede na to, da se gleda "poročila" oziroma v smislu, da se nekaj pa vrti na TVju pa je bil do sedaj LCD čisto OK.
- Sedaj je bil Philips 65PUS6703 in ambilight-a se navadiš. Ko ga ugasneš nekaj manjka. Ni pa to odločilnega pomena.
- Soundbar je Samsung in menda povezava s TV dela fino. Spet pa to ni odločilnega pomena.
- če ima kak AirPlay bi bil plus

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Nevem kaj je price performance ampak ko sem jaz hodil lani gledat, če ne bi vzel OLED-a, bi to bil zagotovo Samsung QLED, višji razred. Sem bil takrat res v dilemi. A niso bile zdaj neke akcije teg QLED-ov...?

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Nevem kaj je price performance ampak ko sem jaz hodil lani gledat, če ne bi vzel OLED-a, bi to bil zagotovo Samsung QLED, višji razred. Sem bil takrat res v dilemi. A niso bile zdaj neke akcije teg QLED-ov...?
Ja še vedno so. Jaz ne rabim večje kot 55, tako, da ni neka cena potem.

Edit: to so se stare zaloge znebili, ni več nič skoraj za dobit po tej ceni. So pa 2022 modeli tam za ~1400€

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
no ja...

Apple TV app nima prav veliko zveze s tem, da ima LG AirPlay… In Apple TV app nima prav veliko zveze s skatlo Apple TV ;)

Ce lahko namestis Apple TV app na TV, to se ne pomeni, da se lahko nanj povezes preko AirPlay…

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Apple TV app nima prav veliko zveze s tem, da ima LG AirPlay… In Apple TV app nima prav veliko zveze s skatlo Apple TV ;)

Ce lahko namestis Apple TV app na TV, to se ne pomeni, da se lahko nanj povezes preko AirPlay…
Če dol poskrolaš imaš spodaj še seznam AirPlay 2–Enabled TVs and Devices.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja še vedno so. Jaz ne rabim večje kot 55, tako, da ni neka cena potem.

Edit: to so se stare zaloge znebili, ni več nič skoraj za dobit po tej ceni. So pa 2022 modeli tam za ~1400€

Vzemi tega Samsunga potem, nimaš kaj falit. Čeprav boš ob prehodu iz OLED-a večerjetno razočaran nad črnino.

Sicer pa ko sem jaz kupoval sem si tudi ogledoval Philips. Če je ta ambilight res tako zaželen pa vzemi Philipsa.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Vzemi tega Samsunga potem, nimaš kaj falit. Čeprav boš ob prehodu iz OLED-a večerjetno razočaran nad črnino.

Sicer pa ko sem jaz kupoval sem si tudi ogledoval Philips. Če je ta ambilight res tako zaželen pa vzemi Philipsa.

Možno, da bom vzel spet philipsa... ta 806 mi zgleda kar vredu, tudi cena je ok.

A ve kdo mogoče kako je z garancijo, če kupiš TV v tujini (npr. avstrija) ? Ali ga lahko "servisiraš" v SLO pri uradnem Philips serviserju ?
To je v SLO - Ntt.d.o.o v velenju.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63
Možno, da bom vzel spet philipsa... ta 806 mi zgleda kar vredu, tudi cena je ok.

A ve kdo mogoče kako je z garancijo, če kupiš TV v tujini (npr. avstrija) ? Ali ga lahko "servisiraš" v SLO pri uradnem Philips serviserju ?
To je v SLO - Ntt.d.o.o v velenju.
Toliko v vednost, 806 je lanski model, ki pa ima vgrajene panele starejše generacije, kar predvsem pomeni da ima nekoliko slabšo burn-in zaščito.

"The Philips 55OLED856 TV uses the same Oled panel as the Philips 55OLED805 from last year. There are therefore four white, blue, red and green sub-pixels. The blue and green sub-pixels are shaped like fairly thin sticks while the red sub-pixel is larger in order to support a higher brightness peak while maintaining a color temperature close to 6500 K. Unlike others manufacturers, Philips has been offering the exact same structure for 4 years now."

• Všeč mi je
Reactions: D_K

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Toliko v vednost, 806 je lanski model, ki pa ima vgrajene panele starejše generacije, kar predvsem pomeni da ima nekoliko slabšo burn-in zaščito.

"The Philips 55OLED856 TV uses the same Oled panel as the Philips 55OLED805 from last year. There are therefore four white, blue, red and green sub-pixels. The blue and green sub-pixels are shaped like fairly thin sticks while the red sub-pixel is larger in order to support a higher brightness peak while maintaining a color temperature close to 6500 K. Unlike others manufacturers, Philips has been offering the exact same structure for 4 years now."
Hvala ti za to informacijo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.697
113
tema torej...ti vzami nephilipsa pa 10 col več, ženska bo glumila kak teden kak je bedno, potem pa bo okej. Pa kakšne bolj top LED model z bolj zajebanim local dimingom, neke ekstremne razlike v sami črnini ne bo, glede na starga philipsa, tv bo pa par rangov boljši.
Kolk je budget?

govoril sem.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
A ta Samsung ki ga je nalepil ni top? In ne strinjam se da ne bo razlike v črnini. Če je ne bi bilo, potem bi v osnovi bil nakup OLED-a nesmisel.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.697
113
v praksi za doma je ne bo...ko gledaš samo en tv ti oko tole razliko nesporcesira...ko imaš tvje drug ob drugem je razlika. Pišem o goli realnosti... local diming 5 let nazaj in danes, je precej napredoval - število con se je povečalo itd.. .

doma ima ded 55, in star philips, burninan.. tako da...nobrainer. Ker tak ko mu zdaj oke trpijo, mu ne bodo nikol.

nisem preverjal samsunga... , zato pa sprašujem za budget, če je nizek, potem bo pač scena mal denarja mal muzike... pa ni važno kaj bo kupil.

pišem pač svojo mišljenje... midva sva drugač tak na isti strani... :evil:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Cakaj malo... res da sem popolni amater ampak kaj ima local diming veze s črnino ali sivino? Sem gledal vrhunske LED TV-je, razstavljene in ko je bilo ozadje črno to pač ni bilo črno ampak je bilo kr nekaj odtenkov proti sivi. Seveda ni bilo niti najmanjšega duha ne sluha o kakšnem cloudingu. Saj prav da pišeš svoje mišljenje, zato debatiramo in ne govorim da nimaš prav...

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
v praksi za doma je ne bo...ko gledaš samo en tv ti oko tole razliko nesporcesira...ko imaš tvje drug ob drugem je razlika. Pišem o goli realnosti... local diming 5 let nazaj in danes, je precej napredoval - število con se je povečalo itd.. .

doma ima ded 55, in star philips, burninan.. tako da...nobrainer. Ker tak ko mu zdaj oke trpijo, mu ne bodo nikol.

nisem preverjal samsunga... , zato pa sprašujem za budget, če je nizek, potem bo pač scena mal denarja mal muzike... pa ni važno kaj bo kupil.

pišem pač svojo mišljenje... midva sva drugač tak na isti strani... :evil:
Imaš prav, slika je trenutno za en K. In bo vse, kar bom prinesel domov boljše od tega kaj imam.
Budget je tam ~1.5k, velikost pa 55. (vecje ne rabim/morem, ker bi potem mogo spreminjat sestav omare).

Glede kvalitete slike med QLED in OLED, pa se pozna če stojita en zraven drugega.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun