Če te prav razumem, so imeli neki tečaj, šolanje, prodaje 50Hz Direct LED TVejev?A nisi bil na solanju ?
Če te prav razumem, so imeli neki tečaj, šolanje, prodaje 50Hz Direct LED TVejev?A nisi bil na solanju ?
Jaz nimam nič z LGejem, tako, da ta tvoj namig je popolnoma zgrešen, in mi ni poznano, kako zgleda to letno šolanje.Ne razumes prav. Gre za letno solanje, sej mate pri lgEEju isto.
Air play ima samo LG
Ja še vedno so. Jaz ne rabim večje kot 55, tako, da ni neka cena potem.Nevem kaj je price performance ampak ko sem jaz hodil lani gledat, če ne bi vzel OLED-a, bi to bil zagotovo Samsung QLED, višji razred. Sem bil takrat res v dilemi. A niso bile zdaj neke akcije teg QLED-ov...?
Apple TV app nima prav veliko zveze s tem, da ima LG AirPlay… In Apple TV app nima prav veliko zveze s skatlo Apple TV …no ja...
Apple TV app - Devices
The Apple TV app and Apple TV+ are available on a wide variety of streaming platforms, popular smart TVs, and AirPlay‑enabled TVs.www.apple.com
Če dol poskrolaš imaš spodaj še seznam AirPlay 2–Enabled TVs and Devices.Apple TV app nima prav veliko zveze s tem, da ima LG AirPlay… In Apple TV app nima prav veliko zveze s skatlo Apple TV …
Ce lahko namestis Apple TV app na TV, to se ne pomeni, da se lahko nanj povezes preko AirPlay…
Ja še vedno so. Jaz ne rabim večje kot 55, tako, da ni neka cena potem.
Edit: to so se stare zaloge znebili, ni več nič skoraj za dobit po tej ceni. So pa 2022 modeli tam za ~1400€
Možno, da bom vzel spet philipsa... ta 806 mi zgleda kar vredu, tudi cena je ok.Vzemi tega Samsunga potem, nimaš kaj falit. Čeprav boš ob prehodu iz OLED-a večerjetno razočaran nad črnino.
Sicer pa ko sem jaz kupoval sem si tudi ogledoval Philips. Če je ta ambilight res tako zaželen pa vzemi Philipsa.
Toliko v vednost, 806 je lanski model, ki pa ima vgrajene panele starejše generacije, kar predvsem pomeni da ima nekoliko slabšo burn-in zaščito.Možno, da bom vzel spet philipsa... ta 806 mi zgleda kar vredu, tudi cena je ok.
A ve kdo mogoče kako je z garancijo, če kupiš TV v tujini (npr. avstrija) ? Ali ga lahko "servisiraš" v SLO pri uradnem Philips serviserju ?
To je v SLO - Ntt.d.o.o v velenju.
Hvala ti za to informacijo.Toliko v vednost, 806 je lanski model, ki pa ima vgrajene panele starejše generacije, kar predvsem pomeni da ima nekoliko slabšo burn-in zaščito.
"The Philips 55OLED856 TV uses the same Oled panel as the Philips 55OLED805 from last year. There are therefore four white, blue, red and green sub-pixels. The blue and green sub-pixels are shaped like fairly thin sticks while the red sub-pixel is larger in order to support a higher brightness peak while maintaining a color temperature close to 6500 K. Unlike others manufacturers, Philips has been offering the exact same structure for 4 years now."
Imaš prav, slika je trenutno za en K. In bo vse, kar bom prinesel domov boljše od tega kaj imam.v praksi za doma je ne bo...ko gledaš samo en tv ti oko tole razliko nesporcesira...ko imaš tvje drug ob drugem je razlika. Pišem o goli realnosti... local diming 5 let nazaj in danes, je precej napredoval - število con se je povečalo itd.. .
doma ima ded 55, in star philips, burninan.. tako da...nobrainer. Ker tak ko mu zdaj oke trpijo, mu ne bodo nikol.
nisem preverjal samsunga... , zato pa sprašujem za budget, če je nizek, potem bo pač scena mal denarja mal muzike... pa ni važno kaj bo kupil.
pišem pač svojo mišljenje... midva sva drugač tak na isti strani...