OLED TV

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.697
113
zakaj ni, če pa so najboljši TVji na svetu. :( neugodno

pa si ti mal lažnjivca?

• Všeč mi je
Reactions: ales85

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
214
-16
28
zakaj ni, če pa so najboljši TVji na svetu. :( neugodno

pa si ti mal lažnjivca?
Ker jim Ameriški trg ni zanimiv, pa tudi cenovno bi se teško kosali z TCL in Hisense. Ki pač nekako poleg Vizia obvladujeta Ameriški trg.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Evo.. moj Philips OLED POS9002/12 počasi spušča dušo... Že dlje časa je vse po sredini vse rumeno in določeni "kristali" ob robu so defektni. Tudi Burn-Ina je kar precej. Sam sem si rekel da OLED-a nikoli več. Spogledujem se z Samsungom QN95B Neo QLED 4K, amapk žena pravi, da hoče zadaj lučke :) To pomeni da moram spet kupit Philipsa... Kaj naj naredim ?

Philips ima sicer nek LCD TV ampak dvomim, da je to neka super roba. Ve kdo mogoče kako je kaj s tem OLEDom ?

PHILIPS OLED TV 55OLED707/12. Mimovrste ga ima za 1299€.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.145
356
83
Goriska
Evo.. moj Philips OLED POS9002/12 počasi spušča dušo... Že dlje časa je vse po sredini vse rumeno in določeni "kristali" ob robu so defektni. Tudi Burn-Ina je kar precej. Sam sem si rekel da OLED-a nikoli več. Spogledujem se z Samsungom QN95B Neo QLED 4K, amapk žena pravi, da hoče zadaj lučke :) To pomeni da moram spet kupit Philipsa... Kaj naj naredim ?

Philips ima sicer nek LCD TV ampak dvomim, da je to neka super roba. Ve kdo mogoče kako je kaj s tem OLEDom ?

Vzemi OLED Sony-ja, LG-ja, Samsunga…

Na Philipsa pa cimprej pozabi. ;)

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in bpfc

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
Ne vem zakaj spet toliko komplikacij. Tisti Philips, ki si ga napisal, bo čisto ok. Burnin zaščita je na teh novejših modelih dovolj dobra po pričanju tu na forumu. Kvaliteta slike je pa tudi nepomembna ker je na vseh dovolj dobra in ne boš opazil razlike razen če bi vse tvje imel eden zraven drugega. Sistem že 4 generacije nazaj deluje bp.
Verjamem da sta Sony pa Lg boljši samo spet ne toliko. Crkne lahko pa vsak. Če je pomembna osvetlitev vzadaj pač to vzemi. Bo se pa žena kje drugje v zahvalo bolj potrudila. :evil:
Drugače pa pojdita v kako trgovino pogledat če jo boš prepričal z vizualnim izgledom kakega drugega tvja.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.813
113
40
MB
Hehe, meni je zanimivo kak ste vsi prepricani da bi enega zraven drugega izbrali glih svojega omiljenega. :)

medtem pa ima kar nekaj trgovcev recimo problem locit 4 lcdje istega ranga med sabo, pa so vecje razlike kot pri oledih.
Je pa res da so tvji zmontirani v steno pa se vidijo samo ekrani

• Všeč mi je
Reactions: VAG in shift

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113

Pocakaj, da se oglasi uporabnik televizor, pa ne bos imel druge izbire kot Panasonic :evil:

Nazadnje urejeno:

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Hehe, meni je zanimivo kak ste vsi prepricani da bi enega zraven drugega izbrali glih svojega omiljenega. :)

medtem pa ima kar nekaj trgovcev recimo problem locit 4 lcdje istega ranga med sabo, pa so vecje razlike kot pri oledih.
Je pa res da so tvji zmontirani v steno pa se vidijo samo ekrani
Itak da ni bistvene razlike v kvaliteti slike, so pa malo bolj občutne razlike drugje. Tako da ja kdor ne more brez ambilighta pač naj vzame filips. Če pa razen kvalitetne slike nimaš kakšnih drugih zahtev pa vzameš najboljši price performance, kar pa filips definitivno ni.

Pa tvje v trgovini pod lampami primerjat je tud bolj tako. A pri nas imajo kje dark room da res lahko tvje med sabo primerjaš?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.327
9.552
113
EU
Ne more se primerjati v trgovini, ker je tam privzeto tovarna nastavila "presentation" ali "market" modus. Ko sem Sonyja domov pripeljal in ga vklopil, je svetil v tri pm. Osvetlitev sem takoj nastavil na številko pet, od možnih sto. Tovarniško je bil na šestdeset. Ker je to "pametni televizor" te ob prvem priklopu opozori, da je komercialna nastavitev samo za trgovine.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.813
113
40
MB
Itak da ni bistvene razlike v kvaliteti slike, so pa malo bolj občutne razlike drugje. Tako da ja kdor ne more brez ambilighta pač naj vzame filips. Če pa razen kvalitetne slike nimaš kakšnih drugih zahtev pa vzameš najboljši price performance, kar pa filips definitivno ni.

Pa tvje v trgovini pod lampami primerjat je tud bolj tako. A pri nas imajo kje dark room da res lahko tvje med sabo primerjaš?
Philips ima na solanju za trgovce letos wall, z middle range 50hz lcdji.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.902
55
63

OLEDi POS9002 so imeli vgrajene panele, ki so bili nepravilno skladiščeni, in so bili nekoliko ukrivljeni, in posledično bolj dovzetni do okvar.