Oglasi brez tel. št BOLHA

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
V čem je finta da ljudje ki dajo oglas na bolho, ne napišejo svojega kontakta gor???
Zdaj pa naj čakam, da se jim zljubi me kontaktirat , če sploh......

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Preveč debilnih klicev, folk sprašuje stvari, ki so jasno navedene v oglasu.

Npr. debilnosti tipa kolk je zadnja cena, ko npr. v oglas napišeš cena je dokončna itd.
Pa ali ima to in ono, ko vse napišeš.
Pa klici ob polnoči..

Maš pa tudi bedake ki v oglas napišejo skoraj samo "nekaj prodajam" pa dajo gsm zraven.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz STROGO dajem oglase brez telefona (seveda tudi odvisno od vrednosti predmeta - za par € ali par 10€ mi je vseeno če prodam ali ne). Pa to ne moreš verjet, kakšni kreteni vse obstajajo na svetu, na bolhi pa še posebej. Od fektarjev do bedakov, ki kličejo sredi noči.
bonk.gif
Kontaktiranje prek maila je super, ker bebce že v štartu izločiš in jim enostavno ne odgovoriš.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Mah danes naj bi folk znal komunicirati tudi prek maila. Jaz dam tudi praviloma brez telefonske, navedem pa mail, občasno tudi msn. Če dobim nek normalen mail, ponavadi dam potem tudi gsm, da se fiksno dogovoriva ali pa kar prek gmaila chatava. Telefonskih ne dajem v oglas zaradi debilnega folka, ki kliče in nabija vsepovprek in želi imeti izdelke zastonj.
Torej, če nekdo ne napiše telefonske in se drugače normalno odziva na mail, ni to nič slabega. Najbolj me pa motijo tisti, ki ne navedejo lokacije. In pa tisti, ki imajo slab opis izdelka.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
KSZ.

Mene pa dvignejo oglasi brez maila. Kupujem nek telefon, najdem željen model za dobro ceno.
Ni tel. pišem mail, pa model odgovori čez 3 dni.

Sploh ko kupujem kaj na hitro, in ko oglas nima tel. grem kar dalje, pač ne proda.

Imam v svojih oglasih vedno tel., in napisano še da mailov ne pregljejujem, ker noben še me ni
poklical: "Menjaš mobitel za dlančnik, medtem pa ko po mailu skozi težijo z butastimi menjavami,
čeprav mam napisano NE MENJAM KER KUPUJEM NOVEJŠI MODEL TELEFONA.

Že v osnovi kdor nima jajc poklicat itak ni resen kupec. Najlažje je poslat mail in se skrit
za piki.jakob@gmail.com. In kdor nima telefonske v osnovi ni resen prodajalec.

Pokličeš, s kod si, kdaj se lahko dobima in čaw. Ne pa da prvo 8 mailov v roku enega tedna, pol
pa še tri dni klicanja kdaj pa kako. Rufni, s kod si, grema preko pošte, pošli po povzetju.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Imam na telefonu nastavljeno, da mi čez dan preverja maile vsakih 10 minut. Sorry, če nekdo ne more počakati 10-15 minut na odgovor, v katerem mu bom (če je poslal normalen mail) sporočil svojo telefonsko, naj se gre slikat.

Najmanj, kar se mi da je to, da bom ob vseh možnih urah poslušal razne funkcionalno nepismene mutibariče, ki me bodo na koncu še pošiljali v rodne kraje, ker nočem spustiti cene. Ali pa takšne, ki bi radi, da jim zastonj pripelješ stvar na drugi konec Slovenije.

Istočasno pa je mail dober filter. Z ljudmi, ki ne znajo napisati normalnega maila, se niti ne ukvarjam.

Nazadnje pa je tukaj še zasebnost. Moje telefonske številke ne dobi vsak, ki ima 5 sekund časa. In držim se pravila, da ko je nek podatek enkrat objavljen na internetu, ostane za vedno na internetu. Že tako (zaradi službe) Google ve veliko o meni in nimam niti najmanjše želje javno objavljati še svojo telefonsko.

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Jst na bolho ne dajem telefonske, ker se mi res ne da razlagat vseh traparij folku. Na bolhi je milijon neresnih kupcev. Mejle lahko vsaj ignoriraš, na telefon se morš pa vsaj oglasit in potem izgubljaš čas.
Recimo prodajaš neko računalniško komponento v vrednosti 200€ in potem ti pišejo mejl, če bi menjal za MS Encarto. A zdaj naj pa take norce še po telefonu prenašam? =) Če vidiš iz mejla, da je človek kolikor toliko normalen, mu daš telefon in je to to... Prej pa jaz ne dam nič =)

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
In držim se pravila, da ko je nek podatek enkrat objavljen na internetu, ostane za vedno na internetu.

Tole še kako drži. Nek deep-web crawler je denimo iz amazonovega profila, ki ga že 10 let nisem uporabljal, izbrskal moj rojstni datum in ga povezal z mojim imenom, to je potem prišlo tudi na Google. Potem sem porabil en kup časa, da sem se spomnil email, s katerim sem se sploh prijavil, ki pa je že neaktiven in zato sem se še bolj matral spomniti geslo, ki ga 10 let nisem uporabljal, da sem se potem lahko logiral v amazon in vse nastavil na privat.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Imam na telefonu nastavljeno, da mi čez dan preverja maile vsakih 10 minut. Sorry, če nekdo ne more počakati 10-15 minut na odgovor, v katerem mu bom (če je poslal normalen mail) sporočil svojo telefonsko, naj se gre slikat.

Najmanj, kar se mi da je to, da bom ob vseh možnih urah poslušal razne funkcionalno nepismene mutibariče, ki me bodo na koncu še pošiljali v rodne kraje, ker nočem spustiti cene. Ali pa takšne, ki bi radi, da jim zastonj pripelješ stvar na drugi konec Slovenije.

Istočasno pa je mail dober filter. Z ljudmi, ki ne znajo napisati normalnega maila, se niti ne ukvarjam.

Nazadnje pa je tukaj še zasebnost. Moje telefonske številke ne dobi vsak, ki ima 5 sekund časa. In držim se pravila, da ko je nek podatek enkrat objavljen na internetu, ostane za vedno na internetu. Že tako (zaradi službe) Google ve veliko o meni in nimam niti najmanjše želje javno objavljati še svojo telefonsko.

Ja, ker imajo vsi na telefonih pušmejle in so v koraku z maili.

In ko te je strah dat tvojo tel. na bolho. Mater, kupit na petrolu eno simko za 5€ je res strošek.

In stavima da te bo več ljudi pošiljalo v PM preko maila kot pa preko telefona.

Finta je da kontakti preko maila so manj osebni in manj resni. Zakaj ma dost folka napisano "Na maile ne odgovarjam?"

Na avtonetu moraš dat telefonsko in tako je prav.

Probaj prodajat s telefonsko, boš več prodal.
Recimo kupujem nek mobitel, naletim na 3 oglase ki prodajajo zapakiran tel. s papirji in vsem, cena je ista,
dva imata samo mail, tatretji ima vse. Avtomacko rufnem tretjega. Sem resen kupec, imam dnar, stvar hočem seveda čimprej,
vspostavim stik takoj preko mobitela, v sekundi zvem o čem se gre ali še ga ima, mu dam besedo naj mi ga do jutri
ne proda in da se dobima.

Preko maila pa preden ti odgovori, tut verodostojno je manj, če mene nekdo kliče "sem resen kupec, mam dnar,
to je moja tel, kje se dobima" ga sigurno petkrat bol resno jemljem kot pa če mi to piše po mailu.

Glede nato da sem preko bolhe prodal že najbolj nemogoče stvari za najbolj neumne cene, vem o čem govorim
in če ni tel. v oglasu zgleda oglas manj resen.

Zakaj imajo vse spletne trgovine telefonsko zraven?

Če se bojiš za indentiteto pa kupi novo telefonsko na petrolu al pa preko bolhe pa čao.
Narediš preusmeritev in nikoli nihče ne zve tvoje prave telefonske.

Dost folka tut ni logiranih na bolho in tako ti tudi pisat nemorejo in iščejo zgolj oglase s telefonsko.

In ti frajer se s polpismenimi nebi ukvarjal. Kaj ti nafto prodajaš da si lahko zbiraš kupce?

Meni se glih j* kdo bo kupil moj mobitel, pa če zna pisat al ne, če je cigo al nek taliban.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Glede na to, da se zlahka proda tudi brez telefonske številke, pa če imaš kot prodajalec bistveno manj sranja, zakaj pa ne?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Glede na to, da se zlahka proda tudi brez telefonske številke, pa če imaš kot prodajalec bistveno manj sranja, zakaj pa ne?

Zakaj bistveno manj sranja?

Glih sem pisal, mene še noben ni klical : Menjaš mobitel za moped, medtem ko pa po mailu ponujajo
najbolj neumne stvario, pa še v PM te pošlje če mu kaj ni prav.

Preko maila je meni tako-tako. Pokliči, predstavi se, povej kaj hočeš in se ne skrivaj za piki.jakob@gmail.com.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Zato ker enkrat na par mesecev prodajam nekaj preko bolhe, bom kupoval prepaid simko in jo vsake 3 mesece polnil za 4 eur, da ne propade... seveda, ja.

In z mutibariči se mi res ne da ukvarjat. Če si nekdo želi mojo stvar, si bo vzel tisto minuto, da naklofa mail. Če se mu to ne da, potem si očitno moje stavri ne želi dovolj močno. In ja, do zdaj sem prodal še čisto vse, brez telefonske (pripišem pa v vsakem oglasu mail, če slučajno kdo ni registriran na bolhi).

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zdaj al si je nekdo ne želi dovolj močno, al pa si ti ne želiš denarja tolk močno.

Zdaj v tem trenutku prodajam 5 stvari na bolhi in če želis nekaj zasluzit, nekaj prodat nad ceno,
moraš ponudit čimveč moznosti za kontakt in plačilo. (paypal)

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.640
3.094
113
v lokalni ostariji
kar jaz prodajam, res pa je da ne prodajam igraæ in podobnega otropkega sranja, imam zmeraj tel zraven. noben me ne kliče ob nenormalnih urah. če pa kliče in če je tečn ga pa enostavno v PM pošljem. ponavadi je čisto ok... mi gre pa na k. če ni telefona ob oglasu. pa kako nej potem človek kupi...

bolj me motijo ljudje ki pridejo na dvorišče in "kupujejo"...

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Bolha je očitno zatočišče vseh živih čudakov. Danes naletim na tole:

Citat:

Kakršenkoli nadomestni ali rezervni del,
ki ga potrebujete seveda, se nudi !
Komuniciram samo z dovolj resnimi,
vljudnimi in pametnimi interesenti, ki se
v PRVEM kontaktu predstavijo z imenom in
priimkom, polnim naslovom (le tega zahteva
GPS) in GSM številko. Odgovarjam torej samo
na resna, pametna in logična vprašanja !
Ostali prosim NUJNO ne vzpostavljajte
kontakta ! Dostava možna vsak teden !!!
-odličen kompleten motor: ne manj kot 45EUR
-vžigalna tuljava: ne manj kot 10EUR
-sedež: ne manj kot 10EUR
-okvir: iskana roba, trenutno nimam
-vilice: ne manj kot 15EUR
-lita kolesa: ne manj kot 40EUR, za par seveda
-rezervoar: ne manj kot 10 EUR
-krmilo: 10EUR !
-nihajka Bravo, Si, Grillo: ne manj kot 10 EUR
-ODLIČEN originalen Bravo, rdeč, siva
16 colska 4 kraka kolesa, z dokumentom !
Barva in vse ostalo original, zelo ugodno !!!

Elektronski kontakt: xxx@gmail.com

ali po telefonu samo po 16.00 na
041 xxxxx !!!

A ta polpismen retard pričakuje, da mu bom po mailu pošiljal vse svoje podatke, da mi odgovori na vprašanje?! Se mi je zdelo, da je najbolje, da se držim ebaya
smirk-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst dam telefonsko med slike in to tudi napišem.
to naredim zato, da moja številak čim manj kroži po netu, ker google najde tudi že zbrisane oglase z bolhe.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
jst dam telefonsko med slike in to tudi napišem.
to naredim zato, da moja številak čim manj kroži po netu, ker google najde tudi že zbrisane oglase z bolhe.

Ja in kaj si lahko kdo s tvojo telefonsko začne? Sprazni bančni račun? Odklene tvoj avto?
confused-1.gif

Pa BMK če kdo ma al pa če kdo nima moje tel. Nikomur nisem nič dolžan, pred nikomer se ne skrivam, tako da
če ti je z mano za kramljat pač pokliči, da se pa nebom javil je pa tak stalnica.