Odstranitev dpf filtra!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:V ta klanec si še ti oddajal vonj
rolleyes-1.gif
Bencinarji ga niso. Dizli pa tisti tečen duh, ki ti vrže tudi solze na oči.

Filipides

Pripravnik
20. jun 2014
129
3
18
Ja, smrad po nafti. Ne vem, ampak verjetno sem zadnje čase postal občutljiv in vse večkrat vozeč za dizli v svojem avtu izklapljam dovod zunanjega zraka. In za tistimi zgonjenimi bencinci, ki dimijo modro.

panicar

Pripravnik
15. jan 2009
65
0
6
Evo,da dodam epilog.
Danes sem opravil tehničnega na Vitari,z odstranjenim dpf filtrom.
Brez vsakega problema,izpušni plini normalni,vse BP.
Sem vprašal majstra na tehničnem,kako je s temi meritvami.
Po njegovih podatkih,naj bi se po vsej E.U. začele izvajati meritve trdih delcev leta 2019.Pa še to je
skeptičen,zaradi standernizacije merilnih enot.
Drugače pa imam sedaj nižjo porabo za 1l,pa čipanje se tudi kar pozna.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik panicar pravi:
Evo,da dodam epilog.
Danes sem opravil tehničnega na Vitari,z odstranjenim dpf filtrom.
Brez vsakega problema,izpušni plini normalni,vse BP.
Sem vprašal majstra na tehničnem,kako je s temi meritvami.
Po njegovih podatkih,naj bi se po vsej E.U. začele izvajati meritve trdih delcev leta 2019.Pa še to je
skeptičen,zaradi standernizacije merilnih enot.
Drugače pa imam sedaj nižjo porabo za 1l ,pa čipanje se tudi kar pozna.
Kakšno porabo imaš sedaj?

panicar

Pripravnik
15. jan 2009
65
0
6
Porabo imam povprečno po 8kkm.,okoli 6l.
Pokadi pa nič.Le v primiru,ko je premalo gasa v previsoki prestavi.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
ksz
Neverjetno kako imate eni oprane možgane. Ekologi moj [cenzura].
Če je varovanje okolja res primarno, ne vem čemu potem plačevanje višjih cestnin za vozila z večjo kubaturo in čemu višja zavorovanja za vozila z močnejšimi motorji (in ne glede na vrsto goriva). Kot da ima to neposredno zvezo z onesnaževanjem.

En najbolj usran osebni dizel dosti manj onesnažuje kot vzhodnoevropski kamioni, ki jih je polno na avtocestah, da delovnih strojev sploh ne omenjam. Sploh pa, če bi se državi res šlo za ekologijo, bi podpirala predelave na plin. Tako pa se vse prevede na praznjenje žepov. Ekologija je večinoma le izgovor.

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Kolk ste vsi pametni
smile-1.gif

Imel sem enake težave z tem filtrom in sem naredil enako kot panicar.. Zadeva deluje BP, sicer so mi uredili za samo 200 € v okolici Celja. (Žal šele sedaj berem tole).
Kar se avta tiče, vozimo tako že 10 mesecev in od takrat nobenih težav.
Tehničen narejen 1 mesec nazaj , vse OK, tako da.... Ne govorit v prazno in strašit ljudi če ne veš
wink-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
kakšni problemi se pa pojavijo, ko se ta zadeva zabije?

moja Laguna 1.9. dci, prižiga čučko za motor in napiše Check emissions....avto normalno vleče, dokler ne pohodim čisto do konca,takrat imam občutek, kot da avto "gunca", ampak pospešuje na polno.....občutek ni cikanje ampak guncanje....

lučka včasih gori nonstop, včasih se prižge nad 4000 obrati....pač ni pravila....

neoriginalni tester pokaže napako, pri dovodu goriva....fulter ravnokar menjan....

@Wild a lahko kontakt od mojstra, da se oglasim, če bo ugotovljeno da je tudi pri meni filter....

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
napiše Check emissions....
neoriginalni tester pokaže napako, pri dovodu goriva

ja najverjetneje imaš težave s tlakom skupnega voda (šoba preliva, ventil regulacije v okvari, napaka na sami visokotlačni črpalki ipd.)
tvoj opis in info vsekakor nima veze z DPFjem in stanjem sajavosti/količino v njem

"guncanje" je posledica te okvare

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
....počila (pogrižena) cev, ki vodi na sezor tlaka pred filtrom....cev zamenjana, vse špila...
cheer.gif

v trgovini se prodaja samo komplet z senzorjem, cena sitnica 300€
bonk.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
hehe, napako odkril ženin brat, ki je "ljubiteljski" mehanik....šraufa za svojo dušo prijateljem
wink-1.gif

je dvignil avto da pogleda kako se filter dol vzame, ker je rekel da ga bo opral...med iskanjem vijakov je zagledal, da je cev poškodovana....
bonk.gif

kolikor sem se potem pogovarjal...naj to nebi bil redek primer....tako da, ni vedno nujno menjat DPF
wink-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
recimo v tvojem primeru
zanimivo je pa to, da se je ravno to sumilo...ker tlaka nista bila usklajena, je bil edini logični problem zmanjšan pretok skozi DPF...oziroma zamašitev....

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Zabasan DPF je ponavadi posledica, ne vzrok. To pomeni da z menjavo DPF ne odpraviš težave, ali pa kvečjemu začasno, dokler se spet ne zabije.