Number26 banka končno na voljo v Sloveniji

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.096
2.814
113
Ker res zakaj ne bi kar malo javljal stvari, ko že ni nič narobe...
Lej, če oni vsako leto spreminjajo pravila in si prej za tuje banke v sepa območju moral vedno sporočati. Kaj točno bo problem, če tudi sedaj sporočiš in si misliš svoje? Kvečjemu je lahko problem v obratni smeri.
Pač dobiš odločbo, da je davek 0 in si vsaj siguren, da te ne bojo čez par let buzerirali. Tako kot sedaj delajo za Revolut savings iz 2023 in 2024.

Oakey

Majstr
3. feb 2016
972
573
93
Ima kdo izkušnje z večjimi nakazili iz N26?
Rad bi večino sredstev prestavil iz N26 na svoj TRR banke v Sloveniji (za depozit), ampak ne vem ali naj naredim to v enkratnem velikem znesku (mislim da je največji možen 80.000€), ali pa naj naredim v več manjših. Sicer nič ne "mutim", vsa sredstva so prišla iz mojega slovenskega TRR in sem jih tja prestavil samo zaradi boljše obrestne mere. Samo ne želim, da mi flagajo moj račun in mi ga zamrznejo zaradi česa.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.838
9.069
113
ponavadi so stroški transakcije višji, čim je nakazilo nad 50k€. Preveri in razdrobi na dele manjše od toliko, če ima N26 tudi tako.

amacar

Guru
29. apr 2010
4.261
515
113
Mutis ali ne mutis, ko sem nakazal iz slo banke na slo banko 100k so me vseeno povprasali po izvoru, zamrznjeno pa ni bilo.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.384
4.896
113
N26 ima neke prepovedi poslovanja "na zahodu" - v zvezi s posojili sicer, pa vseeno stay tuned!!!

Glede na vprašanje zgoraj 200k iz SLO na N26 BP, nazaj pa tudi po 45k BP.

• Všeč mi je
Reactions: Gamero in Zanzibar

Oakey

Majstr
3. feb 2016
972
573
93
Jaz še ne, me pa zanima kaj boš ugotovil, se priporočam za povratne informacije.

Vem pa, da imajo kontaktni mail kamor jim lahko pišeš in ti iz zavarovalnice tudi lepo odgovorijo. Lahko pišeš v našem jeziku in ti odgovorijo v angleščini.

N26warranty.nl@allianz.com

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.384
4.896
113
Ja sem preveril med tem - tudi z Gemini.
Trenutno je edini pogoj, da imaš veljavno Metal naročnino v času sklenitve aranžmaja oz. nakupa kart in pa v času potovanja. Ne rabiš plačat z N26 kartico. Ko, če se kaj zgodi pa preko appa kontaktiraš Alianz, ki je zavarovalnica. Soudeležba je nek drobiž (20€ se mi zdi).
Tako da članarino spravim 3X not z naslednjim potovanjem. ;)

Upam, da ne bom rabil, je pa fajn vedet, da je to inkluziv s članarino, kot tudi: zavarovanje nakupov opravljenih z N26 kartico, zavarovanje telefona starega do 2 leti, zavarovanje osebne odgovornosti (recimo za smučanje v Italiji), odpoved potovanja, zdravstveni zavarovanje v tujini, izgobo/zamujeno prtljago, zamudo/odpoved na potovanjih in nakup nujnih stvari pri izgubljeni prtljagi.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.845
-9
38
Ljubljana
Kako bos spravil "notri" z naslednjim potovanjem, ker ne bos vzel rizika odpovedi pri agenciji? Nekaj je napisano, drugo so pa morda detajli ko pride do situacije?!?

A za mobitel kdo ve kaksna so pravila za zavarovanje-kaj je krito? Mora biti mobitel kupljen ze v casu ko imas metal narocnino?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.384
4.896
113
Ja seveda, ne plačaš agenciji/zavarovalnici riziko odpovedi in spravim not še eno leto naročnine za Metal, ki sem jo imel namen skenslat in it nazaj na navadno/brezplačno.
Detajli so enaki kot pri vseh zavarovanjih odpovedi, v bistvu so še boljši kot 3glav in Đenerali - recimo nižja soudeležba.

Imaš N26 app? Poglej not kaj ti piše o zavarovanju telefona.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.845
-9
38
Ljubljana
Sem že, samo me zanima kao je v realnost :D

"
Zavarovanje mobilnega telefona. Imaš pravico do povračila stroškov popravila, zamenjave ali odškodnine za svojo napravo, staro manj kot 24 mesecev.
Kritje začne veljati po 30 dneh tvojega članstva N26 Metal.
Kritji za nenamerno poškodbo, krajo mobilnega telefona in zaščito nakupa veljata izključno zate kot imetnika računa.
Predložiti moraš dokazilo o lastništvu zavarovanega telefona in potrdilo, da je bil ob kraji ali poškodbi star manj kot 24 mesecev.
Če popravilo urediš sam, predloži izjavo serviserja, račun za popravilo ali dokazilo o nakupu nadomestnega telefona. Le tako dobiš povračilo.
Ob kraji predloži policijski zapisnik o prijavi dogodka.
"

mcn

Majstr
3. sep 2007
2.073
317
83
Slovenija
Hmm,
danes gledam primerjavo stroško računov pri Slo bankah in sem se vprašal: Hej, imaš You paket pri N26 za osebno rabo, nimaš kreditov, zakaj potrebuješ še ekstra paket pri Slo banki?
Vem, že stokrat prežvečeno, ampak je lahko kak res poseben razlog ga imeti, jaz ga namreč pri sebi ne najdem :)

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.838
9.069
113
- kredit
- pologi gotovine
- imam sparkasse fit (zastonj vodenje ob jurja na racunu + 0,3€ za spletno/mobilno banko), ker smo vsi tam in sva pooblascena eden za drugega in za vse otroke in lahko upravljam s temi racuni, ne da hodim vsakic na banko. Vsaj takrat, ko sem to urejala, nisem mogla imeti spletne/mobilne banke brez odprtega racuna
- kreditna kartica ali kartica z odloženim placilom
- mogoce sem se kaj pozabila

Ce nic od tega ne rabis, potem lahko kamot preneses vse na neobanke in ne bos porajtal, da je kaj drugace

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.384
4.896
113
Meni je dovolj da mi dajo kreditno kartico z limitom kot ga vlečem iz NKBM.

Kaj zdaj ko smo v EU je kaka lažja oblika za kredit izven SLO? Vem da mi je avstrijc ponujal lizing za Teslo (so imeli res ugodno varianto), pa sva pol zaključila ko je skapiral da sem Slovenec.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.395
4.836
113
Kreditno kartico danes dobiš pri vsakem ponudniku "pralnega praška", recimo petrol ima sedaj svojo če že rabiš.

Kredit/lizing ipd. dobiš namenski kjerkoli, razen mogoče raznih stanovanjskih kjer se zakreditiraš za 40 let, se da dobit kredite cenejše kot na lastni banki za marsikatero stvar.

Skratka kot "senior" uporabnik izkjučno zastonjskih neobank (začel z n26) nimam posebnih težav v vsakodnevnem življenju.