Number26 banka končno na voljo v Sloveniji

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.728
2.336
113
imam sparkasse fit (zastonj vodenje ob jurja na racunu + 0,3€ za spletno/mobilno banko)
Js mam tud to + eno nakazilo na mesec za 0.40€ na N26. Ne vem zakaj ne zaprem, mogoč ker se mi ne da it v poslovalnico, pa mal tud da mam vseen eno kartico s slovensko banko zadaj, kjer lahk pokličem eno številko in se na nekoga zderem če bi blo treba. Pa vsake tolko grem na bankomat da imam za burek.

Vse ostalo furam z N26 in Revolutom.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.384
4.896
113
Seveda in petrol ter "debela berta" ti data limit 10.000€? Ne se hecat.

Tudi jaz imam N26 že nekaj let in nimam težav - mimogrede a kdo ve kako dobiš izpis lanskih obresti?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.395
4.836
113
Seveda in petrol ter "debela berta" ti data limit 10.000€? Ne se hecat.

Tudi jaz imam N26 že nekaj let in nimam težav - mimogrede a kdo ve kako dobiš izpis lanskih obresti?

Limit ti dajo toliko kot mislijo, da si sposoben plačevat. Od uvedbe sisbona dalje v sloveniji je kreditna sposobnost posameznika zakonsko določena in so "omejitve" preverljive vsakemu poslovnemu subjektu ki posluje "na kredo" in tu je samo vprašanje kaj, zakaj ter kje in kako kupuješ da rabiš "sposojen" denar.

Sam se sicer ne poslužujem takih storitev in plačujem vse sproti in hkrati ne glede na znesek in tu težav z N26 nisem nikoli imel. Bi pa recimo za 0% obrestno mero dobil pri hyundaju avto, v sloveniji ni banke ki bi dala boljše pogoje.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.838
9.069
113
limit imam po novem 4k€, če bom rekla, da hočem nič, me bo NLB šetala celo dopoldne po poslovalnici zato, da bo na koncu rekla da se ne da. Na sparkasse ga bojda lahko nastavim sama, a ga še nisem (od leta 2018). najbrž je nula, m oram pa itak imeti skos jurja gor... Niti ne vem koliko ga lahko nastavim. Unicredit mi je dal pred 15 leti ne vem, 2k€ ali koliko, sem rekla, če mi lahko dajo na ničlo, so rekli, da se ne da.

Pri naših bankah se ne moreš zmeniti, da ga ne bi imel...

• Haha
Reactions: novaa

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.671
370
83
ksz

malo sem zadaj ostal ... se kaj ve, ali n26 že omogoča povezavo z google pay? Oz da lahko kar direktno z telefonom (nfc) plačam na terminalu?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.395
4.836
113
N26 ne omogoča tega v sloveniji (najbrž smo edini v EU kjer tega ne omogočajo). Imaš revolut ali pa trade republic, obe brezplačni in s podporo google pay.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.838
9.069
113
Kolk pa polagaš? A te kaj sprašujejo od kje ti gotovina?

Polagam na NLB kjer imam osebno-poslovni račun, me se noben ni nic vprašal... Kaj te vem, 2-5k€/mesec. Vcasih tudi po 1 tednu, ko se nabere malo, polozim... Nisem pa nikdar naenkrat vec kot 5k€. Se mi zdi, da tam 3k€ je bil neki max...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.728
2.336
113
Ne vem zakaj za vraga bi sploh še kdo rabil polnozrnato kreditno? Kaj se da narediti z njo, kar se z debetno ne da.
Seveda če imaš dost keša. Če ga nimaš je pa itak verjetno nasploh bolje zate da kreditne nimaš?

• Všeč mi je
Reactions: igi in Utisevalec

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.395
4.836
113
To spada pod tiste mite da ne moreš plačat na samopostrežnih tankštelah, ne moreš najet rentacarja, plačat karte za letalo ipd.! Kar v resnici ni res. Je pa res da ti rentacar na klasični debetni "rezervira" komplet odbitno franšizo za zavarovanje + najem vozila, kar znaša ponavadi več 1000eur četudi za najem avta plačaš 50 eur/dan.

Če smo že pri petrolu se pa tudi še tri leta nazaj ni dalo kurilca plačevat s kartico RAZEN z njihovo kreditno/plačilno magno. Torej naročiš 1800l kurilca in je opcija samo da daš šoferju na roke keš ali pa magno (seveda na 12+ obrokov, da lepo preplačaš ceno tistega kurilca).

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.671
370
83
N26 ne omogoča tega v sloveniji (najbrž smo edini v EU kjer tega ne omogočajo). Imaš revolut ali pa trade republic, obe brezplačni in s podporo google pay.
Hvala za odgovor. Se mi je kar zdelo. Za Revolut vem, ampak mi ni do tega da bi še eno kartico naročeval (oz imel še en račun).

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.937
4.082
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Je pa res da ti rentacar na klasični debetni "rezervira" komplet odbitno franšizo za zavarovanje + najem vozila, kar znaša ponavadi več 1000eur četudi za najem avta plačaš 50 eur/dan.
Vedno plačam rent a car z N26 kartico. Do zdaj: Španija, Italija, Malta, Grčija, Skandinavija z Islandijo - nikoli problemov, nikoli rezerviran denar...
Ali imak srečo ali pa zgledam normalno...

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.395
4.836
113
Vedno plačam rent a car z N26 kartico. Do zdaj: Španija, Italija, Malta, Grčija, Skandinavija z Islandijo - nikoli problemov, nikoli rezerviran denar...
Ali imak srečo ali pa zgledam normalno...
Sem napisal da so to miti. Večina rentacarjev danes prevzame odgovornost nase oz. je ta zavarovana in vključena v ceno, v času kreditnih so pa rezervirali sredstva ker so jih lahko, in nič drugače ni bilo z debetnimi. Za keš si že včasih plačal dodatno zavarovanje s katerim je zavarovalnica krila "odgovornost". Zato so pa tudi kreditne bile v prednosti za take zadeve.

• Všeč mi je
Reactions: kajpace

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.596
5.475
113
Jaz handlam za full zavarovanje, da se pol ne jebem z njihovimi praskami, ki ti jih pol radi uturijo

jezek

Guru
24. jul 2008
5.894
2.642
113
limit imam po novem 4k€, če bom rekla, da hočem nič, me bo NLB šetala celo dopoldne po poslovalnici zato, da bo na koncu rekla da se ne da. Na sparkasse ga bojda lahko nastavim sama, a ga še nisem (od leta 2018). najbrž je nula, m oram pa itak imeti skos jurja gor... Niti ne vem koliko ga lahko nastavim. Unicredit mi je dal pred 15 leti ne vem, 2k€ ali koliko, sem rekla, če mi lahko dajo na ničlo, so rekli, da se ne da.

Pri naših bankah se ne moreš zmeniti, da ga ne bi imel...
Jaz imam limit nula tako na Nlb kot na Uni. Po difoltu, res pa da oboje neka najcenejsa paketa. Na Otp (takrat še A) pa sem moral zaprosit za izredni limit 0e, in sem mislim da to tudi placal

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.384
4.896
113
Ne vem zakaj za vraga bi sploh še kdo rabil polnozrnato kreditno? Kaj se da narediti z njo, kar se z debetno ne da.
Seveda če imaš dost keša. Če ga nimaš je pa itak verjetno nasploh bolje zate da kreditne nimaš?
Na kreditni te oni nič ne kreditirajo - samo izdajo "garancijo", da bo račun po 30 ali celo 60 dneh poravnan prodajalcu, vmes že ti banki/izdajatelju plačaš mesečni obračun.
V vmesnem času ti lahko na malo večjih cifrah denar dela denar, zakaj bi ga delal Banki?