Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
V članku ZPS http://www.zps.si/tehnologija/telefon-gsm/skrite-skrivnosti-tusmobilove-ponudbe.html?Itemid=630 zavaja javnost glede Tušmobilovih paketov.

Trdijo:
Klicev v druga slovenska omrežja je lahko samo največ toliko kot klicev v Tušmobilovo omrežje. Če je klicev v druga slovenska omrežja več, jih dodatno obračunajo po veljavnem ceniku, pa čeprav celotna zakupljena količina še ni porabljena. To določilo je prava stroškovna past, saj je pri Tušmobilu le slabih 8 odstotkov uporabnikov mobilne telefonije.

Pravilno:
Za klice v druga omrežja lahko največ porabite:
- Brezmejnih 200: 200 enot
- Brezmjenih 1000: 500 enot
- brezmjenih 2000: 1000 enot
- brezmjenih X: 1500 enot

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Simobil dela v hiši ali stanovanju počasi ja .Če si pa zunaj na prostem pa malo boljše ,hitrejše .Mislim da samo v btc pred simobil poslovno stavbo dela hspa+ , ali pa pred žito v btc hsupa..Dam tudi jaz boljše tušmobilu glede umts900 hitrosti in dometi kot pa simobilu.

Po moje za kakršnekoli ocene rabiš imeti primeren aparat, ki pdopira tehnologijo ...

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
2008 .... Razumel bi če bi raziskavo ponovili in objavili rezultate, tako pa ......
stupid-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
To je bilo leta 2007. Kar je tudi da sta bili kvaliteti omrežja Tušmobila in Si.mobila nekje na podobni ravni (Edino Tušmobilu je zbilo takratna slabša pokritost prebivalstva (takrat 40%, danes 97%)

In kar bi dodal glede revije Connect. Letos je o Tušmobilu pisal le o nameravani prodaji Tušmobila. O ostalih stvareh kot so uvedba UMTS 900 in uvedba o HSPA+ nič

So se pa v tej reviji Connect bolj razpisali o Si.mobilu. Od natečaja Android, do uvedbe HSPA+, do uporabe spletne banke NLB in teh člankov še pa još ...

Če lahko govorimo o neodvisnem novinarstvu in neodvisni reviji Connect naj me pa koklja brcne.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Če lahko govorimo o neodvisnem novinarstvu in neodvisni reviji Connect naj me pa koklja brcne.

Danes šteje samo še število oglasov, ki jih zakupiš in očitno jih je imel letos tušmobil v omenjeni reviji premalo ....
sprasujem se.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Dej tušmobilu odstrani umts900 pa bi bil še zmeraj najslabši operater v sloveniji .Še gsm pokritosti ni naredil kot je treba ,pa se sili v umts .Lahko z umts900 piše da so prekašali simobila z umts2100 .Seveda dlje nese umts900 večja pokritost .1 baza cca 40 km, zato imajo kao pokritost 72 % prebivalstva v resnici cca 50 % ozemlja .Simobil pa imajo realno cca 68 % pokritost ozemlja z umts2100.Če bi simobil imel še umts900 bi bila pokritost cca 80 - 85 % ozemlja

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
V članku ZPS http://www.zps.si/tehnologija/telefon-gsm/skrite-skrivnosti-tusmobilove-ponudbe.html?Itemid=630 zavaja javnost glede Tušmobilovih paketov.

Trdijo:
Klicev v druga slovenska omrežja je lahko samo največ toliko kot klicev v Tušmobilovo omrežje. Če je klicev v druga slovenska omrežja več, jih dodatno obračunajo po veljavnem ceniku, pa čeprav celotna zakupljena količina še ni porabljena. To določilo je prava stroškovna past, saj je pri Tušmobilu le slabih 8 odstotkov uporabnikov mobilne telefonije.

Pravilno:

Pa kaj si ti zaposlen pri Tušu al kako? A so ti stran tudi oni financirali?

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Smo se narobe zastopli ane.Jaz bi rad da bi pisali realne lastnosti operaterjev .Tako kot je v resnici.In da bi imeli vsi operaterji pokritost gsm in umts 100 % .Zame je vseeno zaenkrat kje sem ,ker uporabljam samo za klice, sms,mms .net .Mi uporabniki večinoma hočemo full full velik in še več zastonj od operaterja .Oni pa ne bodo tako preživeli .Za mene ni noben dober zanič ali slab .

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:

Trdijo:

Pravilno:

Pa kaj si ti zaposlen pri Tušu al kako? A so ti stran tudi oni financirali?
Skrbim da se poroča za vse 3 omrežje operaterje enake in brez polen. Skrbim da Tušmobil ne bo propadel zaradi zavajajočih pisanj. Prav tako se za prodajo Tušmobila Orangu ali Tele 2 in zelo nasprotujem prodaji Si.mobilu.

Boril sem bom proti da ne nastane duopol pri nas ter s tem krepko višje cene od trenutnih na trgu. Idealno bi bilo da Si.mobil kupi T-2 (s tem reši fiksni del) ter Tušmobil da prevzame en velik igralec na svetovnem trgu.

Mojo spletno stran sem ustvaril pa zaradi tega namena da so v ospredju argumenti in ne čenče.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

In kar bi dodal glede revije Connect. Letos je o Tušmobilu pisal le o nameravani prodaji Tušmobila. O ostalih stvareh kot so uvedba UMTS 900 in uvedba o HSPA+ nič

So se pa v tej reviji Connect bolj razpisali o Si.mobilu. Od natečaja Android, do uvedbe HSPA+, do uporabe spletne banke NLB in teh člankov še pa još ...

Si pomislil, da je za to kriv tudi Tusmobil sam... saj ne vabi novinarjev na tiskovne konference (oz. jih sploh ne organizira)... PR obvestila tudi zelo redko posiljajo... skratka... slabo skrbijo za PR
smile-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
In kje je raziskovalno novinarstvo?

Glede testnih SIM kartic. Ko sem pred 1 ali 2 letoma delal brezplačno na Tušmobilu smo imeli na sestanku tudi govora o podeljevanju testnih SIM kartic portala Mobile.si. Direktorica marketinga je bila jezna zakaj to ji ni nihče omenil. In je požegnala testne SIM kartice. Seveda potem iz tega ni bilo seveda nič. Pred letom sem rekel da bi bilo fajn da bi to malo plačal pa mi je direktorica marketinga zagrozila s tožbo
smile-1.gif
Jest ne ženi si k srcu da nisi dobil testnih simk :D

Včeraj so kot si kaže Tušmobilovci sami skopali grob:
Danes sem pisal ZPS-ju o napačnih podatkih njihovega članka o Tušmobilu. Je bilo kar nekaj mailov napisanih iz obeh straneh. Počasi so začeli verjet moji razlagi paketov (dokaze o mojem stanju na tuškabini, *123#, itd). Da bodo čisto verjeli jim bom poslal naslednji moj Tušmobil račun.
smile-1.gif
kar je najbolj zanimivo so včeraj predstavniki ZPS opravili konkreten pogovor na Tušmobilu o tej temi. In potem se na ZPS-ju sprašujejo zakaj potem predstavniki Tušmobila o tej stvari niso včeraj rekli niti besede... Pač so samo prikimali da vse v članku ZPS drži. Na Tušmobilu naj se vodilni malo zamislijo o tej stvari.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Glede testnih SIM kartic. Ko sem pred 1 ali 2 letoma delal brezplačno na Tušmobilu smo imeli na sestanku tudi govora o podeljevanju testnih SIM kartic portala Mobile.si. Direktorica marketinga je bila jezna zakaj to ji ni nihče omenil. In je požegnala testne SIM kartice. Seveda potem iz tega ni bilo seveda nič. Pred letom sem rekel da bi bilo fajn da bi to malo plačal pa mi je direktorica marketinga zagrozila s tožbo
smile-1.gif

Ti moras biti pa res svojevrsten clovek, najbrz bi te bilo zanimivo spoznati.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Dej tušmobilu odstrani umts900 pa bi bil še zmeraj najslabši operater v sloveniji .Še gsm pokritosti ni naredil kot je treba ,pa se sili v umts .Lahko z umts900 piše da so prekašali simobila z umts2100 .Seveda dlje nese umts900 večja pokritost .1 baza cca 40 km, zato imajo kao pokritost 72 % prebivalstva v resnici cca 50 % ozemlja .Simobil pa imajo realno cca 68 % pokritost ozemlja z umts2100.Če bi simobil imel še umts900 bi bila pokritost cca 80 - 85 % ozemlja
Zakaj? Kdor je sposoben uporabljat umts900 je to velik plus, za vas ovce pri katerih je že sms napredna storitev je pa tako ali tako vseeno kateri operater je najboljši in kateri najslabši
cool-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.