Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
"Je možno, da za 1 mesec sklenem BREZMEJNI200 (brez vezave), da preiskusim kako je s signalom napodročju, kjer se gibljem, kako funkcionira internet, itd." Seveda, strošek priključnine je 10€.

Pred času so delili "zastopniki" nekaksne kupone za sklenitev narocnine brez placila? Se obstaja to
rolleyes-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Zdravo! Eden izmed teh sem tudi jaz. ravno čakam na odgovor TM. Fizično jih imam, ne vem pa če jih lahko delim saj so na voljo novi paketi. Kupon pa velja le za sklenitev za 24 mesecev z aneksom.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
"Druga varianta je sicer predplačniški paket, samo ne vem kako je pri predplačniškem z uporabo interneta?" 0,0005 EUR/kB - Obračunski interval za prenos podatkov je 1 kB.
Za tiste, ki ne znamo šteti "krompirjev", je to drugače, 0,50€/MB oz. 500€/GB.

A podatkovnega paketa pa se ne da zakupiti pri predplačniških?

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
A podatkovnega paketa pa se ne da zakupiti pri predplačniških?

Zaenkrat ne .... drugače pa če želiš "testirati" prenos podatkov z vključenih 1GB/mesec
KLIK
+
Dodatni naročniški paket tušmobil1GB* tušmobil1GB / GPRS
Količina vključenih storitev / mesec 1024 MB prenesenih podatkov
Mesečna naročnina v € 5,00 €

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113
No na predplačniških bi lahko bile opcije za zakup podatkov. (SMS ali ukazni niz) za tiste ki občasno gostujejo v Sloveniji

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:
... Testirati pa nameravam še na telefonu in tudi drugi lokaciji. Če se bo TM obnesel v vseh karakteristikah, ga bom seveda zagovarjal in priporočal....

Na youtube sem naložil nov video ki prikazuje hitrosti mobilnih prenosov. Kot vidite je hitrost na telefonu manjša kot na prenosnem računalniku, to pomoje zaradi slabšega procesorja. Še vedno pa vodi TM, pred Mobitelom in Simobilom.
Filmčk je posnet v Ljubljani, telefon HTC (nevem ker model ker sem si ga sposodil)..

YOUTUBE VIDEO SPEED TEST SLOVENSKI OPERATERJI
Moj namen ni ponovno oboditi razpravo o pokritosti, baznih postajah itd, samo pokazati rezultate mojega testa.. Tako da bodite v cvetju
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Ne no, to pa ne gre. Goebblitch mora čimpraj izdat Tušmobilu dekret, da ne sme bit hitrejši kot Mobitel. Simobilu pa čimprej nacionalizirat omrežje.
Tako pač veleva socialni dialog.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Lep video... sedaj pa enak video naredi za vsak kvadradni meter slovenije pa bomo dobili realno sliko
smile-1.gif

hehe.. spreminjalo se bo samo razmerje, v povprečju bodo pa rezultati kot na videu.. statistično analizo naredim pa naslednje leto decembra..
write.gif

test je test in je pač za Ljubljano, je pa zanimiv da je bila bazna postaja Simobila v neposredni bližini.. Tušmobil ma pa itak "do konca nabrito" omrežje..

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ta test načeloma niti za Ljubljano ni referenčen, ampak samo za tvojo dotično lokacijo. Če pa misliš, da se samo razmerja spreminjajo, pa tudi ok. Se mi ne da razlagat, kako zadeve delujejo.

PS: Juhej... tušmobil ima najboljše omrežje! Samo še uporabniki jim manjkajo pa se bo Mobitel lahko začel sekirat (Simobil so itaq že "prehiteli").

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
To pomeni, da ima recimo paket tusmobilVESOLJE 2010 vkljucenih minut samo, ce si prijavljen v Tusmobilovo omrezje, ce si prijavljen v Mobitelovo omrezje, pa se ne odsteva od teh minut in lepo placujes to posebej... prav tako velja za zakupljene SMSe in prenos pdoatkov ...

Drobni tisk (Posebni pogoji ponudbe) na strani paketa tusmobilVESOLJE

http://www.tusmobil.si/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=6

Redna cena mesečne naročnine na paket tušmobilvesolje je 20,10 EUR. Mesečna naročnina 15,00 EUR je izračunana s 25,3731% popustom na mesečno naročnino in velja ob sklenitvi ali podaljšanju naročniškega razmerja za najmanj 24 mesecev. 2010 vključenih minut pogovorov znotraj Tušmobilovega omrežja velja, če izvirajo iz Tušmobilovega radijskega omrežja (v tem besedilu tudi: "lastno" ali "Tušmobilovo" omrežje) in se zaključujejo pri drugih Tušmobilovih uporabnikih, ne veljajo pa za klice v druga mobilna in stacionarna omrežja znotraj Slovenije, klice na posebne in komercialne številke, klice v tujino ali za odhodne in dohodne klice v tujini. 210 minut vključenih pogovorov velja za klice v druga mobilna in v fiksna omrežja znotraj Slovenije ne glede na to iz katerega radijskega omrežja izvirajo. Vključena SMS sporočila veljajo samo, če izvirajo iz Tušmobilovega omrežja za pošiljanje znotraj Slovenije, razen za pošiljanje v donatorske namene oz. uporabo storitev z dodano vrednostjo. Vključena količina prenosa podatkov velja znotraj Tušmobilovega lastnega omrežja. Neporabljene storitve se ne prenašajo v naslednji mesec. Po prekoračitvi vključenih storitev se te zaračunavajo v skladu z veljavnim cenikom. Tušmobilovo lastno radijsko omrežje je omrežje, ki ga zagotavlja Tušmobil, in ne vključuje uporabe omrežja ponudnika nacionalnega gostovanja. Ko se Tušmobilov uporabnik nahaja v Tušmobilovem lastnem omrežju, se mu na zaslonu mobilnega telefona izpiše oznaka TUSMOBIL, ko pa se nahaja oz. gostuje v omrežju operaterja nacionalnega gostovanja, se mu na zaslonu mobilnega telefona izpiše oznaka TUSMOBIL MOBITEL. Nekateri modeli mobilnih telefonov (predvsem starejši modeli telefonov, ki niso bili kupljeni pri Tušmobilu) omrežje, v katerem se nahaja uporabnik, prikazujejo drugače, v zvezi s čimer se lahko pozanimate pri proizvajalcu svojega mobilnega terminala. 25% popust na mesečno naročnino velja ob sklenitvi katerega koli naročniškega razmerja tušmobil za najmanj 24 mesecev. Za pomoč in informacije se obrnite na klicni center za pomoč uporabnikom na telefonsko številko 070 700 700. Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Slike so simbolične. Vklop in izklop odzivnika za prenešene številke je možen prek USSD ukaznega menija *122# in tipka za klic. Storitev je omogočena samo naročnikom paketa tušmobilvesolje.Ob sklenitvi naročniškega razmerja se naročniku obračuna enkratni strošek priključnine v višini 10,00 EUR (z vključenim DDV).

Tako je tudi pri nekaterih drugih paketih... vse je napisano na Tusmobilovi strani... le odpreti je potrebno link, kjer pise "Posebni pogoji ponudbe"

20101106-kp6s9hqatj27a5853t1prrn5d5.jpg

http://www.zps.si/tehnologija/telefon-gsm/skrite-skrivnosti-tusmobilove-ponudbe.html?Itemid=630

Očitno ni problematičen samo paket Vesolje.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Vse lepo in prav za tale video.Kje si se ti nahajal (notri nekje v stanovanju ali hiši),so pa vmes prepreke zidovi itd. Si testiral ta speedtest zunaj na prostem .Ker vemo da tušmobil ima umts900 in prodre v notranjost hiše ali stanovanja ,ima močen domet.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Vse lepo in prav za tale video.Kje si se ti nahajal (notri nekje v stanovanju ali hiši),so pa vmes prepreke zidovi itd. Si testiral ta speedtest zunaj na prostem .Ker vemo da tušmobil ima umts900 in prodre v notranjost hiše ali stanovanja ,ima močen domet.

res je umts900 gre v notranjost in zato bi lahko bil TM nekoliko hitrejši! testiral sem doma v stanovanju, v Ljubljani! S tem nisem hotel primerjati Mobitela in TM, ker so rezultati res lahko različni ali pa podobni. Hotel sem samo ugotovit zakaj meni na Simobilu dela internet tako počasi, tako da sem moral mobilni internet vzeti pri Tušmobilu. Zanima me samo še koliko ima Simobil prenosa v BTCju, ta speed test bom zagotovo še naredil.. koliko je max speed za Simobil, normalni uporabnik in ne Simobilovo "uradno" testiranje.. hehe

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Simobil dela v hiši ali stanovanju počasi ja .Če si pa zunaj na prostem pa malo boljše ,hitrejše .Mislim da samo v btc pred simobil poslovno stavbo dela hspa+ , ali pa pred žito v btc hsupa..Dam tudi jaz boljše tušmobilu glede umts900 hitrosti in dometi kot pa simobilu.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.