Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Moram na mobitel in se bom obeso na njihove splosne pogoje in vrnitev subvencionirane opreme, ter sorazmernega stroska.

3.15. Če bo Mobitel spremenil obseg, kakovost ali cene storitev, bo naroč-
nike in uporabnike o tem obvestil najmanj 30 dni pred uveljavitvijo
sprememb. Če se naročniki s spremenjenimi pogoji ne strinjajo, lah-
ko v 30 dneh od objave obvestila odstopijo od naročniške pogod-
be. Naročniki, ki so od Mobitela na račun vezave za daljše časovno
obdobje prejeli terminalsko opremo po subvencionirani ceni, lahko
ob odstopu od pogodbe poravnajo razliko med subvencionirano in
redno ceno ter obdržijo terminalsko opremo, ali terminalsko opremo
vrnejo v prvotnem stanju, Mobitel pa jim vrne vplačano kupnino in
zaračuna uporabnino za čas uporabe terminalske opreme, skladno
z veljavnim cenikom. V tem primeru Mobitel lahko pobota terjatev,
ki jo ima nasproti naročniku oz. uporabniku, s tistim, kar naročnik
oz. uporabnik terja od Mobitela, in obratno, in sicer na način, da se
Mobitel in naročnik oz. uporabnik zavezujeta podati izjavo o pobotu,
ko se zanj stečejo zakonsko določeni pogoji.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
http://www.finance.si/281472/R...a%E8ne-storitve

Članek je sicer plačljiv, ampak bistvo je:
- Tretji mobilni operater z 9. junijem oziroma 1. julijem spreminja nekatere pakete, velik del cenika in obračunski interval

- Klici in videoklici od julija ne bodo več stali 0,1 evra, temveč 0,15. Dražji bodo tudi SMS-sporočila - namesto 0,08 bo po novem za enega treba odšteti 0,1 evra -, stroški obdelave pri plačilu storitev brez originalne položnice in vnovični vklop.

- Poleg tega bodo začeli zaračunavati spremembe naročniških paketov (10 evrov), začasen izklop (10 evrov), priključitev na mobilni internet (10 evrov) in izdelavo razčlenjenega računa (evro). Drugačen bo tudi obračunski interval za klice, ta ne bo več 30-, ampak 60-sekundni.

- Tušmobil: Večina tega ne bo občutila

Vprašanje: katere spremembe začnejo veljati s 1. julijem?

To ni nič novega to je lepo že objavleno na spletni strani od tušmobila

Citat:
Obvestilo o spremembah 01.06.2010
Uporabnike storitev družbe Tušmobil d.o.o. obveščamo, da bodo z dnem 01.07.2010 stopile v veljavo spremembe cenika v naslednjih točkah:

1. Sprememba naročniškega paketa
- stara cena: brezplačno
- nova cena: 10,00 EUR

2. Strošek začasnega izklopa

3. Priključnina ob sklenitvi naročniškega razmerja za mobilni internet (tušmobilinternet1GB in tušmobilinternet20GB)

4. Stroški obdelave pri plačilu storitev brez originalne položnice
- stara cena: 0,50 EUR
- nova cena: 1,00 EUR

5. Točka 1.7 Klici in videoklici (znotraj omrežja Tušmobil, v druga mobilna omrežja v Sloveniji in v stacionarna omrežja v Sloveniji)*
- stara cena: 0,10 EUR
- nova cena: 0,15 EUR

6. Točka 1.7 SMS
- stara cena: 0,08 EUR
- nova cena: 0,10 EUR

7. Točka 1.12. Izdelava mesečnega razčlenjenega računa (največ 3 mesece)**
- nova cena: 1,00 EUR

8. Točka 1.12. Ponovni vklop (po prisilnem izklopu zaradi neplačevanja obveznosti, po začasnem izklopu na lastno zahtevo naročnika)
- stara cena: 10,00 EUR
- nova cena: 15,00 EUR

*Sprememba cene minute klica izven zakupljenih količin ne velja za paket BREZ in za klice v omrežje Tušmobil na paketu Tušmobil70 biz.
**Mesečni razčlenjen račun se zaračuna za vsak mesečni razčlenjen račun posebej.

Cenik bo objavljen na spletni strani družbe in dostopen na vseh prodajnih mestih. Za dodatne informacije in pojasnila lahko pokličete tudi na številko Centra za pomoč uporabnikom 070 700 700.

Vse zgoraj navedene cene vključujejo DDV.

Od objave sporočila o spremembi cene do njene uveljavitve imajo uporabniki pravico v skladu z določili 3. odst. 85. člena Zakona o elektronskih komunikacijah brez odpovednega roka in brez sankcije odstopiti od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne strinjajo. Ta pravica ne posega v siceršnje lastnosti pogodbenega razmerja, ki določajo obveznost plačila sorazmernega zneska ugodnosti ob odpovedi pogodbe pred potekom minimalnega obdobja. vir: http://www.tusmobil.si/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=57

tko da zamujaš dober mesec...
wink-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Če kdo rabi kupon za brezplačno priključnino pri TM mi lahko piše na tadej.ropret at gmail.com :=)

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Zadno poloznico imam v orginalni obliki na mizi se, sej jaz placujem preko elektronske banke. Bodo vseeno verjeli da je placana? Od mobitela seveda.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik Poltergeist pravi:
Zadno poloznico imam v orginalni obliki na mizi se, sej jaz placujem preko elektronske banke. Bodo vseeno verjeli da je placana? Od mobitela seveda.

Tušmobila ne zanima če je položnica plačana - položnico rabi zaradi identifikacije naročnika pri prenosu številke.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Evrotarifa pri Tušmobil:
- odhodni klic 0,42 €/min
- dohodni klic 0,18 €/min
- SMS: 0,0960 €/min
- GPRS: 1,5 €/MB (interval 1 kB)

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Kako je zdaj z brezplačnimi klici znotraj Tušklub skupine? Najprej jih omejili na samo omrežje Tušmobil (logična poteza), potem zmanjšali na 200min in sedaj še spremenili interval? Še kakšna novost na to temo?

omejeno je na 250 min in samo iz TM omrežja... to je to...

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
tolko sprememb kot je zadne case na to temo pri ponudnikah je vezava en vlki riziko. Jaz bom to odjebal z 170€ ocitno pri mobitelu, vendar se mi se vedno bolj splaca jimplacat penale in iti k tusu.

Nazadnje urejeno:

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Za ziherco se bom nasledni tedn predno letim na tus z stevilko, sel na mobitel, da mi izracuna tocno cifro odplacila subvencije.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
A je možno pri Tušu dobit kako sim kartico za internet za testno obdobje recimo (za par dni)?
Zanima me še, če naprimer vzamem tušmobilvesolje, je možno kako onemogočit določene storitve, v primeru nacionalnega roaminga (ko nisem na njihovem omrežju), da bi recimo lahko samo sprejemal klice, ne bi pa prenašati podatkov, pošiljati SMS-ov itd.
Je sploh kje na telefonu razvidno, ali si v določenem trenutku na njihovem omrežju ali na nacionalnem roamingu?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Da si na domačem omrežju vidiš po tem, da je napis operaterja vesčas Tusmobil, ko pa si v roamingu pa se le ta preklaplja med Tusmobil in Mobitel. Prenos podatkov, ko si v roamingu, je mogoče na določenih telefonih blokirati, kako je z blokado pošiljanja SMSov, pa ti ne bi znal povedati.
Najbolj enostavna rešitev je, da si nastaviš ročno izbiro omrežja, potem se ne rabiš ubadati s tem ali si na domačem omrežju ali ne.

Nazadnje urejeno:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
A je možno pri Tušu dobit kako sim kartico za internet za testno obdobje recimo (za par dni)?
Zanima me še, če naprimer vzamem tušmobilvesolje, je možno kako onemogočit določene storitve, v primeru nacionalnega roaminga (ko nisem na njihovem omrežju), da bi recimo lahko samo sprejemal klice, ne bi pa prenašati podatkov, pošiljati SMS-ov itd.
Je sploh kje na telefonu razvidno, ali si v določenem trenutku na njihovem omrežju ali na nacionalnem roamingu?

1. Lahko kupiš njihovo predplačniško MINI sim kartico, kjer dobiš že neko številko gor (naključna 070 številka). Paket te stane 3,99 eura, na računu pa že dobiš naloženih 5 eurov.

Tako da lahko s to sim katrico testiraš njihovo omrežje (praktično ti jo podarijo, pa še 1 eurov ti dajo zraven).

2. Mislim, da nimajo te opcije, torej da bi omejil določene storitve samo na njihov signal. Lahko se pa ROČNO v nastavitvah v aparatu nastaviš na Tušmobilo signal in boš le tako 100% prepričan, da nisi na Mobitelu
cool-1.gif

Vsaj jaz sem tako, imam na ročno na tušmobilov signal in nimam nobenih problemov. Sem pa v lj, medvode, kranj, potem obala (koper, piran, izola, portorož...) nikjer mi ne prekinja (očitno so res dobro pokrili svoje "luknje" s slabim signalom).
cheer.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Pozdravljeni,

tušmobil je odprl novi MMC Ljubljani Center, nahaja se na Wolfovi ul. 4.

Z odprtjem novega MMC-ja uvajajo naslednje novosti:
- še več razstavljene dodatne opreme za mobilne telefone (slušalke, torbice, polnilici... itd.);
- še več razstavnih delujočih aparatov, ki so tokrat na vrhunskih LED varovalih;
- Ipade, na katerih lahko stranke same preverijo cene in tehnične podatke za vsak posamezni aparat;.

Tušmobil si upa seči še višje ...

V nadaljevanju je nekaj utrinkov s sobotnega odprtja našega novega MMC-ja v centru Ljubljane:

Lokacija novega MMC-ja:

Pogled od spredaj ...

In ... MMC se slavnostno odpira ...

Baloni za VSE ...

Tušmobil za vse - tudi za najmlajše ...

Tušmobil paketi ZA VSE ...

Mini se tudi splača bit' ...

Fantje iz plesne skupine Maestro. Zabava ZA VSE ...

Maestro in Tušmobil v akciji ...

Ipad, primeren ZA VSE ...

Pogostitev prvih obiskovalcev ...

Nokia vedno v sodelovanju s Tušmobilom ...

Pestra izbira najsodobnejših telefonov, opreme, dodatkov ZA VSE pri Tušmobilu ...

Bila je res dobra otvoritev, upam, da bodo tudi tako dobro poslovali
cheer.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:

odvisno od telefona kak izpiše če si na Mobitelovem omrežju na SE telefonih izpiše če si na mobitelovem omrežju Prvo piše MOBITEL spodaj napisan na kerem omrežju si pa še tusmobil... Če pa si v domačem omrežju pa ti iz piše TUSMOBIL

upam da se bil dovolj jasen..
wink-1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
Aha, potem če imam v nastavitvah od telefona Data roaming OFF (trenutno zaradi tujine), mi tudi na nacionalnem roamingu ne bo delal prenos podatkov?

Drugač pa imam res namen kupit eno predplačniško kartico, pa da malo potestiram, kako deluje.
A prenos podatkov deluje na predplačniški kartici?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Aha, potem če imam v nastavitvah od telefona Data roaming OFF (trenutno zaradi tujine), mi tudi na nacionalnem roamingu ne bo delal prenos podatkov?

Drugač pa imam res namen kupit eno predplačniško kartico, pa da malo potestiram, kako deluje.
A prenos podatkov deluje na predplačniški kartici?

1. tako je, če imaš data roaming na OFF v tujini ti ne bo deloval internet (niti mail, niti brskalnik, nič...)

2. ja prenos podatkov deluje na predplačniški kartici - cenik je na spletni strani

Prenos podatkov za predplačnike:
GPRS/UMTS prenos podatkov 0,00050 €/kB

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
Aha hvala-
Za tujino mi je jasno, nisem pa vedel, če je enako pri nacionalnem romaingu, se pravi, ko sem s tušovo kartico v mobitelovem omrežju.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.