Novo pri Si.mobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mah če pa je baba itak polek
tongue-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Mislim, a ne morejo ene dodatne bazne postaje postavit za boljše pokrivanje tistega dela... Ta ki je zdaj, je popolnoma neustrezno postavljena, kolikor sem videl... Ni variante da bi pokrivala turistični del...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Breyton pravi:
No sej če gledam ta ponudba od Si.mobila ni tako draga ( 15€ pride 10GB podatkov 15 € pa obrok za kredit ) Vsekakor lepa gesta da si lahko kupiš aparat ( PC oz tablico ki ti ustreza )
No ja, pri NLB dobiš 300 EUR kredita na 24 mesecev z vsemi obveznostmi za 338,79 EUR.
Drugje še manj.
Pa z limitom je tudi ceneje.
To je slab kredit, ne pa popust.
(je pa lepo v celofan zapakiran, to je res)

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ne dobiš pa nič add ona ...
Tukaj dobiš USB modem in paket z 10 GB.

Mogoče da Karitas kaj več?

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Saj ne skleniš interneta, da dobiš kredit za iPad. Konec koncev operater ponuja storitev, potem pa ti še podari bon za nakup terminalne opreme.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Ne dobiš pa nič add ona ...
Tukaj dobiš USB modem in paket z 10 GB.
Paket z 10 GB dobiš za 15 EUR.

Glej, da ne bova kot master&co:

Zakaj je ugodneje vzeti FreeStyle za 30 EUR/mesec, kot pa Plus za 15 na mesec?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ker lahko dobiš dodatno subvencioniran aparat.

Recimo, če pustiva ob strani iPAD in Big Bang, imaš na voljo subvencioniran HW ob vezavi na Freestyle, ki je na voljo na tem paketu. Hkrati Freestyle omogoča tudi govorno komunikacijo, kot edini MI paket.
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ampak saj točno o tem govori stein. Subvencije (ki jim tam sicer rečejo kredit) so pri bankah veliko ugodnejše.

Citat:
Uporabnik stein pravi:
No ja, pri NLB dobiš 300 EUR kredita na 24 mesecev z vsemi obveznostmi za 338,79 EUR.

Pri Simobilu te enak kredit stane točno 15EUR x 24 = 360 EUR.

Če prav razumem, Freestyle ni nič drugega kot Plus paket, pri čemer se obvežeš, da boš 300 EUR odplačeval 24 mesecev po 15 EUR na mesec. Right?
smirk-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
marsikdo pozabi, da z mesečno naročnino plačuje storitve, ki so mu na voljo v določenem paketu in ne odplačuje po vaše "kredita", zaradi subvencioniranega terminala. Subvencioniran terminal, je le ugodnost, ki ti jo operater podari ker si se zavezal, da boš 12/24m pri njemu in to je to...

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Na nek način je to brezobrestni kredit z fiksnim mesečnim stroškom. Če gledaš kredit na banki bi plačal še kakšno zavarovanje in stroške odobritve kar bi zneslo zagotovo več kot 60€ kar tukaj preplačaš. Če gledam tako je to 2.5€ na mesec več , kar znese 2 spite kave manj na mesec. Kje pa za tak denar dobiš PC oz drugo strojno opremo za MI.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

To sicer večinoma drži, v tem primeru pa žal ne.

Paket Freestyle je namreč identičen paketu Plus, le da je za 15 EUR na mesec dražji (od tu logika, da je teh 15 EUR dejansko "odplačevanje kredita").

Torej - če vzameš paket Plus in kredit pri NLB, prideš skozi ugodneje in to s popolnoma enakim naborom storitev.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Ker lahko dobiš dodatno subvencioniran aparat.

Recimo, če pustiva ob strani iPAD in Big Bang, imaš na voljo subvencioniran HW ob vezavi na Freestyle, ki je na voljo na tem paketu. Hkrati Freestyle omogoča tudi govorno komunikacijo, kot edini MI paket.
smile-1.gif
1.) Kaj to? Modem? Sem gledal spletne strani, pa nisem skužil. To imate neko politiko, da morajo biti spletne strani nejasne?
wink-1.gif
Ker to je skoraj vedno tak...

2.) Glede govorne komunikacije, to gre preko modema, z nekim softverom na PC?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Na Freestyle imaš ponujene naprave, ki so na voljo samo na tem paketu od MI paketov (Asus EEE, Samsung Galaxy TAB ...)
Ima omogočene klice sem misli, da ima to rešeno enako kot govorni paket, kar pomeni, da lahko s tabletom tudi kličeš (če ta le-to omogoča, kot recimo Samsung Galaxy Tab), če imaš notri kartico s paketom MI.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Misliš tako, da daš eno kavo na mesec banki, namesto dve Simobilu?

Ali tako, da imaš privarčevan denar za takšne hece...

confused-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.