Novo pri Si.mobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
iz spletne strani Si.mobil.si več o paketu tujina zame

Priključnina na paket TUJINA ZAME je 12 EUR in se zaračuna v enkratnem znesku. V mesečno naročnino je vključeno zakupljeno število minut klicev, video klicev in klicev na telefonski odzivnik v Sloveniji, odhodni in dohodni klici v omrežjih A1 Avstrija in Vip Hrvaška ter klici iz Slovenije v A1 Avstrija, Vip Hrvaška in fiksna omrežja v Avstriji in na Hrvaškem. Neporabljene min/SMS/MMS/MB se ne prenašajo v naslednje obračunsko obdobje. Po prekoračitvi vključenih min se prekoračitev zaračuna 0,15 EUR/min za klice v Sloveniji. Cena SMS/MMS sporočila v Sloveniji brez opcije Sporočila in po prekoračitvi opcije Sporočila se zaračuna 0,12 EUR/SMS/MMS. Prenos podatkov v Si.mobilovem omrežju se brez podatkovnih opcij in po prekoračitvi zakupljene količine prenosa podatkov zaračuna 0,0005 EUR/kB, pri čemer je obračunski interval 10 kB. Vse ostale storitve, podatkovni klici, ostali klici v tujino ter ostali klici opravljeni v tujini ali prenos podatkov v tujini, se zaračunavajo v skladu z veljavnim cenikom. Obračunski interval v Sloveniji znaša 60/1 in pomeni, da naročnik prvo minuto klica plača v celoti, ne glede na dolžino klica, od minute naprej pa se klici obračunajo po sekundnem intervalu. Obračunski interval za v paket vključene klice v tujini znaša 60 sekund.

Tako je
wink-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.640
4.373
113
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Je pa mal mim to, kak pa naj človek ve ,da ima sogovornik ravno naročnino na A1 ali pa VIP ????

Tega ne rabiš vedeti. To je mišljeno, če si ti v avstriji (A1) ali pa v hr (VIP) in kličeš drugam.

t ter klici iz Slovenije v A1 Avstrija, Vip Hrvaška in fiksna omrežja v Avstriji in na Hrvaškem
bonk.gif
no ta del stavka me muči. Se pravi kličem poslovnega partnerja z št. 0669 recimo Mobilkom on pa jo je prenesel recimo na T-mobile AT jaz pa veselo plačam 0,35€ na min. Kar je krepko dražje kot pri T-2 oziroma enako drago kot pri ostalih.
No Simobilovci popravite me če se motim.
Poleg tega pa bi bilo fajn če bi to ponudbo razširili na vse Vodafone partnerje
cool-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
clio15,.. verjetno bi bilo najbolje da se dajo klici v vsa svetovna omrežja po 10 centov,... ni se vsak priprevljen odreči dobičku oz. si delati stroškov zaradi minimalnega izplena,.. če že bi bilo smiselno narediti opcijo v okviru MAG grupe,..bi bilo enostavnejše,..

b

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
clio15,.. verjetno bi bilo najbolje da se dajo klici v vsa svetovna omrežja po 10 centov,...
b

Ajd, ni treba cel svet. A se lahko zmenmo za EU, Rusija, bivša Juga in USA po 5ct, ostalo pa kukr čte?
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
MadMitch verjamem da si razumen človek in da mi privoščiš tudi plačo
smile-1.gif

b
Saj ta ponudba je večinoma kul, problem je mobile number portability. Kako veš, da kličeš v mobilna omrežja Mobilkoma? Uporabniki najbolj sovražijo ravno netransparentnost stroškov, tj. da ne veš, koliko te določen klic pride.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.249
7.048
113
Citat:
MadMitch verjamem da si razumen človek in da mi privoščiš tudi plačo
smile-1.gif

b

glede na letno poročilo mora biti kar konkretna plača
wink-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Stanje 31.12.2010:
- 696 GSM 900/1800 baznih

Torej to pomeni, da Simobil še vedno letno postavi okrog 50 novih baznih. Lepo, da se širijo, da bomo imeli naročniki čimmanj lukenj.
Za gradnjo novih baznih se lahko zahvališ Tušmobilu. Niso ravno veliko gradili pred prihodom Tušmobila.

Sedaj pa kar se gradi so skupne gradnje Mobitela/Si.mobila/Tušmobila ali vsaj Si.mobila/Tušmobila.

Si.mobil je Tušmobilu in Mobitelu v zadnjem letu predlagal 29 baznih postaj za skupno gradnjo. Tušmobil pa tudi približno toliko. Tako SI.mobilove bazne rastejo na Tuševih trgovinah, Tušmobilove pa na Si.mobilovih stolpih. Je pa kar nekaj lokacij, kjer so Si.mobilove in Tuševe bazne na Mobitelovih stolpih.

Leta 2004 si je Si.mobil delil s Vego 1/3 baznih postaj.

Bolje, da so 3. operaterji na enem stolpu, kot pa 3 stolpi v radiju 500 metrov.
se609.jpg

Edit: Tušmobil so začeli puščat na Mobitelove in Si.mobilove stolpe šele prejšnje leto se mi zdi glede na zemljevid baznih. Tušmobilove sedaj rastejo na Mobitelovih stolpih, tudi tistih, ki Mobitel Si.mobilu ni dovolil. Za Si.mobilove na Tuševi trgovini sem opazil prvo šele pred nekaj meseci. Na avtocestah (primer Rebernice) so 3 bazne skupna gradnja vseh treh.

Zadnji primer skupne gradnje sem opazil na PGD Beričevo. K Tuševi bazni se je prištulil Si.mobil.

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Razlika je v tem, da sedaj pravilniki narekujejo operaterjem, da morajo javno ponuditi možnost skupne investicije in gradnje. Nekoč temu ni bilo tako.

Še obratno, baje je Simobil zavračal čisto vse Tušmobilove prošnje za skupno gradnjo ali postavitev opreme na Simobilovih lokacijah.

En dramatičen tak primer je baje bazna postaja ob Tušmobilovi stavbi na Brnčičevi, ki je SIMOBILOVA. Pač iz časa odkupa opreme Vege. Gor ni niti enega Tušmobilovega šraufa, ker je Simobil vse prošnje zavračal.

Sicer pa je jasna reč. Edinole konkurenca je gonilo razvoja. Ob propadu Vege se je celoten razvoj pobudbe mobilne telefonije v Sloveniji skorajda ustavil. Nekih novih paradigm na paketih ni bilo. Po prihodu Tušmobila pa se je reč spet začela razvijati.

Le v razmislek tisti, ki trde, da je v Sloveniji plac le za 1,47 operaterja.

Če nimaš na trgu vsaj treh neodvisnih igralcev, ki med seboj bijejo tržno bitko, bo trg stagnanten.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Malo offtopic pa vseeno: čemu služijo:
a) dolge antene na stolpu
b) krajše antene na stolpu
c) okrogle antene na stolpu (kot nekakšen valj).
Zanima me zgolj informativno, postavljena sta 2, simobilov in mobitelov stolp, oba imata vse te tri navedene oblike anten na stolpih.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Načeloma je tako... večja antena --> nižje frekvence, manjša antena --> višje frekvence. Z različnimi oblikami in postavitvami pa dobijo željene smerne diagrame (v katero smer seva antena). Dvomim pa, da je vse na stolpu za gsm/umts.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.