Novi Scenic

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Dacije nimajo dovolj konjev in dejansko uporabnih zadev kot je npr. radarski tempomat, pa še grde so ko pes

Enkrat bo pač treba ločit gimmick od pravih stvari. Gimmick je npr. velik zaslon na dotik sredi armaturke, medtem ko je zaslon namesto števcev dobra pogruntavščina, ker dejansko nekaj prinese. Samo pač večina vas je komaj pogruntala zaslone na dotik in vam to zdaj v avtomobilih forsirajo, pri enih so pa te zadeve že eno malo mimo :D Jebat ga, svoj prvi pametni telefon sem imel leta 2002, s prvo tablico sem se hvalil leta 2010, zdaj jih mam pa že počasi zavračam, ker je vse skup samo sebi namen.

Saj boš videl, čez 2 leti boš tudi ti obrnil štimo, si pač tako kot večina posvojil tehnologijo šele ko je šla na široko ven. Čez par let ti bo itak šel še cenjeni pametni telefon na živce in se boš spraševal kaki [cenzura] si bil, da si kupoval neki carplay oz. android auto. No tudi če ne boš bo carplay in android auto neka zanemarjena opomba nekje iz preteklosti, ti boš pa to še vedno imel v avtu :D

igi

Guru
13. okt 2007
5.596
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
No, tu se ne bom obregnil ob avto, ampak zgolj ob gume. Nexen niti ni kitajska guma, ampak po mojih podatkih korejska. Pa sploh ni važno - kupil sem zimske nexen v dimenziji 205/55/16 in se obnašajo vrhunsko (vsaj proti preteklim savam, goodyerom in nedaj bože še kdaj kleber gumam). Ob vsem strahu in cincanju sem s temi istimi gumami šel na Vransko (Amzs). Res sem ime nove, ostali v skupini pa stare leto ali dve prej omenjenih znamk, ampak sem imel velike težave. Težave v tem smislu, da izogibanje oviri ni šlo, ker sem se pred njo ustavil.
No, na kratko, guma se je obnesla fantastično in tudi po dveh zimah je bila ok. Letos bo tretja in zadnja zima pa bom videl kako bo. Ima pa tudi kar nekaj znancev letne in so vsi zadovoljni. Edini minus je ta, da ko sem jih kupil, so bile 30% cenejše od "znamk". Danes so cenejše mogoče samo še za 10%.

Nexen.... je bla tu gor debata, da so solidne in sem jih letos spomladi nabavil v dimenziji 205/55/17 letne. Sem naredil sedaj kakšnih 20.000 km in lahko rečem le to, da sem izredno zadovoljen. Za tako nizko ceno je guma ODLIČNA. Tudi na mokrem se lepo obnese.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Prijatelj jih ima na Touaregu v dimenziji 20 col, zimske, pa po drugi sezoni ni več tako navdušen nad njimi. Bivßi sodelovec jih je imel na BMW petaku, 19 col pa je tudi jamral kako niso baš neke...
Ostali v okolici jih nimajo...
Sava S3 so poden, isto Kleber. V bistvu sem imel samo z Eskimo HP dobre izkušnje od vseh Savinih...
Pa saj je vseeno. Joka in stoka puna kapa zaradi 20 col pnevmatik, na koncu se bo izkazalo da se bo plačalo kakih 80€ na komad za Nexen...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
pri poceni gumah je pogosto tako, da so prvo, mogoce drugo sezono super, potem pa za na odpad. Drazja konkurenca drzi dlje

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Dacije nimajo dovolj konjev in dejansko uporabnih zadev kot je npr. radarski tempomat, pa še grde so ko pes

Enkrat bo pač treba ločit gimmick od pravih stvari. Gimmick je npr. velik zaslon na dotik sredi armaturke, medtem ko je zaslon namesto števcev dobra pogruntavščina, ker dejansko nekaj prinese. Samo pač večina vas je komaj pogruntala zaslone na dotik in vam to zdaj v avtomobilih forsirajo, pri enih so pa te zadeve že eno malo mimo :D Jebat ga, svoj prvi pametni telefon sem imel leta 2002, s prvo tablico sem se hvalil leta 2010, zdaj jih mam pa že počasi zavračam, ker je vse skup samo sebi namen.

Saj boš videl, čez 2 leti boš tudi ti obrnil štimo, si pač tako kot večina posvojil tehnologijo šele ko je šla na široko ven. Čez par let ti bo itak šel še cenjeni pametni telefon na živce in se boš spraševal kaki [cenzura] si bil, da si kupoval neki carplay oz. android auto. No tudi če ne boš bo carplay in android auto neka zanemarjena opomba nekje iz preteklosti, ti boš pa to še vedno imel v avtu :D

Pri Smartphonih te za kako leto nesem (Ericsson R380), pri tablicah sva skupaj ... Na vedno večje zaslone smartphonov ne tripam ...
Grafični digitalni števci bi itak danes morali bit standard, ne pa izjema. Ampak velik zaslon na sredini (pokončen, ne ležeč, pa s haptičnim feedbackom) je tudi fajn stvar, namesto milijona gumbov - zaslon od števcev je premajhen, da bi na njem lahko nastavljal vse ostalo. Je OK za navi, merilnike ipd, ni pa fajn za ostalo, kar je lažje na dotik upravljatt.
Meni osebno se ta hip zdi najboljša kombinacija HUD + velik LCD pri merilnikih + trackpad na volanu. Tu bi se lahko sredinskemu zaslonu odpovedal, če bi bil sistem dobro zasnovan. MB E je kar blizu.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Vidim na netu, da so se nekateri že peljali z scenicom. Sem pa zdaj pozabila ali navadnim ali grandejom (khm).

Zanima me slednji in imam 2 vprašanji, ne vem pa če je odgovor enak za obe verziji avta:
1. Zadnja klop ni na tretjine, ampak 2+1. Zanima me, če gre kljub temu za enakomerne tretjine prostorsko gledano in se da na sredi normalno montirati otroški sedež. Najprej lupinico, kar najbrž ne bo problem, potem pa 3 sedeže otroške ta velike. Gre za tri predšolske otroke.
2. Brala sem, da bo pri nas samo varianta s 7 sedeži. No važno je, da jih bo lahko 7. Sta zadnja dva normalna, da lahko kakega človeka občasni kam zapelješ ali so uni ta nizki čudni, ki so bolj kot ne za gledat...

Kako je v primerjavi s c4 Grand Picasso - v obeh točkah. Se kaki avto v tem cenovnem rangu, ki bi lahko prišel v upostev.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Samo toliko za info. 7 sedežnika tudi pri registraciji plačaš več, kot 5 sedežnika. Drugače pa sem jaz dobil (v bistvu jo bom čakal 2 meseca) čist ta novo - facelift Opel Zafiro 1.4 bencin automatic za cca 20.700€ (5 sedežno - sem 2 sedeža odbil, zato je cenejša za 410€), s tem, da sem v opremo dodal še par stvari, ker drugače bi bila cca 19.400€, z navadnim menjalnikom pa še jurja ceneje. So pa zadnje klopi 35-30-35
Če te še kaj zanima, vprašaj
smirk-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pri Smartphonih te za kako leto nesem (Ericsson R380), pri tablicah sva skupaj ... Na vedno večje zaslone smartphonov ne tripam ...
Grafični digitalni števci bi itak danes morali bit standard, ne pa izjema. Ampak velik zaslon na sredini (pokončen, ne ležeč, pa s haptičnim feedbackom) je tudi fajn stvar, namesto milijona gumbov - zaslon od števcev je premajhen, da bi na njem lahko nastavljal vse ostalo. Je OK za navi, merilnike ipd, ni pa fajn za ostalo, kar je lažje na dotik upravljatt.
Meni osebno se ta hip zdi najboljša kombinacija HUD + velik LCD pri merilnikih + trackpad na volanu. Tu bi se lahko sredinskemu zaslonu odpovedal, če bi bil sistem dobro zasnovan. MB E je kar blizu.

Jaz imam raje fizične gumbe in klasične števce. Te LCD "novotarije" mi gredo že pošteno na živce in se mi zdijo korak nazaj ne naprej.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.247
4.809
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Samo toliko za info. 7 sedežnika tudi pri registraciji plačaš več, kot 5 sedežnika. Drugače pa sem jaz dobil (v bistvu jo bom čakal 2 meseca) čist ta novo - facelift Opel Zafiro 1.4 bencin automatic za cca 20.700€ (5 sedežno - sem 2 sedeža odbil, zato je cenejša za 410€), s tem, da sem v opremo dodal še par stvari, ker drugače bi bila cca 19.400€, z navadnim menjalnikom pa še jurja ceneje. So pa zadnje klopi 35-30-35
Če te še kaj zanima, vprašaj
smirk-1.gif

Strošek pri zavarovanju zaradi 7ih sedežev je zanemarljiv proti ostalim, sploh če kdaj res rabiš koga več peljati, razen za uporabnika
Alpine
tongue-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Malo sem študiral glede varnosti 6 in 7 potnika, ker če se nekdo zadaj zabije vate, ne vem, kaj bo ratalo?
rolleyes-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.247
4.809
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Malo sem študiral glede varnosti 6 in 7 potnika, ker če se nekdo zadaj zabije vate, ne vem, kaj bo ratalo?
rolleyes-1.gif

Ne rabiš kaj dosti študirat, maš dosti posnetkov n YT, kako jo "dobro" odnesejo potniki v zadnji vrsti, seveda je glavna razlika
glede na to koliko je za sedeži še placa.... sta pa 6. in 7. sedež bolj rezerva, ko se zgodi da še koga zraven pelješ in ne za vsakodnevno uporabo?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zadnja dva (6 in 7) še v Espace, Galaxy in podobnih velikih nista čisto normalna (kot v kombijih) tako da v razred manjših vozilih še toliko manj... Glede ostalega, sedeži so korak nazaj v primerjavi s 2 in 3 generacijo Scenica, predvsem pri prilagodljivosti (ločeni, ločen pomik, naklon), predvsem pa prostornost v prtljažniku zaradi tega. V 2 in 3 generaciji si imel še kar nekaj prostora pod sedeži v 2 vrsti (grand)...
To da bo pri nas samo 7 sedežev pri grandu je malo strel v koleno, ker po občutku se je prodalo več 5 sedežnih Grand verzij (2 in 3 generacije) kot pa 7 sedežnih...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Dobro se zavedam kaj in kako je s 6 in 7 sedežem. Je pa tako, za občasno kam. Konec koncev so otroški žici vedno montirani, pelješ koga kam, pa da sta več kot 2, ta drucga že nimaš kam dati. Govorim seveda o spontanih slucajih, da grem jaz s 3 ženskam nekam, to že 1 teden prej vem, pa zice ven dam...

Se pravi, opel zavira je še tak rang. Na opla nikdar ne pomislim... Moram pa reči, da me tako scenik kot c4gp bolj privlačita. Sploh Senic mi je lep. Pa še mi zdi da tudi kar se standard opreme tiče, ne bo treba nekih doplačil. Na koncu, mater, hočem tri stvari, pa vedno vsaka v svojem paketu po 800 evrov z balastom, ki ga ne rabim.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Če bi gledala 30k€, bi bil alhambra. Ceneje kot sharan, grda ko smrtni greh, poslušala bi ves cajt, da zdej ko sem na kmetih, pa prec VAG, ampak normalna 2 zica zadaj in najpomembneje - drsna vrata. Pozrem vse minuse, samo zaradi tega...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
cheer.gif

obvezno v ožji izbor. so pa na fordovi strani zelo neposrečeno tole predstavitev naredili. samo c-max povsod na začetku narisan - z običnimi vrati. kot da je edina razlika v kufru ali čem. zdej sem šele šla bolj klikat pa gledat, da sem videla, da ima res drsna vrata.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ford Grand C-Max je men zadaj tko grd, da ....ne vem... Drgač pa Renault Scenic in Grandscenic imajo samo 19 feltne homologirane al daš lahko manjše? Ker zimskih gum recimo ni glih na izbiro???

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Zgodaj spomladi sem kupoval nov avto in sem gledal tudi c-maxa in grand c-maxa. Vendar je bil scenic vecji oziroma je imel scenic v sirino vec prostora. Za tri otroske sedeze mislim.
C4 picasso pa ima v tem razredu najvec prostora. Seveda kaksen centimeter vec kot scenic. Cenovno je bil scenic takrat najugodnejsi, ker je prihajalo do zamenjave modelov.
Sem gledal tudi zafiro, vendar je bila drazja oziroma ven iz mojega budzeta. Je pa za primerjati grand scenica in opel zafiro.
Ce pa bi sedajle gledal, pa bi po vsej verjetnosti spet gledal zafiro. Ker scenic oziroma grand scenic bosta kar draga. Brez popustov.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
20 col, 195/55 x 20
Takoj ob launchu ne bo veliko pnevmatik na voljo, pa izkoriščali bodo situacijo...
Vsekakor pa bo Renault dal akcijo da ob financiranju dobiš zimske pnevmatike...
Tako sem naredil sam, vzel sem minimalen znesek financiranja na eno leto (4000 EUR) in potom te akcije dobil 19 col zimske Conti T830, podaljšano 5-letno jamstvo in My Revision za 5 let, 1 leto obvezno in kasko (ni sicer optimalno, ampak je).
My Revision sicer krije samo material ob servisu po shemi, vendar če bereš drobni tisk (Servis A je na 12 mesecev, servis B = izpust olja in podobno pa na 24 mesecev 30.000 km) lahko ob pogoju da narediš več kot 15.000 km letno združiš A in B v enega. Torej ob predpostavki 20000 km letno imaš vsakoletni servis z menjavo olja pokrit za 5 let.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sem zdej pogledal na Gume.si, pa pride Continentalka TS850 cca 135€, kar niti ni tako drago. Vedeti moramo tudi, da večja cola kot je, bolje gre v snegu in še 195 širina, ker je ožja od klasičnih 205/215/225, kar je win-win.