Novi Scenic

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
koga zdaj? sebe? zavarovalnico? kje se to pozna tistemu, ki cenike piše?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
a so nehali potem končno in je cena na konfiuratorju kolikor toliko realna. upam, da bodo drugi sledili. Mater vola, za berlinga sem dala 15k€, zavarovanje pa plačujem kot da je bil 21k€.

za citroena pa opla nisem povsem ziher, da so že prišli k pameti

sem pa na istem kot ti zaradi 6 jurjev "popusta". madona, kot da sem kupil audija.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
zavarovalnico.

zanimiva logika. zavarovalnica postavi določen znesek za zavarovanje glede na vrednost avtomobila. cen slednjim pa ne postavlja ona. edini, ki tu ne nosi posledic, je potemtakem trgovec, ker napihuje ceno. zavarovalnica seveda lahko dobi manj denarja od mene, imam pa tudi jaz manj zavarovano. Največ izgubim jaz (plačam preveč za bilokatero obliko zavarovanja in /ali imam manj zavarovano), potem morebiti zavarovalnica, ki lahko izgubi kasko in prav nič ne stane krivca - to je tistega, ki je postavil ceno avtomobila.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
kaj zanimiva logika.. Ti moraš plačat obvezno da se sploh voziš, vse ostalo nekdo še dodatno služi. Kar me načelno ne briga. Kaj boš dobila za tisto zavarovanje je pa če če če, zabit se itak nesmeš.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Vsak znesek, ki ga plačaš, tudi osnovno, nekdo mastno zasluži, če ga ne koristiš. Ko narediš pa totalko, pa ti zavarovalnica izplača avto na osnovi cene, po kateri se je prodal oz. po eurotaksu, pa še malce manj, če je le mogoče. Eurotax pa itak upošteva najnižje cene. Tu se vidi dvoličnost sistema in kako jebati malega človeka in vse to je legalno v tem zjebanem sistemu. Zakaj mi potem zavarovalnica, če naredim totalko, ne izplača zneska po tisti najvišji ceni, po kateri mi je tudi računala zavarovanje?
Imam srečo, da mi bo avtohiša krila osnovni kasko 8 let.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik hermann pravi:

se bo počasi treba navadit, da so take družine čedalje večja redkost (žal) in pokupijo premalo avtov, ergo kmalu nič več pravih enoprostorcev. zdaj so in križanci pa en do dva otroka.

Oftopic. 2 otroka sta dovolj....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Ja, sam to je res noro, da plačujemo zavarovanje glede na ceno, ki je nabita do Lune in nazaj, ne pa dejansko, katero plačamo za avto. Naj dajo tako ceno v konfigurator, za kolikor se bodo potem realno prodali, ker za tiste astronomske cene, ki so pouradnem ceniku, se nikoli ne bi in se ne bodo prodali. Jaz bom dal za Zafiro Tourer (čeprav se čist ta nova spet kliče samo Zafira, brez Tourer)malce manj kot 21.000, po ceniku pa je malce manj, kot 27.000. Jok, brate, 27.000 pa ne bi dal nikoli, za koji ku.ac potem plačevati zavarovanje za 27.000€. Ti bi se moralo nehati, ker ni realno in upam, da se bo kaj ukrenilo glede tega.

Saj lahko ukreneš. Glasuj z denarnico. Pač ne kupit.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:

se bo počasi treba navadit, da so take družine čedalje večja redkost (žal) in pokupijo premalo avtov, ergo kmalu nič več pravih enoprostorcev. zdaj so in križanci pa en do dva otroka.

Kolikor opažam, že za enega otroka se kupuje karavane, enoprostrce, SUV,.....

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
O seveda. In potem poskuša te velike plužne zriniti na parkirišče otroškega vrtca in naredi takoj kolono vozil, ker zapre pot vsem, ker ga ne zna obrniti.
Baba za volanom velikega avta je res no go
ne-ne-1.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Vidim, da se spoznas na zavarovalnistvo.

Od kod pa pride denar, ko nekdo placa premijo 250 eur in nekoga zgazi do vozicka in pride do izplacila 100.000 eur?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
In koliko dnevnih izplačil je take vsote? Zavarovalnice pobirajo denar še pri drugih zavarovanjih, ne samo avtomobilskih.... Se pa pri izplačilih posebno potrudijo, da ti nakažejo čimmanj, potem pa, če imaš voljo, lahko dosežeš kaj več z odvetnikom, večina ljudi pa pobere minimalno zaradi ljubega miru. Pred tem jim pa zavarovalnice poberejo še pa još.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Kar se avtov tice je tako preko palca tako, da 70% denarja, ki se ga pobere se porabi za izplacila skod...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kegelj pravi:
O seveda. In potem poskuša te velike plužne zriniti na parkirišče otroškega vrtca in naredi takoj kolono vozil, ker zapre pot vsem, ker ga ne zna obrniti.
Baba za volanom velikega avta je res no go
ne-ne-1.gif

Ja, ker A6 karavan je pa TAKOOOOOOO večji od A6 limuzine.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Marsikateri že navaden megane dela težav, kaj šele senic. A6 jih ne vidim veliko s babami za volanu a ko jo, se je ponavadi ognem. Ravno tako decom, ki ponavadi s rangom avta A6, ker parkirajo pred vhod vrtca.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:

Kolikor opažam, že za enega otroka se kupuje karavane, enoprostrce, SUV,.....

Kot vidiš, so samo za take familije primerni. Trije zici zadaj po novem niti v enoprostorca ne gredo več...

jello

Guru
22. sep 2008
10.152
3.873
113
Ne jamraj. Obstaja cel kup dovolj velikih poceni avtomobilov v katere z lahkoto zbašeš tri otroške sedeže. Jebiga če senik to ni več. Zadnjič so ga primerjali z golfom sportsvanom in ugotovili da je znotraj manj prostora. Grand scenic bo verjetno tam nekje. Sicer pa, v isti sapi se zgražate nad edinčki v karavanih in jamrate če ne morete ob vsakem novem družinskem članu zamenjat komplet voznega parka. Razumi kdor more. Pred našima dvema vrtcema in šolo so zjutraj v povprečju parkirana sama jajca, clioti, puntiči in kup starih touranov, malokdo s kakšnim še nezasedenim sedežem. Socialci vglavnem če bi sodil po gajbah.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Npr...
Gledam nove avte. Berlingota imam, pa ne bi se enega, ker na sredi ni isofixa. Iz tega razloga tudi ne rabim velikega kufra, samo da gredo 3 zici zadaj (z isofixom).