Novi Scenic

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Aja, scenic je zdaj crossover. Čeprav je bila replika na jellota in njegov cel kup velikih poceni avtov. Mene zanimajo. Napisano je bilo namreč tako, kot da je scenik in kompanija v iber draga napram njim.

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Scenij je crossover ja. Samo kaj cenejšega od njega s 3 isofixi ni treba iskat
smile-1.gif

Mogoče kak (grand)picaso, touran, zafira, s max, sharan, espace (ja, espace ima 3x isofix, čeprav je crossover)

jello

Guru
22. sep 2008
10.152
3.872
113
Zakaj bi bil isofix pogoj? Sedež stoji enako na levem, desnem ali srednjem sedežu, čeprav je ta v nekaterih ožji.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Kaj ste vsi froce naštepali v razporedu 3 mesecev ali kaj.... Jaz imam tamali sedež brez isofixa, s tem da je fixno pritjen preko avtomobilskega pasu. Ta drugi večji pa ima isofix a ga bomo počasi opuščali ozirom bo tamal presedlal v njega, tavečji pa na jahača. Hočem povedat, da obstajajo otroški sedeži brez isofixa, ki so pravtako fiksno pritrjeni in dovolj varni. In lažje je zamenjat zic ko pa cel avto, ozirom lažje je najt ustrezni sedež kot pa ustrezen avto.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Zakaj bi bil isofix pogoj?

Zato, ker je. Resda ga nisem prej omenila, ker sem pač mislila, da če kupujem avto za tri male otroke, da je to samoumevno. moja napaka. In očitno velika, ker zdaj baje tudi zafira nima 3 isofixov zadaj??? no, vsaj c4 grand Picasso jih ima... pa peugeot 5008?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Daj povej koliko je star najstarejši in koliko najmanjši otrok in zakaj tako vstrajaš pri isofixu. Ker sem zelo skeptičen da vsaj enega isofixa ne moreš izločit. Sicer pa avto pas ni nič manj varen, samo toliko da veš.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Internet starši.
Vključno z onim, ki bi dal otroka na jahača.
Sicer pa ima Scenic 3 ISOFIX pritrdišča. Pač se bo nadebudna mamica (ali očka) stiskala zadaj na sredini...
tongue-1.gif

Kot je že nekdo pred mano napisal... Veliko bolj priročno (in verjetno pomembno) je, da so sedeži posamično premični naprej/nazaj, saj lahko v tem primeru tudi pri malce utesnjenejši notranjosti brez problema pripneš otroke v otroške sedeže... Če so manjši jih potem še poravnaš v vrsto... Osebno sem najmlajšega vedno vozil na sredini (lupinica) in sedež pomaknjen do konca naprej), potem pa najstarejšega na sredini (ker je tudi prvi zrastel toliko da je bil lahko brez dodatnega stolčka, pa še pas pride nižje na srednjem sedežu.
Prevozili smo se veliko, tako da brez sramu rečem da imam izkušnje in da je kompliciranje nekaterih včasih
stupid-1.gif

Cigani, juriiiš...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Po pravici povedano ne vem, ker jih nisem uporabljal.
Sem pa tudi ugotovil da kombinirani sedeži (recimo od 0-18) so izredno nerodni v nadaljevanju...
Tako da je bolje lupinica za tistih nekaj mesecev, potem pa pravi sedež oz. namenski sedeži za različna starostna obdobja...
Imam še en sedež za zadnjo starostno skupino (do 36 kg), ki ga moram spraviti v promet. Brez lastnih pasov, nastavljiv po višini.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.669
6.708
113
pri taščici
Največjo prednost vidim v tem, da sedež ne dobis v glavo ko nimaš otroka v njem. Sedeži za 10kg otroke so že res fiksno pritrjeni z pasovi avta (otrok pa z ločenimi pasovi otroškega sedeža), sedeži za večje otroke pa niso stalno.pritrjeni.

Nisem preveril ali imam 5 ali 6 isofixov. Vsekakor jih imam preveč
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Varnostni pas zadaj pa je za?
Če bi kdaj kakšna navodila prebral ali poslušal kakšen nasvet ali bohnedaj bil na kakšnem tečaju varne vožnje s tako opremljenim avtom bi hitro izvedel, da moraš ravno zaradi tega razloga vedno pripeti prazne sedeže...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Internet starši.
Vključno z onim, ki bi dal otroka na jahača.
...

6-7 letnik lepo sedi na jahaču. Varnostni pas mu lepo gre preko ramena čez prsni koš. Kaj nima je pa bočna opora v primeru bočnega trka. Tukaj malo računam na stransko varnostno zaveso, ki jo danes ima večina vozil. Če pa mu to nebo zadostovalo, bo pa tudi očka in mamica v krsti. Zdaj je samo vprašanje, če bo otrok ležal zraven njih ali bo preživel in ostal brez staršev.

Vsekakor pa nisem prepričan da v vsak avto gredo 3-je sedeži do 36kg, kjer moraš širino in višino nastavit tako da lahko v njem sedijo 5,6,7 letniki. V ramah nanese precej širine. Po mojem moraš pri največjem že računat na jahača v sredini.

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Sicer pa ima Scenic 3 ISOFIX pritrdišča. Pač se bo nadebudna mamica (ali očka) stiskala zadaj na sredini...
tongue-1.gif

potem pa prebereš navodila, pa je na sprednjem sedežu dovoljeno pritrdit samo sedeže do 18 kil, pa je spet problem
smile-1.gif

ima pa že clio 2 tudi spredaj isofix
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Preberi si kaj je problem jahača...
Na kratko... že pri nedolžnem trku lahko pride do poškodbe hrbtenice.
In če začneš potem razmišljati v tej smeri hitro potrdiš teoriji.

Saj sem ga tudi sam uporabljal... Potem sem zamenjal zadevo za sedež