Novi Scenic

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.516
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
V nekaterih si prste polomiš da "blazine" toliko odmakneš da zatakneš v isofix, pri drugih gre na izi.

Zato pa maš nastavke a ne? Ponavadi pridejo zraven otroškega sedeža, če ne se pa za neka 2€ kupijo na servisu.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Tudi prazen nepripet sedež (ne jahač) še vedno drži pas po eni strani, saj ga ponavadi moraš udet na vrhu skozi eno plastiko, spodaj pri stegnu pa gre tudi okrog tiste luknje.

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.871
113
Ni se mi ljubilo omenjat teh nastavkov, ampak ne boš verjel. V passata 3B in saaba 9-5 mi teh nastavkov niti pod razno ni uspel stlačit med naslonjalo in sedalo. Še za isofix vtaknit si moral sedalo potlačit tako da je verjetno tisto usnje še danes pošvedrano. Podobno je bilo v polotu in cliu. V Touranu pa jih ne rabim ker je placa za vtikat isofix več kot dovolj. V glavnem, tiste plastike pri meni niso bile uporabne za drugega kot koš za smeti napolnit.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
alo. daj nehajte s temi sedeži, pa dajte kaj o scenicu napisat, ste pozabli kaj je tema?

(naša dva odrasla brez težav z navadnimi najbolj poceni otroškimi sedeži, en je že čez 150 cm, drugi ma zdaj samo še jahača, da pač boljše ven vidi. ne komplicirajte s temi isofixi, ker so sami sebi namen, da ti prodajo dražji otroški sedež. in ne, tudi pripenjali nismo praznih sedežev nikoli in začuda nič ni letelo po avtu. tudi mi smo odrasli brez vsega tega sranja, s katerim nas starše fopajo. it is not quantuum physics).

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.871
113
Če bi sam upošteval svoj nasvet bi se tvoj post končal pri prvem odstavku.
grin1.gif

Kaj češ več o novem scenicu, če ga pa nihče še ni videl drugače kot na sliki (še navadnega ne, pa se že sanja o grandu).

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
Navadnega in Granda imajo pri Malgaju na tržaški na parkplacu
smile-1.gif
Sicer so baje renojevi, so pa top oprema ampak notr se lahko gleda.

Zgleda ko espace v kopircu na 70%
smile-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
20 col feltne...stari, to bi mulci orgazmirali 15 let nazaj. Bi pršu na Brnčičevo, bi bil glavni đek
cool-1.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Upam, da osnovni nebo imel 16 col z radkapami in pol metra lufta med gumo in blatniki.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.427
2.379
113
Pomurje
klik si ne morem zamislit, da se šprata 50€ in se ne kupijo isofix sedeži.

Eni celo imajo pritrdila in sedeže na isofix pa ne uporabljajo. Tako zelo radi imajo svoje otroke.

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.871
113
Daleč smo prišli če je ljubezen do otroka pogojena z uporabo isofixa. Koliko pa je treba odštet za sedež da se šteje da imaš rad otroka? 200? 300? 500?

bonk.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Od ljubezni se ne da živeti, niti preživet...
Vsa ta jajca so statistika, ki je v dolocenih primerih bolj ugodna. In pač jaz in se marsikdo na to neki dam.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Dejstvo je da je isofix bolj varen, ni pa vsemogoč. Nekateri smo se na morje kot otročaji vozili z hrošči, dijanami in katrami. In smo preživeli, no nekateri tudi niso. Danes se marsikateri mali kričač vozi na morje v S klasi in ISOFIX. Bodo preživeli, no nekateri pa tudi ne.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.427
2.379
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Daleč smo prišli če je ljubezen do otroka pogojena z uporabo isofixa. Koliko pa je treba odštet za sedež da se šteje da imaš rad otroka? 200? 300? 500?

bonk.gif

Šteje samo to, da uporabljaš vsaj to, kar je že vgrajeno oz. ponujeno. Ob to sem se obregnil.
Zgoraj pa so/ste pisali, da je isofix brezveze itd.

Tebi se celo skoz ovinke sedež, ki ni pripet ne premika po zadnjii klopi. Čuda ste sposobni napisat.

In ja, varnost je ljubezen do otroka.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Imamo petdeset jurjev za nov avto, imamo deset ali dvajset jurjev za dodatno opremo pri avtu, potem pa na otroskem avto sedeži sparamo do onemogolosti. Razumem da sparajo tisti ki se vozijo v avtih za nekaj jurjev. Važno da so leder ali pa alcantara sedeži. Otrok pa tudi če na kosu plastike sedi. Jaz imam obratno. Otroški sedež imam na kosu plastike, sedež pa je iz alcantare.

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.871
113
Varnost je sedeti doma, ne pa vozakati otroke okol za vsak drek ali kar malo tako ker nimamo drugega dela.

Ne, noben sedež se mi ne vozi po avtu. In ne, nisem zamenjal avta vsakič ko mi je zmanjkal jebeni isofix. Kako misliš da zgleda ko se pelje 25 5 letnikov z lokalnim avtobusom (poleg isofixa manjkajo tudi sedeži in pasovi) 10km daleč v knjižnico. Po tvojem morajo stari najmanj sovražiti svoje otroke da dopustijo kaj takega. Ljubezen temu težko rečeš. Pa ko mu pustijo da gre sam na kolo, pa na smuči, pa v bazen, na fucbal....vsakič ko dopustiš da naredi premik drugače kot zvezan v topshit zicu z 18 zvezdicami bi moral dat malodane kar samoprijavo na csd da ti vzamejo roditeljske pravice.

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.871
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Tebi se celo skoz ovinke sedež, ki ni pripet ne premika po zadnjii klopi. Čuda ste sposobni napisat.

Levi sedež je zapet z isofixom, srednji brez, desni pa s pasom ker je še sedež grupe ll. Tako med sedeži kot med sedeži in vrati je prostora za eno roko da se sedež zapne (2 otroka to naredita sama). To pomeni da tudi če bi sedež opletal nebi imel kam ker ni prostora.

Kako po vaši teoriji peljat v avtu 4 predšolske otroke? Ali 5? V kakšnem avtu če upoštevamo da nihče ne sme sedet spredaj, bognedaj v tretji vrsti (to je po alter lestvici neodgovornosti nekje enako kot če jih z lopato naložiš na prikolico in pelješ). In kako določiš sedežni red glede na to da so posamezne pozicije v avtu različno tvegane? Ajde, meter (al vago) ljubezni do otrok ven pa izmerit. Da vem kako jih jutri zjutraj naložit da ne fašem prijave.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.427
2.379
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:

Levi sedež je zapet z isofixom, srednji brez, desni pa s pasom ker je še sedež grupe ll. Tako med sedeži kot med sedeži in vrati je prostora za eno roko da se sedež zapne (2 otroka to naredita sama). To pomeni da tudi če bi sedež opletal nebi imel kam ker ni prostora.

Kako po vaši teoriji peljat v avtu 4 predšolske otroke? Ali 5? V kakšnem avtu če upoštevamo da nihče ne sme sedet spredaj, bognedaj v tretji vrsti (to je po alter lestvici neodgovornosti nekje enako kot če jih z lopato naložiš na prikolico in pelješ). In kako določiš sedežni red glede na to da so posamezne pozicije v avtu različno tvegane? Ajde, meter (al vago) ljubezni do otrok ven pa izmerit. Da vem kako jih jutri zjutraj naložit da ne fašem prijave.

Vidiš, da si na koncu normalno odgovoril. Sedež se ti ne vozi, ker imaš 3 v vrsti in se nimajo kam premikat
cheer.gif

V debato sem se vključil samo zato, ker ste/so pametovali, da je isofix brezveze, enim celo ni jasno zakaj bi naj bil boljši kot je sedež pripet samo s pasom.
Za na Alter pisat imajo čas, Euro Ncap teste pa nimajo cajta pogledat.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Eno razmišljanje o vzroku zakaj ' več' ni Scenic za družine s tremi otroci je morda v tem, da ima tujina boljši standard in si večje družne omislijo večja vozila...muči pa nas, ker si si prej s povprečno velikim avtom lahko solidno pomagal..po novem pa mogoče težje?

Nimam izkušenj pri taki kvoti naraščaja...

( Samo a ni bilo že pri starih Scenicih problem imeti tri otroške sedeže, brez težav z zapenjanjem pasov?).