Novi Scenic

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Ko ga dobiš ( dobite) v roke še za to temo naredi kako fotko ( se ve, spešl za alter
wink-1.gif
).

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Dobil na malce daljsi test. 1.6 dCi 160KM, avtomatik in praktično polno naložen z opremo.
Kaj naj rečem. Všečen, notranjost z vsemi ledicami preveč kičasta in treba kaj izklopiti. Usnjeni sedeži ko sediš zadaj, sedaj ko je zunaj hladno so neugodni. Masaža hrbta ni sedla nobenemu, ki se je vsedel vanj. Pri hitrosti nad 120 km/h se mi zdi glasnejši od prejšnjega modela. Nižje je tišji in se lepo pelje. Avtomatski menjalnik lepo prestavlja dokler ga voziš "eco". Če pohodiš teh 160KM, prestavljanje ni več gladko. Meni celo moteče. Preglednost je precej slabsa. Brez vseh senzorjev in kamer bi bil kar malce izgubljen. Mešana vožnja nekaj AC, nekaj odpte relacije in malo mesta. Polovico nežne vožnje, 1/4 normalne in 1/4 bolj grobe. Računalnik pravi 7.8l/100km. Nekaj podobnega kos stari 110KM dCi v prejšnji seriji.
Ni napačen in bi ga Imel, če dobim konkreten popust
evil.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Ni napačen in bi ga Imel, če dobim konkreten popust
Mora biti to življenje s popusti prav zabavno ..... Popust na avto popust na dopust, popust na beli kruh in vodo popust na zrak. Popust zato da je popust. popoust na popust na popust na popust samo da je zastonj pa še popust na zastonj.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Dokler bo razlika med poznamjanezavsalonu in nepoznamjanezavsalonu, merjena v €, bo tako. Ko bo cena za vse enaka, bo pa mogoce drugace...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.516
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Mora biti to življenje s popusti prav zabavno ..... Popust na avto popust na dopust, popust na beli kruh in vodo popust na zrak. Popust zato da je popust. popoust na popust na popust na popust samo da je zastonj pa še popust na zastonj.

amapk bodimo pošteni, scenic vsekakor potrebuje konkreten popust

30 jurjev za takšnega, da te ni sram, ko greš v nedeljo k maši, je pač preveč

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Mah imam občutek, da se danes avto lažje proda če je cenovno rangiran v zgornjem rangu. budget avtov se kupi bolj malo.
vsaj na alterju
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Zakaj popust? Naracunali so mi 32k €. Za scenica. Sicer precej naloženega z opremo, a še vedno je to kozolec.
In 32k kar ne dam za ta hec. Pa oprema gor ali dol.
Tudi če mam 2k€ mesečnega neto prihodka se mi to zdi predraga igrača. Priznam pa, da je na prejšnji model kar precejšen napredek.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
sem se včeraj vsedel vanj, mah, za 32 jurjev (in to zen oprema...) je res malo preveč. in, tudi ta model, kot prejšnji espace, trpi za eno slabo lastnost, velikost sedežev
smile-1.gif
2 metra in ko se vsedeš, imaš naslonjalo za glavo že na sredini hrbta, hehe. pa naj bojo ne vem kakšni ohinsploh sedeži. ne gre in ne gre. saj, vsedem se lahko, za noge dovolj prostora, sredinska konzola tudi ok, preglednost armature tudi ni napačna...le ta malenkost od sedežev me je zmotila.
bi moral probati še kakšnega novega megana in/ali talismana...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
mah, ne, ubervagen gor ali dol, NI vse v ceni. pač scenic vsaj v mojih očeh ni vreden toliko no...ali pa imam sedaj jaz prav poceni jajca, ki sem jih kupil. glede na scenica
smile-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Zakaj popust? Naracunali so mi 32k €. Za scenica. Sicer precej naloženega z opremo, a še vedno je to kozolec.
In 32k kar ne dam za ta hec. Pa oprema gor ali dol.
Tudi če mam 2k€ mesečnega neto prihodka se mi to zdi predraga igrača. Priznam pa, da je na prejšnji model kar precejšen napredek.

Eh pač greš naprej in kupiš nekaj primernega tvojim potrebam in zmožnostim. ne bo Scenic bo pa pač kaj drugega. Se pa je potrebno vprašati kam smo prišli, da en usran Renault stane 64.000 DEM ali pa 7.668.480 SIT.
stupid-1.gif
Saj ni zlat ali pa pozlačen....

Je pa res da je vsak nov avto draga igrača, ki si ga ne more vsak privoščiti. Ampak ima pa ga skoraj vsak. Nek se vidi razkoš doma pa na kruhu in vodi pa bog nedaj, da bi se nov avto vzdrževal, servisiral saj je komaj dovolj denarja za 4 x po 20€ goriva na mesec.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
32k€? To so dali notri vse kar se notri lahko da? Ker toliko je espace zen, pa ima že ta toliko opreme, da se enemu navadnemu smrtniku zdi, da je v spejsšatlu.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.516
113
tukaj moraš računat, da je doplačila za motor in menjalnik (160km dizel avtomatik) 6!! jurjev glede na osnovnega 130km bencinarja

pa za 32 je res čisto vse noter, ampak še vedno je to samo scenic

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
za ta denar dobis ze novega P3008 GT. samo cakat ga mors ene pol leta.

za Scenica je pa 32 jurjev res hudo veliko denarja...ze znotraj znamke imas boljse alternative. so pa precej smesni ko se na polno branijo glede cen gum kako so celo cenejse od 17, a 70% so jih pri nas prodal z 16 colami.

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
tukaj moraš računat, da je doplačila za motor in menjalnik (160km dizel avtomatik) 6!! jurjev glede na osnovnega 130km bencinarja

pa za 32 je res čisto vse noter, ampak še vedno je to samo scenic

No da nebi o tem ČISTO vse. Ker ni. Je se kar nekaj opcij. Not ni usnja, ni panoramske strehe, kamera samo vzvratna...

Pogoj je bil avtomatik. Ne bencin ne gre. In smo tukaj. Meni se zdi predrag. Je pa res da kar koli zložiš skupaj po svojih željah cene gredo v višave. Ne glede na znamko.
Za enak denar je recimo mazda cx5. Meni mogoce celo bolj simpaticna.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Za Mazdo CX-5 bi res mirno dal 30+k€, čeprav mi je Scenic všeč, ampak ne za tak denar.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik as21 pravi:
za ta denar dobis ze novega P3008 GT. samo cakat ga mors ene pol leta.

za Scenica je pa 32 jurjev res hudo veliko denarja...ze znotraj znamke imas boljse alternative. so pa precej smesni ko se na polno branijo glede cen gum kako so celo cenejse od 17, a 70% so jih pri nas prodal z 16 colami.
Pa še pol na dele čakat pol leta mogoče. Ti pripada nadomestni avto za pol leta?

Pa 4x4 senic tudi nima. Niti kot opcije. Odpade pri polovici alterja.
Še glede passata. Za alterasa se passat začne pri 45k.