Novi Scenic

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kako ne gre bencin? TCe 130 EDC 7p?
Pa 32K ni ZEN, kvečjemu BOSE, kar je TOP oprema. Če je bil recimo prejšnji model Privilege/BOSE dCi 150 Proactive nekje 30k EUR je to to...

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Prejšnji 1.5 dci edc bose je bil po ceniku 25k. A ni tudi nov cca toliko? S tem da ima veliko več opreme... Pustimo sedaj popuste ob strani.

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Ne vem... pred sabo imam ponudbo in kompleten cenik, ki sem ga dobil v soboto. Bencin je SAMO 115 in 130 konjski. Noben ni EDC. Zaradi določene situacije je pogoj za nabavo drugega avta višje sedenje, avtomatik in aktivna varnost (znamka ni važna, preveč prostora tudi ne rabim, 4x4 ni pomembno...).

In EDC gre samo na dCi 110 in na 160KM model. Sedaj imam prejšnjega senika bose s 110KM in tega nebi imel več. Je vseeno malce prešvoh. In zato mi ostane samo 160KM motor. Pri tej kombinaciji (160/edc) ostane samo model Edition One in Bose. Želja je po sistemu aktivne varnosti, zato je dodano nekaj malenkost. Paket City (mrtvi kot, senzorji, vzvratna kamera), Potovalni paket (aktivni tempomat, varnostna razdalja, hed up zaslon). Vidim, da so mi dodali tudi opcijo "Grand" (daljši s 7 sedeži), ki podraži vse skupaj za 1500€. Cena na ponudbi za komplet je 31.620€. Kratka izvedba torej po ceniku okroglo 30 jurjev. Mah kot sem rekel NI malo. Vseeno pa dobiš kar nekaj zanimivih igračk. In če bi dobil "konkreten" popust (tudi testni avto) nebi razmišljal (kot nisem pri nabavi trenutnega kozolca. Bil testni relativno založen z opremo in ceno kakšnih 25% dol po kot po ceniku). Za 30 jurjev je pa seveda še kar nekaj drugih tekmecev v ožjem izboru.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik as21 pravi:
jaz ti pa povem iz prve roke kaksne info sem dobil. nizje nivoje imajo tudi zalogo,ce se pa zmisljujes pa das narocilo v proizvodnjo,potem pa cakas do pol leta.

a mislis da imajo za slovenijo posebaj proizvodnjo.ce se drugje tako dobro prodaja in je proizvodnja zasedena, kdo mislis da bo prej na vrsti?francoz,nemec ali slovenec?
Čakam oglase na avtonetu.
Oddam čakalno vrsto za kozolec. Vsa možna oprema, cena po ceniku 35 jurjev. Dobava čez tri dni. Cena 40 jurjev.
Takrat so pred 30 in 40 leti prodajal stoenke in tasovce
Vračamo se v zgodovino.
aplauz.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Igi sem prebral da si gledal se cx5, kaj pa nissan qashqai? Sam nisem za suv in enoprostorce pa sem bil izredno navdusen nad voznostjo qashqaja in tudi zgleda dobro zunaj in znotraj.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Po večini testov in predvsem vtisov je potem Kadjar v prednosti pred Qashqai. In Kadjar ima 130 konjskega bencinca z EDC. Sicer je manj opreme na voljo (vsaj v MK1). Recimo aktivni tempomat in HUD ni na voljo. Ostalo je vse, ICONIC izvedba z vsem pride s takim motorjem pod 30k. Vključno z BLIS, EABS, parkirno asistenco s kamero, bočno senzorsko zaščito, panoramsko streho, usnjem, ogrevanimi sedeži, full LED žarometi... Mislim da nekje 26, 27k.

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Igi sem prebral da si gledal se cx5, kaj pa nissan qashqai? Sam nisem za suv in enoprostorce pa sem bil izredno navdusen nad voznostjo qashqaja in tudi zgleda dobro zunaj in znotraj.

Nisem šel na vožnjo z njim, ker mi prvi občutek, ko sem se vsedel vanj "ni sedel". Ne znam opisati. Kr nekako v trenutku mi ni bilo simpatično. Xtrail recimo občutek ko se vsedeš čisto drugi. Zato sem omenil mazdo, ki je tudi na prvo žogo tako nekako "fajn". Zmoti pa višji prag glede na druge, ko želiš ven iz avta.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Pa sej Qashqai in X-trail sta notri praktično ista. Kje naj bi po tvojem mnenju bila med njima razlika?

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
Pa sej Qashqai in X-trail sta notri praktično ista. Kje naj bi po tvojem mnenju bila med njima razlika?

Si sedel v obeh? Se ne spomnim več detajlov, ker je že kakšna pol leta nazaj, ko sem imel to misijo, samo v kaškaju mi je bil "čuden" občutek, xtrail pa kolikor se spomnim, mi je bil bližje.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
ksz

renault strikes again, a je še kdo med vami nesrečneži ta avto že lani plačal tak kot moj znanec?
grin1.gif

na datum dobave ti povejo da bo za čakat še dodatne 3 mesece
cheer.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.516
113
po mojem je večja možnost, da nalašč zajebavajo tvojega znanca, kot da so se pri naročilih en malo ušteli

btw, zadnjič sem si ogledoval vitaro in je trgovec takoj rekel, da je čakalna doba 6 mesecev. napačna poteza že v štartu. za njega bi bilo bolje, da bi se mi zlagal. no jaz sumim, da se je lagal, ker se je hotel znebit salonske, pa vseeno.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
niso se nič ušteli, bil je požar v eni tovarni al nekaj podobnega, ne gre za to, gre za njihov odnos po tem, povedali svojo zgodbo in je case closed, nobenega dodatnega popusta, niti niso hotli slišat da bi kak avto ponudli, nič ... zgleda pač jeba če prodajaš avto za 25k z 300 € rvcja
smile-1.gif

pa se gre za stranko ko vozi cela familija renault, kupili 10+ avtov, ampak ja
smile-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.516
113
za njih je najbrž ceneje, če tvoj znanec pobaše aro in odstopi od pogodbe
smile-1.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Za mnoge avte so danes čakalne dobe nekaj mesecev do pol leta in tudi dlje. To je realnost, sploh, če izbereš kakšen kos dodatne opreme ali motor "izven ustaljenih tirov", se ti zadeva lahko še dodatno podaljša. Pač ljudje danes kupujejo avte po meri in ne tisto, kar je slučajno na voljo ali splošno sprejemljiv standard. Mnogi proizvajalci tudi v top opremi nimajo nič kaj posebnega notri in je potrebno še kar nekaj pokljukat v opcijah, da prideš do "svojega" kar ne le dviguje ceno, pač pa tudi daljša čakalno dobo.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Jaz sem mojo Opel Zafiro l.2017 po naročilu (par kljukic dodal) čakal točno 3 mesece in 1 teden. Leta 2002 sem naročil novega cliota, vendar nisem nič dodatno kljukal in sem ga tudi čakal točno 3 mesece. Žlahta od moje so sedaj naročili novega P3008 in ga bodo čakali več kot 6 mesecev, lahko tudi do 1 leta
bonk.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.516
113
Cliote po naročilu se je svoje čase še dalo mimo vrste not vrinit, če si poznal koga na pravem mestu. Pa še v tem primeru je bilo minimalno 10 dni skupaj s proizvodnjo, papirji za homologacijo itd.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Za mnoge avte so danes čakalne dobe nekaj mesecev do pol leta in tudi dlje. To je realnost, sploh, če izbereš kakšen kos dodatne opreme ali motor "izven ustaljenih tirov", se ti zadeva lahko še dodatno podaljša. Pač ljudje danes kupujejo avte po meri in ne tisto, kar je slučajno na voljo ali splošno sprejemljiv standard. Mnogi proizvajalci tudi v top opremi nimajo nič kaj posebnega notri in je potrebno še kar nekaj pokljukat v opcijah, da prideš do "svojega" kar ne le dviguje ceno, pač pa tudi daljša čakalno dobo.

ni problem v čakalni dobi, kot pravim je že lani novembra naročil med prvimi, ker je pač renault fanboy, plačal 80 % kupnine in pridno čakal na ta marec ko bi naj avto dobil, zdaj pa avta ne bo še celo poletje, niso pa pripravljeni nič tega kompenzirat, konec koncev pa eni družini z 2 šoloobveznima taka zadeva precej oteži življenje,

je skenslal ja in nabavil ... VW ... mater si ga bom privoščo
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
za njih je najbrž ceneje, če tvoj znanec pobaše aro in odstopi od pogodbe
smile-1.gif

točno to je naredil ja, sem pa opazil že sam, da nekateri avto trgovci v bistvu nimajo najbolj pojma, koliko jih stane nova stranka al pa da nekoga ki pri njih kupuje že skoz upsellajo, al pa je to specifika avtotehnike v celju
smile-1.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Kupili so SUVa, ki je povrhu še avto leta, torej zelo popularen avto. SUVi so na splošno zelo zaželjeni trenutno in temu primerno se jih veliko proda, s tem pa se daljša čakalna doba. Tovarna raje na začetku bremza, kot, da ima na koncu prazno vrsto. Kar se mi ne zdi sprejemljivo je to, da dobiš podatek, da avto pride marca, potem pa ti rečejo, da ga ne bo in bo šele poleti. E, to pa ni resno. In se mi zdi skoraj nemogoče, razen, če ni kdo kaj zafrknil pri naročilu. In občutek imam, da v tem primeru dajo edino opcijo "vzemi ali pusti".

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Verjetno so pozabili naročit in so šele zdaj naročili in zato bi moral čakati še dodatne 3 mesece.
grin1.gif