Novi Mondeo hibrid

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
To itak, me pa zanima kako se bo "drl" in silil v vrtljaje ko odločno pohodiš plin. Poraba pa je tudi en dejavnik ker verjetno na vožnjah za katere je namenjen torej AC, dizel sigurno porabi manj 150 KM je meni pil po AC 5,4 L/100 Km zdajšnji 210 KM pa cca 6,2 L/100 Km. Vzdržljivost menjalnika je itak v prid CVT ker tale powershift ima tudi porodne težave, in redne menjave olja, prvo sem imel zdaj na 60.000 km. Najboljša kombinacija se mi je zdela pri mk5 ecoboost motor in klasičen avtomatski menjalnik, samo ko sem menjaval mk 5 150 Km za vignale ni bilo več možno naročilo 2.0 ecoboosta. Sem pa nekje prebral de je sedaj ford preklopil na asinove menjalnike v novih focusih in mondeotih z tem vrtljivim gumbom.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Kolikor vem je vztrajnik v čisto vsakem avtu z ICE, kako pa naj bi bilo drugač? Sklopke, ki bi dejansko opravljala funkcijo sklopke (torej drsela) pa 100% ni ne v Toyotinem ne v Fordovem hibridu.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Vmes, med motorjem in transaxlom, ampak v življenju še nisem slišal da bi ta vztrajnik pri hibridu crknil.

Evo na mizi imaš takoj na začetku:

• Všeč mi je
Reactions: Generik

luka51

Guru
16. avg 2007
14.399
5.682
113
Točno tako. Vztrajnik je navadn iz enega kosa. Sklopka pa deluje za ubijanje vibracij, podobno kot dvomasni vztrajnik. Drsi ne je pa popolnoma enak princip. Plošča stisnjena na vztrajnik.
Al si Generik mislil da gre aksa iz motorja direkt v cvt

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
A ti to resno sprašuješ?

Že ene 9 let spremljam priuschat in še nisem zasledil, da bi kdo moral menjat vztrajnik. Motorji pijejo olje, glave pokajo, inverterji failajo, egr se paca, vodne črpalke, baterije crkuejo, električni servo... za crknjen vztrajnik pa v vseh teh letih še nisem slišal.

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ja saj ravno zato. Jaz tudi nisem slisal da bi bilo s tem kaj narobe. In kaj je fora glede na klasicen menjalnik? Da je vse bolj 'smooth' pa ni 'rukerjev' ob menjavanju prestav, ker jih ni? Ali kaj?

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
A ti to resno sprašuješ?

Že ene 9 let spremljam priuschat in še nisem zasledil, da bi kdo moral menjat vztrajnik. Motorji pijejo olje, glave pokajo, inverterji failajo, egr se paca, vodne črpalke, baterije crkuejo, električni servo... za crknjen vztrajnik pa v vseh teh letih še nisem slišal.
A ni Prius kao zanesljiv avto :)? To se bere huje kot dizel :).

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
pa so šle sanje o rabljenem priusu kot drugem avtu..... Toliko o zanesljivosti Toyot.... Prius kao zastavonoša toyotine kvalitete pajade....

Mondeo je pač avto in nič drugega ima malo ugodnejšo ceno kot ostali nemci to pa je to. Ko sem kupoval mondeota se ni dalo dobiti poštenega bencinarja pri nobenem konkurentu, da bi bil pa zraven še avtomatski menjalni pa itak znanstvena fantastika. Talisman 2.0 turbo je bil konkretno čez 35.000 eur na voljo pa je bil samo z najvišjo stopnjo opreme. Pa še 2.0 motorji so mi vsi po vrsti nebodi ga treba.

Se pa, da mondeo kar lepo športno vozit sploh se ne spomnim, da bi s katerim avtom tako z veseljem vozil po ovinkastih cestah. Včasih se kdo pelje za mano in pri hitrosti cca. 100 km/h vozi od jarka do jarka po celi cesti(kot da je na dirkališču), jaz pa se brez problemov peljem po svojem voznem pasu...

• Všeč mi je
Reactions: B81 in alesn

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
pa so šle sanje o rabljenem priusu kot drugem avtu..... Toliko o zanesljivosti Toyot.... Prius kao zastavonoša toyotine kvalitete pajade....

Kako si to z veseljem ugriznil v kost. Vsak avto je pod havbo krvav, vprašanje je samo kako pogosto kaj crkne. Dokler je na razpolago več delov iz karamboliranih (glej ebay) kot pa jih crkuje je to sigurno vzpodbuden znak. Pri meni v 180k km in 10 letih s pogonskim sklopom ni bilo še nič narobe.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113

Na Priuschat forumu imaš na klube a la 300.000 milj ...
In Priuse, ki bodo kmalu stari 20 let, še prva generacija ...

https://priuschat.com/threads/299-999-mile-club.79235/

Nič ni večno, sploh pa ne avtomobili ...

Na Priuscat torej ni diskusija, kupil sem nov avto in je bil pokvarjen že iz fabrike, folk dejansko vozi staro garo. Tam je reč naprodaj že od prve generacije 20 let nazaj.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83

Mondeo je pač avto in nič drugega ima malo ugodnejšo ceno kot ostali nemci to pa je to. Ko sem kupoval mondeota se ni dalo dobiti poštenega bencinarja pri nobenem konkurentu, da bi bil pa zraven še avtomatski menjalni pa itak znanstvena fantastika. Talisman 2.0 turbo je bil konkretno čez 35.000 eur na voljo pa je bil samo z najvišjo stopnjo opreme. Pa še 2.0 motorji so mi vsi po vrsti nebodi ga treba.

Se pa, da mondeo kar lepo športno vozit sploh se ne spomnim, da bi s katerim avtom tako z veseljem vozil po ovinkastih cestah. Včasih se kdo pelje za mano in pri hitrosti cca. 100 km/h vozi od jarka do jarka po celi cesti(kot da je na dirkališču), jaz pa se brez problemov peljem po svojem voznem pasu...

S tem da talisman 2.0 turbo bencinar ne obstaja. Bil je 1.6 (150 in 200), nadomestila sta ga 1,33 160 in 1.8 225.

• Všeč mi je
Reactions: koliko

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Bom kar tule vprasal. Nikjer ne najdem podaljska za zadnje varnostne pasove v mondeu. Ima namrec drugacne pasove z vgrajenimi airbagi, tist zelezen del spodaj je drug. Rabil pa bi za lupinico, ker ne seze okoli ta drek.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Če se prav spomnim mislim da lupinice ne smeš pasati z tem pasom, poglej v navodila tam točno piše kako in kaj z temi airbagi v pasu. Moj jih hvala bogu nima. Na nemškme forumu tudi dosti jamrajo čez te airbage v pasih. uporabiti boš moral isofix sidrišče za lupino (podstavek).