marsikdo velja za ICE zanesljivega, pa je v EV svetu pogrnil - resimo nissan.
Pač ve se trenutno kateri EV so zanesljivi in kateri so še na stopnji pilotnih modelov. Samo najbolj naivni kupci pa se zaganjajo v razne čudežne modele z namenom privarčevanja, ki jih potem stane veliko več.
Tole poslusam od kvazi znalcev popolnoma na vseh podrocjih tehnike, na katero se bojda spoznajo. Spoznajo se pa tok, da pogleda ceno in znacko in vlece zakljucke.
Pri bajti imamo avtomobile sumljivega renomeja od pamtiveka. brez tezav vedno, odkar pomnim zadnjih 30 let. Imam kurilnico dvomljivega porekla in presvoh, pa tudi cakam, da se vse prerokbe uresnicijo. Imam v sluzbi masino ameriskega renomeja, pionirja tega in onega, analog tesle na nasem podrocju. Ni dneva, da bi vse delalo kar mora, najmanj kar je, da piska kaj, kar lahko ignoriras, ker itak narobe piska, ker so senzorji zmesani. Pol pa, da ni bilo servisa ze 2 leti narejenega. Kako ne, mater, ce si vsak mesec tle. (BTW, sem koncno imela priloznost se v ipsilonu peljat. Ta tudi piska, se takrat, ko nic ni. Domnevam, da se da to kaj nastaviti, lastnik se ni imel casa s tem se poigrat). In pa seveda, namesto kitajskih panelov na strehi, imam naše. EU, z velikim gobcem in vsecnim PRjem. Prec vrzen denar, ce smo cisto iskreni.
Tezko mi je prodajati strah in kretenizme tipa, nisem tok bogat, da bi lahko pocen kupoval. No, na tem nivoju kot je sedaj govora, jaz sem. Ce se zafrkem, brez neke lakote to postimam. Ce ne, sem ze v startu zajemala s preveliko žlico. "badge snobizem" je za naivne, ne probavanje cesa novega, kar ni v janezov kamen v zgornjem štuku izklesano.
Na koncu, zanimivo, so pa moje izkusnje drugacne. Pridem bistveno ugodneje skozi - tako financno, kot casovno.