Hm, če pa vzameš na firmo brez ddv, ne plačuješ bonitete in ti gre v olajšavo, pa razlika ni več tako velika, do kakšnega golfa s podobno opremo a ne?
Ja, se strinjam, samo pravim, da nekaterim, ki tak avto vzamejo na firmo pa lahko to predstavlja ugoden in povsem primerljiv nakup z ice avtom s podobno opremo, na kar si ti prej ciljal. Torej kot že neštetokrat prej povedano, nekomu to lahko predstavlja racionalen nakup, ki bo zadostil potrebam, drugim pač ne.Že, ampak vsi nimajo firm, pa tudi če jo imajo nimajo vsi te možnosti. Pa ne trdim da si se slabo odločil, je pa kompromis, tega pač nihče noče priznati.
A dejstva so zdaj kar nastrojenost? Meni je zanimivo, ko ljudje, ki se nikoli niso ustavljali, zdaj kar naenkrat cenijo to pavzo in je nekaj najboljsega po narezanem kruhu. Kot, da se prej niso mogli ustaviti za pol ure. Ali vec.
Kaj bos pa kupil?
AvtoFun
Glej iz tvojga odgovora se vidi DA SI FOUŠ. Majhne plastične slabo opremljene ID4. Kaj trenutno voziš? Najbrž cliota in si besen na ves svet. Mal preštej poste in boš ugotovil, da je precej več pluvanja po EV kot po ICE. Zavedaj se, da smo vsi z EV vozili dolga leta ICE in da lažje primerjamo kot ti, ki EV samo gledaš al pa si se celo zapeljal kakšen krog. Slednje je še najbolj verjetno in te razumem, da je ta krog še bolj povečal jezo, ker si EV ne moreš privoščiti. Ja vem, lahko kupiš mene in šmarno goro.
Haha, fajn da se skregate glede tega keri avti so boljsi. Dejmo se še o babah, a so boljse blond, rdece, črne,… eni tukaj gor ste res zanimivi
Ma ja, saj to mi je jasno. V mojem primeru gre za to, da sem imel željo po enem malo bolj ornk avtu z dizelskem 6-cilindrašem (bencinskega šestaka sem tudi že dal čez), zdaj sem ga prodal in sem se zdaj nekako ogrel za štromarja, Tesla mi je nekako pri srcu že dlje časa in mi je sedaj z Y in nižanjem cene postala še bolj zanimiva, vzel ga bom na svojo firmo, tako da ga bom tud uporabljal privat in ga polnil doma, torej bomo videli kako bom zadovoljen.@Guiness: EV se trenutno za služben avto ne splača več, vsaj če hočeš T (vem, sem decembra delal kalkulacijo za službenega in je prišel ven ICE). Ne vem v kateri temi ampak pred kratkim (par dni nazaj) sem napisal podrobno kalkulacijo glede tega. Če zadošča kak ZOE za službene potrebe potem še (vem, ker imamo službenega, če tisti rang dometa zadošča in ga uslužbenec tanka doma, na svoje stroške, potem gre, zunaj filat je pa od novembra ko je GenI skinil 1EUR/mesec polnjenje že 0, po času pa minus).
Ni potrebno. Tudi na daljših poteh ne. Razen, če sam zase ne vem, kam in kako vozim.Je potrebno. Če hočeš kam priti, če greš pa do šiptarja na sladoled je pa vseeno
Grem z EV, ker je zame to ceneje kot na dizel/bencin (ja, za privat poti oboje plačam sam) in ker mi je z EV bolj prijetna vožnja in ker mi je bolj udobno in ker verjamem v to.točno veš, kaj sem mislila. In tvoja beseda je vredna toliko kot njegova, žal, ampak za to si poskrbel sam. Zdaj se pa lahko dalje sprašuješ, kdo je ta pajac, čeprav je najbrž tudi pri tebi fehtal ali pa mu ipak daš težo in posledično sebi. Greš z EV, ker... je zate osebno to zastonj? ker bencin/nafto moraš plačat? ali ker je to tako zelo fajn? Prodajaš EVje, SEje in podobno na najslabši možen način, poceni PR, da se izgubijo še pozitivne stvari, ki jih oboji imajo. In nedvomno jih imajo. Ni vsaka reklama dobra reklama...
No, prvi del tega, kar si napisal je res in EV seveda niso za vse. Niso za dva tipa uporabnikov: tiste, ki EV res ne bi mogli uporabljati (če si dnevno na poti proti BG, Sarajevu ipd, pač ne bo šlo, razen če si se res pripravljen ful prilagajat), ter tiste, ki EV pač nočejo uporabljat (četudi bi jih lahko).Kdo je pa nastrojen proti EVjem? Nastrojeni smo proti osebam, ki EVje predstavljajo kot najboljšo zadevo po seksu in da so EVji top shit za vse? In kako je to fajn, ko se ustaviš na kavici in kako je to fajn, ko lepo se pelješ samo 140km/h brez da se sekiraš za radarje.
Matematika pravi drugače ... Službeni Golf vs službeni ID.3 - EV zmaga stroškovno. Pa računam polnjenje v povprečju 0,4 na kWh.@Guiness: EV se trenutno za služben avto ne splača več, vsaj če hočeš T (vem, sem decembra delal kalkulacijo za službenega in je prišel ven ICE). Ne vem v kateri temi ampak pred kratkim (par dni nazaj) sem napisal podrobno kalkulacijo glede tega. Če zadošča kak ZOE za službene potrebe potem še (vem, ker imamo službenega, če tisti rang dometa zadošča in ga uslužbenec tanka doma, na svoje stroške, potem gre, zunaj filat je pa od novembra ko je GenI skinil 1EUR/mesec polnjenje že 0, po času pa minus).