Ker o tem dvojem ne vem dovolj.Zakaj ne? Ravno to me zanima, da se lahko pametneje odlocim. Za EV velja drugo kot za ICE. So dodatne olajšave, katere mi kot s.p. pripadajo... Če kdo ve...
Ker o tem dvojem ne vem dovolj.Zakaj ne? Ravno to me zanima, da se lahko pametneje odlocim. Za EV velja drugo kot za ICE. So dodatne olajšave, katere mi kot s.p. pripadajo... Če kdo ve...
Ne razumeš. Zraven EV ki bi zadostil cca 70% službenih voženj, bi rabila še ICE za 30% voženj - pač tako delo. Privat se vozimo z mojim avtom ali pa avtodomom.ICE je pa drugo, da... Sploh ce je vecina km privat
Na kratko, moja žena je v podobni poziciji, sicer DDV zavezanka, pa sploh ne razmišljamo o nakupu na sp.
Kaj zdaj ti neke zaključke vlečeš? ICE ima in ga bo obdržala, EV je v nakupu ampak enako kot ICE gre na fizikalca. Vic je v tem, da če imaš KAKRŠENKOLI avto na sp, ne smeš/moreš kilometrine obračunavat, četudi greš z drugim avtom.Ja, ampak potem se zavedas, da ta izjava nima smisla:
Ni niti slučajno v isti poziciji, ce EV ne ustreza in rabi ICE. Za ICE so pa povsem druga pravila in ga tudi jaz ne bi kupila na s.p.
Ker je efektivna obrestna mera (EOM) še vedno večja kot je/bo tvoj depozit, za limit 70k na 10 let kar je max. kar se da stegnit pri ekoskladu je EOM 3.4%, vse ostalo samo viša EOM.Ja, ekokredit pa se vedno ekosklad. Pri 2,8% fix OM ne vem, zakaj bi denar dajala. Še na depozit imam 4%... (Ja, od oktobra bo 3, kar je pa se zmeri vec kot 2,8)
Kaj zdaj ti neke zaključke vlečeš? ICE ima in ga bo obdržala, EV je v nakupu ampak enako kot ICE gre na fizikalca. Vic je v tem, da če imaš KAKRŠENKOLI avto na sp, ne smeš/moreš kilometrine obračunavat, četudi greš z drugim avtom.
Zato pa sem ti v prvem postu napisal da ne bi o boniteteh.res je... dala sem pa za primer depozit, ki je pregovorno "zgubljanje denarja" in je trenutno še vedno boljši kot EOM za avto. Povsod drugje, kjer je denar, je pa vse višje tudi od 4%.
Pa boga mi milega. Vic je, da jaz in tvoja žena nisva niti malo v podobni situaciji. Jaz imam praktično samo privat KM oziroma pot v službo, ki je po ta mali tarifi, službenih poti skoraj nič. In to take, kjer ne rabim nobenega drugega avta kot ICE. In če se boniteta upošteva kot pri pravnih osebah, torej da vse KMje in vse stroške avtomobila pišem kot strošek na s.p., zame ni računica kilometrina. To je zastavljeno vprašanje, za katerega sem mislila, da bom dobila stresen odgovor tu, ampak bom pač povsem brez info prišla s tem k računovodji... sej ok...
Past pri sp je ta da moraš placat ddv na privat prevozene km.