Nov avto

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Ne spelje 1.2 tsi niti ljubelja kaj šele vršiča v drugi. Iz avstrijske strani ljubelj je predpredzadnji ovinek kriza poleg tistih pod bodentalom in je treba šaltati v prvo, na slovenski gre ok, vršič pa itak skoraj ves. Kje je potem še pavličevo sedlo in podobni..
Kaj mi to nuca, pomeni, da je avto naporen za vsakodnevno vožnjo, ker imaš uporabnega navora v obratih zelo malo. Bohnedaj, da voziš s tem motorjem kakšnega tourana s 7 ljudi na krovu in polno malho opreme. Moj avto spelje tak klanec v drugi prestavi v štandgasu, naložen.
evil.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Ah, kako pogosto pa se voziš čez Vršič in podobne prleaze? Večina ljudi enkrat, dvakrat na leto če sploh. Pač prestaviš v prvo če je res sila.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Roko na srce, tudi ceste na vseh teh prelazih ne omogočajo nekih oh in sploh brzin. Vse zjahano do amena. In sploh ni pomembno ali jih prevoziš v 1. prestavi ali 3. Poraba za en deci, kmu se splača z tem ukvarjat.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Moj 1.4 NA bencinar se je včeraj odpravil iz A čez Korensko sedlo. Avto 1360kg + osebe 300kg je šel v drugi lahko tudi na odseku kjer je 18% klanec (600m). Sem bil še sam presenečen.
Sej se ne voziš vsak dan v klance mi je pa všeč pri vsakdanji vožnji da gas čisto malo pritisneš in avto že vleče. Prejšnji NA bencinarji, ki sem jih imel so bili veliko slabše odzivni.