Normiranci adijo?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.569
2.614
113
še v SLO - ampak komaj
A veš kaj je kruto? To, da taka davčna “logika” vodi v deželo z revnimi delavci - ker vsi, ki zaslužij(m)o malo več, ozr. imaj(m)o možnost svoje delo “prodati” po pošteni ceni, bežijo ven.
Zavestno v zadnjem delu brez (m) - ker se ravno poskušam prepričati, da kljub svojim letom še nisem prestar zamenjati izplačevalca plače (bemti - kaj sem 6-7 let nazaj sploh razmišljal).

• Všeč mi je
Reactions: ales85

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.284
810
113
Mene najbolj motijo veliki skoki in nepredvidljivost. Eno let 4%, drugo 12%, tretje mogoce 15%, nato nazaj na 6% pod pretvezo saj je bilo vcasih cisto ok v resnici bo.pa izstop normirancev in povecanje dela na crno. Razumem mala povecanja skozi leta na 12, ne pa na horuk.

• Všeč mi je
Reactions: gr69 in igi

tomi

Guru
1. sep 2007
18.560
9.813
113
40
MB
Glih ta meja je smesna, ker 25&k je baje isto ko povprecna letna placa.

racunam pa racunam pa ne pridem na te cifre.

• Všeč mi je
Reactions: igi

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.838
6.501
113
Narodu, ki mu je važno samo koliko na TRR pride, se zdi veliko. On bere 2 jurja na mesec. Potem so nekateri, ki si se ze naucili, da se v pogodbah gleda bruto plača.kar je ze veliko in za zaposlenega skoraj vse, kar rabi vedeti. In bruto povprecna je tocno 2k€. Ampak sp ni zaposlen, sp je delodajalec. Za delodajalca pa ni vazna bruto placa, ampak strosek delodajalca. To je pa brutobruto, malica, potni, regres, pa se kaj bi se naslo. Vse to za 2k€ pa seveda ni povprecna ampak prej minimalna placa. Torej vsak sp, ki sluzi bolje od minmalca bo zdajle malce tepen. Po golobovo. Ampak kot receno, jaz bom pac cene dvignila. Dosedaj jih nisem, kljub vsemu kar se dogaja, zdaj toliko lazje. Tega davka in visjih prispevkov ne bom placala jaz.

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.251
4.089
113
Narodu, ki mu je važno samo koliko na TRR pride, se zdi veliko. On bere 2 jurja na mesec. Potem so nekateri, ki si se ze naucili, da se v pogodbah gleda bruto plača.kar je ze veliko in za zaposlenega skoraj vse, kar rabi vedeti. In bruto povprecna je tocno 2k€. Ampak sp ni zaposlen, sp je delodajalec. Za delodajalca pa ni vazna bruto placa, ampak strosek delodajalca. To je pa brutobruto, malica, potni, regres, pa se kaj bi se naslo. Vse to za 2k€ pa seveda ni povprecna ampak prej minimalna placa. Torej vsak sp, ki sluzi bolje od minmalca bo zdajle malce tepen. Po golobovo. Ampak kot receno, jaz bom pac cene dvignila. Dosedaj jih nisem, kljub vsemu kar se dogaja, zdaj toliko lazje. Tega davka ne bom placala jaz.
No jaz razmišljam, da bi plačo pustil takšno kot jo imam sedaj povišico pa dal na normiranca,

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.838
6.501
113
Drugace, da smo si na jasnem. Vladi je vseeno od koga, samo, da se pobere. Tle zdaj ni neke socialne note zraven. Da ne bi izapadlo, da bom njim prst pokazala. Vlada ga je tistim, za katere "skrbi"

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.042
3.556
113
41
Lj
V kovid časih so mimogrede napritnalih par trilijonov evrov, zdaj je pa kar anektirat problem.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.838
6.501
113
spremembe so za popoldance in polne sp. Povsem pozabljeni so pa spet, in potem bo neko palamudenje na novo, spji s krajšim delovnikom (ampak so sam svoj delodajalec in nimajo prispevkov plačanih z drugih virov).

Zdaj čakam, kaj bo in v kaki obliki. Pol pa kot vedno preračunavam. Tudi zdaj sem si 5 mesecev na leto polne plačevala, da sem lahko se šla polni sp, čeprav delam 20h/teden. Zdaj so nekaj komplicirali z zneski in kam kdo paše ali so pozabljeni, pa morač počakati, kaj sploh bo na koncu ven padlo. Da si ne delam nepotrebnega dela vnaprej. Kar lahko naredim na davčni strani, bom, ostalo plačajo naročniki storitev. Pa niti nimam neke slabe vesti, ker po večini so to tisti, ki zdajle ploskajo temu...

• Všeč mi je
Reactions: ales85 in igi

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
A potem imajo po sedanji zakonodaji tudi polni s.p.-ji 80% normiranih stroškov in tisti, ki zasluži 100 jurjev, plača dohodnino samo od 20 jurjev? Potem je krasno za tiste, ki imajo recimo za jurja stroškov.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.259
1.512
113
spremembe so za popoldance in polne sp. Povsem pozabljeni so pa spet, in potem bo neko palamudenje na novo, spji s krajšim delovnikom (ampak so sam svoj delodajalec in nimajo prispevkov plačanih z drugih virov).

Zdaj čakam, kaj bo in v kaki obliki. Pol pa kot vedno preračunavam. Tudi zdaj sem si 5 mesecev na leto polne plačevala, da sem lahko se šla polni sp, čeprav delam 20h/teden. Zdaj so nekaj komplicirali z zneski in kam kdo paše ali so pozabljeni, pa morač počakati, kaj sploh bo na koncu ven padlo. Da si ne delam nepotrebnega dela vnaprej. Kar lahko naredim na davčni strani, bom, ostalo plačajo naročniki storitev. Pa niti nimam neke slabe vesti, ker po večini so to tisti, ki zdajle ploskajo temu...
Zdaj kakor kaže si boš morala pa za 9 mesecev. :(