Nokia N8

branci

Pripravnik
8. feb 2011
125
0
16
a mogoče kdo ve če se kje da dobit kakšna navodila kako flashat nokio n8, ali če bi mi kje to naredili, plačam.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Changelogon

Nokia Belle 111.040.1511
Browser updated to 8.3
Full HTML5 support
Offline services
Nokia Maps Suite 3.09
Use voice search for Maps & Drive
See photos on Map
Multipoint routing
Explore nearby places from Homescreen
Public transportation integrated with line information & departure times
Nokia Social updated to 1.5:
Automatic linking to Facebook and Twitter
New Homescreen widgets
Improved preformance
Renewed app layout
N8 Specific imaging apps
Bi Screen
Colorize IT
PlayTo
Gallery Widget (photo wall)
QT4.8
Ovi services renamed to Nokia services
Improved Music Player
Refreshed “Now Playing” view
Lists are tabbed for easy access, and are swiped between
new Artist view
Play & Pause from pull down status bar (Status only, not toggles)
New Widgets
Clock, analogue big
Clock, Mechanic
Clock, Text
Calendar, Agenda view
RSS Widget
Bookmark
Contact individual (social upgrades)
Contact, group (group support upgrade)
Music player, Medium
Weather now
Weather forecast
My location
Social widget
Facebook, Summary
Facebook
Twitter
Mobile Data Counter
Search
Email, New arrival
Gallery
Notes
Email, Detailed
Toggles (2G/3g, Offline, silent, BT, Cellular)

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Počasi obupujem nad N8 in Symbianom!

Belle je res napredek, a kaj ko so mi vse te nadgradnje "požrle" disk C, kjer nimam naloženega ničesar dodtatnega, pa imam samo še 20MB prostora in nikakor (pa sem prebral vse forume) mi ga ne uspe vrniti na vsaj 50 MB. Če po tej nadgradnji (BTW, meni je NDS še? ne pokaže) ne bo nič boljše, adijo Symbian in dobrodošel Android.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Počasi obupujem nad N8 in Symbianom!

Belle je res napredek, a kaj ko so mi vse te nadgradnje "požrle" disk C, kjer nimam naloženega ničesar dodtatnega, pa imam samo še 20MB prostora in nikakor (pa sem prebral vse forume) mi ga ne uspe vrniti na vsaj 50 MB. Če po tej nadgradnji (BTW, meni je NDS še? ne pokaže) ne bo nič boljše, adijo Symbian in dobrodošel Android.

Pa bi imelo 50MB kakšne pluse, al ti gre samo na živce?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Seveda bi bili plusi: vse skupaj bi hitreje delovalo, lahko bi programe nalagal na C, kjer hitreje delujejo in predvsem bi lahko naložil MS pack, ki ga zaradi premalo spomina sploh sedaj ne morem. Prav tako moram pogosto brisati SMSje in MMSje, pa še kaj. Skratka, dost mam!

Kamera pri N8 me sicer navdušuje, vse ostalo pa me že močno moti. Android (imam tudi drugi, Androidni telefon) je času ko imam N8 zelo napredoval in ne Symbian in ne Win mu ne segata do kolen.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Kako je kaj z FW v112.010.1404 in Belle FP2 FW v113.10.1506 ? stabilnost, itd ?

Čeprav imam že drugi mesec S3 sem na svojo N8 naložil najnovejši FW, ki pa je še vedno daleč od tega, kar ponuja Android, še posebej JB, naprimer. Izboljšanega ni prav nič omembe vrednega, nalaganje programov je še vedno obupno nerodno in počasno, pa tudi izbira le teh je zanemarljivo majhna. Saj ni (in tudi nikoli ni bil) problem s stabilnostjo Symbiana, ampak uporabniška izkušnja z Androidno platformo je toliko boljša, da ni primerjave. Skratka, z Nokio sem končal, s Symbianom 100%, Winsi me pa tudi prav nič ne mikajo.

Da ne pozabim, C disk se mi je pri nadgradnji sprostil in spet je bilo na razpolago 90MB prostora, vendar pa to glede na zgoraj napisano ne spremeni ničesar: ko se enkrat navadiš na ICS in JB (kar traja le nekaj dni), poti nazaj ni več!

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Razlika v procesorju je tudi enormna,pa tudi v ramu, kar je glavni razlog take razlike, če ne skor edini

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Razlika v procesorju je tudi enormna,pa tudi v ramu, kar je glavni razlog take razlike, če ne skor edini

Se ne strinjam!

Ne RAM ne procesor nista kriva, da je OVI store obupna storitev in da tam ni (NOVIH!) uporabnih aplikacij. Nihče več jih ne razvija. Pa tudi vse storitve, ki jih ponujajo raznorazni proizvajalci, organizacije, mediji, itd., so narejene samo še za iOS in Android, torej ...

Če bi šlo samo za hitrost, nikakor ne bi menjal! N808, na primer, ni "podhranjena" v nobenem pogledu, pa zanjo ravno tako velja vse, kar sem napisal v prejšnjem odstavku.

Po 15 letni zvestobi Nokii žal ni šlo več, žal!

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik Primus pravi:

Ne RAM ne procesor nista kriva, da je OVI store obupna storitev in da tam ni (NOVIH!) uporabnih aplikacij. Nihče več jih ne razvija. Pa tudi vse storitve, ki jih ponujajo raznorazni proizvajalci, organizacije, mediji, itd., so narejene samo še za iOS in Android, torej ...

Se čisto strinjam, iz Nokie N97 (velik nateg - same obljube in nič realizacije) sem šel na Galays S nato na S2, punca šla na Nokio N8, porazno, mislim da je na predzadnji uradni nadgradnji koliko berem, ker ima težave z velikost C pomnilnika, če uporablja originalni weather widget se telefon sesuva, malo so popravli z belle ampak to bi moral biti šele začetek ne pa konec, aplikacij novih kot že rečeno ni - krivec itak Elop, ki gre eno leto preden lahko ponudi kak telefon reči, da je s Symbianom konec
bonk.gif
.

Recimo, da je glede na izid najbolj primerljiva z Galaxy S (oba 2. polovica 2010), ga ta z 2.3.6 Android verzijo poseka povsod, razen pri fotoaparatu in glasovnem klicanju...

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:
Citat:
Uporabnik Primus pravi:

Se čisto strinjam, iz Nokie N97 (velik nateg - same obljube in nič realizacije) sem šel na Galays S nato na S2, punca šla na Nokio N8, porazno, mislim da je na predzadnji uradni nadgradnji koliko berem, ker ima težave z velikost C pomnilnika, če uporablja originalni weather widget se telefon sesuva, malo so popravli z belle ampak to bi moral biti šele začetek ne pa konec, aplikacij novih kot že rečeno ni - krivec itak Elop, ki gre eno leto preden lahko ponudi kak telefon reči, da je s Symbianom konec
bonk.gif
.

Recimo, da je glede na izid najbolj primerljiva z Galaxy S (oba 2. polovica 2010), ga ta z 2.3.6 Android verzijo poseka povsod, razen pri fotoaparatu in glasovnem klicanju...

N8 sem vzel ko sem že imel na razpolago tudi SII, predvsem zaradi fotoaparata in zvestobe Nokii, seveda. Izkazalo pa se je da že na SII fotoaparat ni nič zaostajal za N8 (razen ponoči, ker ima N8 ksenonski fleš), S3 pa N8 prekaša tudi v fotografiji in še bolj pri filmčkih, zaostaja pa za N808. Glasovnega klicanja pa itak nikoli nisem uporabljal, če pa bi ga že hotel, pa verjetno obstaja kakšna APP za Androida, ki to omogoča

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
s3 nikoli ne bo imel niti približno tako dobrih slik kot N8!!!!! Torej niti blizu.
S3 ima po testih porazne slike....Edino če so tebi take všeč, podobno kot so nekaterim oversaturated iphone slike všeč.
Za filme pa ne vem.

PS: sej HTC je imel telefon s 16 mpx in so ga vsi hvalil, a po testih ga je N8 pojedla z 12mpx...

Nazadnje urejeno: