Nokia E51

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Imam dve originalni bateriji in desktop polnilec, da lahko polnim baterijo brez polnilca! Bom odstranil garmina.

Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Zbriš Garmina!

Men je tud na E50 kuru baterijo, pa je bil samo nameščen gor...

In sedaj nimaš več nameščenega garmina ali kako si rešil zadevo!
confused-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
danes sem po enem mesecu spet postal lastnik E51. Ali je sedaj z novim softwarom tudi serijsko vgrajeni keylock program? Če je, kje se nastavi čas zaklepanja? Pa še to. Kje bi lahko kupil originalno črno ohišje za telefon?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Ali je sedaj z novim softwarom tudi serijsko vgrajeni keylock program? Če je, kje se nastavi čas zaklepanja?

Je vgrajeno, ja. Sem opazil po zadnjem updatu FWja (mogoče že prej, pa nisem opazil)
Nastavi pa se pod nastavitve / splošno / varnost / telefon in kartica SIM / Čas pred samozakl. tipk.

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
sj bi rekla da sm ponosna lastnica telefona že cele 2 dni...ampk tu ni kej preveč ponosa...
a se še komu dogaja da telefonu mal zamede in noče v meni? meni enostavno ob pritisku na kerokol tipko k ji je prilagojena funkcija meni, pokaže samo zgornjo vrstico imenika in to je to.... in ja, sm 1000% da je tipka res namenjena vstopu v meni.
+ zakaj zavrage če prestavljaš ikone, se to ne shrani tudi po izkolpu in ponovnem prižigu telefona?
what do to?
frown-1.gif

Kosho

Zelenc'
20. jan 2009
3
0
1
Sem kupil kartico SanDisk SDHC 4GB, "naj" bi jo podpirala e51, na njihovi spletni strani pise da podpira do 4GB SD, ampak lej ga ti zlomka 4GB SD ne obstaja, temvec le 4GB SDHC, ampak mi telefon ne zazna kartice, v cem je problem, ce se komu kaj sanja?

Kosho

Zelenc'
20. jan 2009
3
0
1
mogoce bi bila ponovna nalozitev softwarea, tudi meni se je omenjen problem z menijem ze zgodil ene 2x sam pol ne vec pa ne vem zakaj, ocitno nokia ne more narediti brezhibnega telefona, prejsni telefon ki sem ga imel (nokia 6500 slide), sami problemi - ni lovil omrezja, servis u nemciji teleray ni znal odpraviti napake menjava ploscice, potem crknil mikrofon, potem ni zanznal memory carda, potem nastal flek na kameri...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Jaz imam not SanDisk 4GB SDHC, class 2 in dela normalno.
Delajo tudi 6 in 8GB (mogoče še več), tako da 4GB ni glih fizična omejitev, čeprav v navodilih piše tako
smile-1.gif

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
Citat:
Uporabnik Kosho pravi:
mogoce bi bila ponovna nalozitev softwarea, tudi meni se je omenjen problem z menijem ze zgodil ene 2x sam pol ne vec pa ne vem zakaj, ocitno nokia ne more narediti brezhibnega telefona, prejsni telefon ki sem ga imel (nokia 6500 slide), sami problemi - ni lovil omrezja, servis u nemciji teleray ni znal odpraviti napake menjava ploscice, potem crknil mikrofon, potem ni zanznal memory carda, potem nastal flek na kameri...

evo, update narejen.. al uspešno al ne bomo pa še vidl. zaenkrat mi vsaj ikonce v meniju pusti tko kt jz hočm da so
cheer.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Zdaj vidim da je že dober teden zunaj novi firmware (300.34.56). Ti si verjetno že tega dala gor, ne ?
Je še kdo drug updejtal FW ? So bli mogoče kakšni problemi ?

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Zdaj vidim da je že dober teden zunaj novi firmware (300.34.56). Ti si verjetno že tega dala gor, ne ?
Je še kdo drug updejtal FW ? So bli mogoče kakšni problemi ?

jp. pa mi še vedno štale zgana
jezen.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Se mi zdi da nokia ne objavlja changeloga pri posodobitvah firmwara (vsaj našel ga nisem nikjer, pa tudi po drugih forumih vsi ugibajo kaj je bilo dodano).

Edino zasledil sem da imajo eni probleme da jim procesor zabija (posledično telefon zmrzne za nekaj časa), ura se na čase čudno obnaša, pa eni pravijo da jim ne najdejo več nokia maps
rolleyes-1.gif

Bom še kar malo počakal preden updejtam
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Probaj nesti na servis, lahko da je res kaj s telefonom narobe (recimo pomnilnik s slabimi sektorji ali kaj takega).

Jenna

Zelenc'
28. jan 2009
1
0
1
Živjo!

Registrirala sem se zato, ker imam problemček z Nokio E51... Je praktično nov, trenutno ga polnim drugič... Problem je v tem, ker se pri klicanju v zvočniku sliši nekakšno hreščanje, tudi ko je samo ton, ko se z osebo še ne pogovarjam, je nekako deformiran zvok, ni čist... isto je, če imam slušalke, če dam na zvočnik, al pa če je telefoniranje "klasično"... bi ga morala nesti na servis, ali je to nekaj normalnega za ta model? Rahlo dvomim sicer...

Pa še nekaj, opažam, da se mi telefon po cca 10 minutah pogovora nenormalno segreje - nekateri pravijo, da je to mogoče zaradi krom ohišja, sam... ne vem no...

Bi bila vesela za kakršenkoli nasvet!
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Hreščanje pomoje ni normalno, gretje pa bi mogoče bilo še sprejemljivo če imaš 3G vklopljen. Do telesne temperature se itak segreje zaradi naslanjanje na uho (dalje pa potem že čipi zagrejejo
grin1.gif
).
Sem enkrat gledal mobilno TV pa je po kakšni uri pokuril baterijo do konca, bil pa je tudi dokaj vroč - recimo nekje 40°C (pa še na mizi je bil cel čas).

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Da zakjučim zgodbo z nesrečno kratkim časom avtonomije pri E51. Prišel sem do info., da je potrebno zaustaviti proces TSRAutostart.exe in izbrisati oz. spremeniti file Cardrunner.dll zato, da se omenjeni proces samodejno ne zažene (spremenil sem ga v Cardrunner.old) in prav tako je potrebno po vsaki uporabi garmina ponovno zaustaviti proces TSRAutostart.exe. Za zaustavljanje procesa sem uporabil jBak task manager.

Po tej spremembi sem opazil, da sedaj zdrži skoraj dvakrat toliko z isto baterijo brez polnjenja na UMTS signalu. Zadeva rešena!
smile-1.gif

Tako, da garmina pa le nisem izbrisal!
tongue-1.gif

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Ne da se mi ponovno nalagat stare verzije garmina. Kolikor sem zasledil naj bi bilo pri stari verziji boljše in ni tako velike porabe zaradi garmina.
Drugače je pa E51 sedaj, ko sem ustavil proces zdržala od srede zjutraj in pa sedaj se že oglaša, da je baterija pri koncu. Vse to ob približno enaki porabi s tem, da je sedaj v dualnem načinu delovanja (prej samo GSM) in pa zvečer se je ne ugaša.
smile-1.gif