Ja res je ne razumem kako se lahko postavijo na Rusko stran.In ne razumem Evropejcev, da se pri tej specialni operaciji postavijo v bran strani, ki ima nikakršne možnosti za zmago.
Seveda, kratkoročno obračanje po vetru se dolgoročno vedno izkaže najboljša rešitev. Nam je Putin s plinom to dokazal.In ne razumem Evropejcev, da se pri tej specialni operaciji postavijo v bran strani, ki ima nikakršne možnosti za zmago.
Kako točno?Seveda, kratkoročno obračanje po vetru se dolgoročno vedno izkaže najboljša rešitev. Nam je Putin s plinom to dokazal.
EU je nehala kupovati poceni ruski plin in začela uvažati drag ameriški utekočinjen plinKako točno?
![]()
Zaskrbljujoče besede Ursule von der Leyen: "Pripraviti se moramo na najhujše"
Razpravo je po zaključku opisala kot "dobro in odkrito", ter dodala, da bo Evropa morala znatno okrepiti svoje izdatke za obrambo.www.zurnal24.si
Več na: https://www.zurnal24.si/svet/zaskrb...leyen-pripraviti-se-moramo-na-najhujse-437565 - www.zurnal24.si
Marš, naj gre sama v rove, kaki izdatki za obrambo, saj Rusija ni napadla Evrope. Ne razumejo, da je to sovjetski konflikt.
Braniti demokraciji? ta izraz je postal že tako bolan, da je smešno.
Dok se bo hlastalo in zaradi pohlepa bodo vojne, ma kaka pravna država, nateg.
EU je nehala kupovati poceni ruski plin in začela uvažati drag ameriški utekočinjen plin
Pa ukrajina je nehala pretakat ruski plin prek svojega ozemlja
Čaki čaki....kaj pa naš NOB ?Dan 1 te tridnevne operacije je očitno bil dan 1 tega planeta. Takrat se je človeštvo ocitno začelo.
Ja ni ga bilo. FikcijaČaki čaki....kaj pa naš NOB ?
Ni čisto tako.res je. Ampak ko so se delali plinovodi, .npr alžirski plin, turški, afrika in bližnji vzhod, ali pa terminali za utekočinjen zemljski plin pa nekako nismo našli nekega skupnega jezika. Torej je težava kje? Že na samem začetku ko so se osredotočili zgolj na enega dilerja. In ko smo z njim prišli v konflikt so to luknjo zapolnili drugi. Žal po precej višji ceni. Amapk za to gre zahvala tistim, ki so spodirali vlade in politiko da je RU ena in edina ki nas lahko reši. Zdaj je kar pač je
model, koliko teh zadev stoji v Tržaškem zalivu? Koliko v Koprskem ?Ni čisto tako.
ko so še delali plinovodi, npr alžirski plin, turški, afrika in bližnji vzhod, ali pa terminali za utekočinjen zemljski plin pa smo že našli skupni jezik in tudi smo kupovali od vseh omenjenih, res pa da smo največ kupovali od Rusov, logično, ker je bilo tam najceneje. Tako da ni res, da smo bili odvisni samo od ruskega plina, imeli smo več ponudnikov.
Potem je prišla vojna, Z rusi smo se skregali, jim nabili sankcije, Naši prijatelji in zavezniki Američani so zminirali severni tok, Zelenski prekinil dobavo preko Ukrajine, sedaj bombandira še Turški tok, pa zbombandiral je plinovod, ki dostavlja Kazahstanski in Azerbajdžanski plin v EU...In sedaj smo mnogo bolj odvisni od zahodnega plina, ki pa je nekajkrat dražji.
Naše kvote poceni plina, pa so pokupili naši neposredni konkurenti, Kar je še dodaten udarec EU industriji. Ne samo da ga EU kupuje dražje, še konkurena ga kupuje ceneje.
In sedaj kaže, da se bomo skregali še z američani, ki so nam že nabili carine na aluminij (rusom jih američani niso nabili), poleg še vsega ostalega.
Uršula pa pravi, da se bomo morali pripravit na najhujše. Ja, ker se pač mešamo v notranje sovjetske spore in se širimo na vzhod. In Ukrajina ni ne v Natu in ne v EU - tja pa pošiljamo miljarde, orožje in sovražno delijemo proti Rusiji.
Pa samo Natu bi se ukrajina odpovedala in spoštovala (četudi enostransko) sporazume iz Minska, pa vojne nebi bilo.
In nazadnje še sporazum iz Istambula, ampak niste bili zadovoljni s tem, da Rusija dobi Krim, Donbas avtonomijo v okviru Ukrajine, in Ukrajina se odpove Natu. Ste hoteli še večstotisoč mrtvih, 20 miljonov razseljenih, razrušeno državo, razbito infrastrukturo, zadolženo državo. Ker brez ukrajine v natu vam živeti ni.
Nekaj teh zadev je, pa na Krku so, kar samo dokazuje, da nismo bili odvisni od enega ponudnika.model, koliko teh zadev stoji v Tržaškem zalivu? Koliko v Koprskem ?
no šit... zakaj točno bi se morala natu odpovedat? A se je RU čemu odpovedala ali so ves ta čas razvijali orožje? Pa konc koncev RU bi samo nehala kupovati drone pa bi se bitka močno spremenila.....
razf***no UA si želita predvsem vlado in trump da bosta še mičkeno bolj bogata, UA še malo bolj potisnjena v ozadje, EU pa kakor naj bi ji diktirali.
ja rusu zaupat je res ziher
Ne vem kakšno računico imate to, ampak je meni vrednost delnic narasla, se mi ni prav nič smejalo, ker od tega samo plačam več davka.Rheinmetallu se na daleč smeji, v 1 mesecu za 50% delnice gor na račun Trumpa. Orožarske industrije ZDA pa počasi izgubljajo.
daj za gešenk pa se preseli pod most, pod skalo, v bližnji gozd...Ne vem kakšno računico imate to, ampak je meni vrednost delnic narasla, se mi ni prav nič smejalo, ker od tega samo plačam več davka.
Enako z nepremičnino, več ko ji naraste vrednost, samo več davka plačam. Od višje vrednosti imam samo izgubo. Ker ne mislim prodat.
A to imaš delnice z moskovske borze? Samo vprašam. Se pa šalim da ne boš zameril! Ampak sem moral. Itak imaš pa debelo kožo kot vidim. Napadajo te z "vsemi topovi", ti pa odgovarjaš in odgovarjaš.Ne vem kakšno računico imate to, ampak je meni vrednost delnic narasla, se mi ni prav nič smejalo, ker od tega samo plačam več davka.
Enako z nepremičnino, več ko ji naraste vrednost, samo več davka plačam. Od višje vrednosti imam samo izgubo. Ker ne mislim prodat.