Nokia E51

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Gelde hreščanja: Meni je tudi greščalo kakih 14 dni potem pa se je slišalo zelo slabo. Sem dal na servis so menjali zvočnik.

Imam pa zdaj nov problem. Večkrat dobim samo sms da me je nekdo klical kljub temu, da imam telefon prižgan. Tudi smse dobim z veliko zamudo tudi do 8ur. Ampak to se mi ne dogaja vedno. Zanima me če je to kaj krivo zaradi novega sofwara, ki sem ga pred kratkim naložo ? Ima kdo kakšno idejo ?

blazzzzz

Pripravnik
18. avg 2007
107
0
16
što
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Gelde hreščanja: Meni je tudi greščalo kakih 14 dni potem pa se je slišalo zelo slabo. Sem dal na servis so menjali zvočnik.

Imam pa zdaj nov problem. Večkrat dobim samo sms da me je nekdo klical kljub temu, da imam telefon prižgan. Tudi smse dobim z veliko zamudo tudi do 8ur. Ampak to se mi ne dogaja vedno. Zanima me če je to kaj krivo zaradi novega sofwara, ki sem ga pred kratkim naložo ? Ima kdo kakšno idejo ?

tu vrjetno software nima veze. je bol verjetno da je kaj narobe z omrežju (od simobila,mobitela, tuša...)

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Zvečer ugasnem gsm, zjutraj prižgem in dobim datum od prejšnjega dne, ura pa je pravilna. Preverjeno stanje. Ponavadi v petek zvečer ugasnem ..... v soboto pa šok
wink-1.gif
... no niti ne ...v ponedeljek, ker alarm ne zvoni (je "nedelja".

Se dogaja še komu?

Sem ga updejtal na najnovejši firmware 1 mesec nazaj.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Ta problem sem zasledil tudi po drugih forumih, se pa je pojavil po updejtanju na zadnjo verzijo FWja.

stockl

Zelenc'
12. nov 2008
15
0
1
Mene pa zanima, če majo use nokie e51 zaslon malo bolj u desno zamaknjen, kot da pri izdelavi niso bili natančni in če pogledaš pod lučjo vidiš, da je na levem kraju med zaslonom in ohišjem večja razdalja kot na desni strani. telefon imam že 5 mesecev in sem ga enkrat že zamenjal na mobitelu, ko sem opazil napako, potem pa vidim da je pri tem isto, vendar se mi ni dalo nosit spet tja na mobitel, da bi reklamirali. Če dobro pogledaš je videt tudi da je zaslon malo postrani noter vstavljen. do zdaj se s tem nisem obremenjeval, ker sem potem še u bigbangu pogledal ko so imeli raztavljenega in je imel isto napako, če je to napaka... A kdo kaj ve o tem?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Quick Office je že prednaložen, tako da .doc dokumente lahko odpiraš, le urejati jih ne moreš.
Sicer še nisem kaj preveč tega uporabljal ker ni najbolj praktično zaradi majhnega ekrana, ampak v sili pride verjetno prav
smile-1.gif

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Sandrca pravi:
sj bi rekla da sm ponosna lastnica telefona že cele 2 dni...ampk tu ni kej preveč ponosa...
a se še komu dogaja da telefonu mal zamede in noče v meni? meni enostavno ob pritisku na kerokol tipko k ji je prilagojena funkcija meni, pokaže samo zgornjo vrstico imenika in to je to.... in ja, sm 1000% da je tipka res namenjena vstopu v meni.
+ zakaj zavrage če prestavljaš ikone, se to ne shrani tudi po izkolpu in ponovnem prižigu telefona?
what do to?
frown-1.gif

Si kaj ugotovila glede tega problema? Tudi meni se to pojavlja včasih - izklop & vklop GSM aparata potem pomagata ...

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
Citat:
Uporabnik kostevc pravi:
Citat:
Uporabnik Sandrca pravi:
sj bi rekla da sm ponosna lastnica telefona že cele 2 dni...ampk tu ni kej preveč ponosa...
a se še komu dogaja da telefonu mal zamede in noče v meni? meni enostavno ob pritisku na kerokol tipko k ji je prilagojena funkcija meni, pokaže samo zgornjo vrstico imenika in to je to.... in ja, sm 1000% da je tipka res namenjena vstopu v meni.
+ zakaj zavrage če prestavljaš ikone, se to ne shrani tudi po izkolpu in ponovnem prižigu telefona?
what do to?
frown-1.gif

Si kaj ugotovila glede tega problema? Tudi meni se to pojavlja včasih - izklop & vklop GSM aparata potem pomagata ...

ja, prišla do ugotovitve da update sw ni pomagal
jezen.gif

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
bom počakala da se kolega prikotali v slo, k je bil nekaj časa serviser pri telerayu, pa on pogleda v katerem grmu tiči zajec, če mu pa ne bo ratal bo pa naslednja opcija servis ja. mal mi ga je škoda dat na servis ker pol pride vs pobutan pa popraskan nazaj
frown-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik Sandrca pravi:
mal mi ga je škoda dat na servis ker pol pride vs pobutan pa popraskan nazaj
frown-1.gif

To je pa pol že zrelo za reklamacijo
smile-1.gif

Sicer pa mi "simptomi" delujejo kot pokvarjen RAM - ker na PCju je tudi po resetu nekaj časa OK, potem pa začne spet zafrkavati.
V tem primeru itak nimajo drugega, kot pa da ti dajo nov telefon (predvidevam da je RAM zalotan na vezje).

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Zdravo, jaz imam eno vprašanje o E51 ...

Prej sem nekaj nastavljal zvonjenje in sem imel možnost naštimati tudi zvonjenje v jami, gozd, železniška postaja ... Naštimal sem v jami in zdaj mi odmeva zvonjenje. Kako sedaj to spremeniti, ker mi zadeva ni všeč? Med profili ne najdem več teh opcij, med nastavitvami telefona pa tudi ne. Prosim za pomoč.
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Verjetno misliš to: meni / Predstavn. / 3-D toni / izklopiš prvo opcijo

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Pa ti si car!
cheer.gif

Kaj pa pomeni ta opcija Usmerjenost zvoka? V primeru, da so 3-D učinki tonov izključeni, Usmerjenost zvoka in Odmev delata??

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Ne bi vedel (mam izklopljene te efekte). Probaj, pa boš najboljše vedel (če ne pa preberi navodila).
Jaz vedno ko dobim nov telefon, prvo grem skozi čisto vse nastavitve, tak da vem kje se kaj nastavi. Priporočam tudi ostalim
tongue-1.gif

stockl

Zelenc'
12. nov 2008
15
0
1
Mene zanima, če se splača naložit nov firmware, kr zdej imam 220.34.37 nov pa je že zunaj en čas. Ali ima kašne napake in je bolje da ostanem na starem firmware-u.

patak

Zelenc'
24. mar 2009
1
0
1
Mene pa zanima kje naštimam budilko
bonk.gif
že naprej hvala za odgovor

EDIT: sm že najdu=)

Nazadnje urejeno:

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Jaz imam z nokio e51 naslednji problem: Odkar sem nadgradil software na 300.34.56 (pač naredo bedarijo, ker ne morm nič naložt gor). Vendar to me ne moti tako. Moti me bolj to, da imam doma Asteriska in en WLAN router. Vedno sem se lahko na ta router povezal preko wlana in do sedaj ni bilo nobenih problemov. Po nadgradnji softwerja, pa se ne morem nikakor povezati na noben router, bodisi ima DHCP ali ne, ali je zaščiten ali ne. On mi samo napiše, da povezava ni na voljo. Potem wlan iskanje na GSMU izkjučim in še kar vidim ikonco, da sem kao povezan preko wlana. Na routerju se da videti, da sem povezan, le da IPja ne napiše, ker ga očitno ne dodeli oz. router ne dobi zahteve. Kolega, ki ima isto nokio le starejši firmware, pa mu deluje vse OK preko mojega routerja. Predvidevam, da je kriv firmware. Ali je možno, da bi nekako naložil starejši firmware, ker drugače mi ta telefon nič ne pomaga, ker 90 % klicev sem opravil preko VOIP .