Nokia E51

ringalori

Zelenc'
20. sep 2007
4
0
1
Citat:
Uporabnik stockl pravi:
Jst sm učerej nadgradil na 220.34.37 (sm falu u prejšnjem postu) in dela uredi, sam nisem še opazil kašne spremembe, ne na bolše in ne na slabše. In ni res, da pole ne moreš več podpisovat certifikatov, sicer jstt sploh nisem mel kašnih problemov s certifikati, sam WLAN me še zmeri zajebava, kr mi napiše, da se prehod ne odziva, omrežje pa je odprto!?

A ti je uspelo rešt problem, da se prehod ne odziva.

Imam enak problem!!!

stockl

Zelenc'
12. nov 2008
15
0
1
Ne, še vedno je isti problem. Sploh me noče povezat na domač Wlan al pa od soseda, kr ima isto. Imam pa uni modem od siola neki Sinope 568 al neki tazga. Sem pa tudi že klical na siol in na mobitel samo ni nič. Pri mobitelu so rekli da je problem u modemu, na siolu, pa da mobitel ni komapabilen z modemom in so me odj****. Tko da zdej se niti ne ukvarjam več s tem, kamor je Wlan odprt pa ni problema za se gor prpopat.

Lp, vso srečo, pa sporoči, če kaj rešiš

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Sem se potrudil in prebral celo temo.
smile-1.gif

Glede na napisano mislim, da imam težave saj baterija zdrži samo dobra dva dni. Vsekakor manj kot tri, ponavadi bližje dveh dni ob dokaj mali uporabi.
Bom točno beležil koliko časa zdrži. Zanima pa me kaj lahko naredim? V mislih sem imel upgrade software, malo sem že šel čez menije in probal z nastavitvami zmanjšat porabo baterije, prav tako je wlan scaning off. Mogoče kakšen predlog kaj bi naredil?
Imam pa še eno dodatno baterijo (original) vendar obe zdržita približno enako.
Mogoče kakšen predlog? Je zrela za servis!?

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
- izklop wlan scaninga
- zmanjšanje osvetlitve zaslona
- GSM omrežje only

čeprav mi je zelo čudno, da ti zdrži samo dva dni. meni je ob wlan ON zdržala najmanj 3 dni.

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Tudi meni se zdi, da je to dokaj malo glede na prebrano zgoraj! Res pa, da je na UMTS omrežju in občasno prestavi na GSM. Bom še to izključil.
Jaz imam N79 (E51 je od punce) in meni zdrži vsaj 4 dni pa je prav tako na UMTS-u in več uporabljem dodatnih funkcij od maila do BT, GPS itd. pa mi vedno zdrži vsaj dan dlje.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Jaz če vklopim UMTS in pregledovanje mailov na 5min (dejansko je cel čas povezan), mi baterijo pobere nekje v 2-3 dneh.
Drugače pa obstaja tudi en program, ki ti meri porabo telefona (naj da nekdo link do te teme na alterju).

22. jul 2007
13.568
1.749
113
124
Citat:
Uporabnik Torque_monster pravi:
Sem se potrudil in prebral celo temo.
smile-1.gif

Glede na napisano mislim, da imam težave saj baterija zdrži samo dobra dva dni. Vsekakor manj kot tri, ponavadi bližje dveh dni ob dokaj mali uporabi.
Bom točno beležil koliko časa zdrži. Zanima pa me kaj lahko naredim? V mislih sem imel upgrade software, malo sem že šel čez menije in probal z nastavitvami zmanjšat porabo baterije, prav tako je wlan scaning off. Mogoče kakšen predlog kaj bi naredil?
Imam pa še eno dodatno baterijo (original) vendar obe zdržita približno enako.
Mogoče kakšen predlog? Je zrela za servis!?
odstrani garmin, se tudi pozna na avtonomiji baterijeLPWWY

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Garmin uporabljam na svoji N79 (kjer baterija zdrži vsaj dva dni več) in čeprav je instaliran tudi na E51 se ne uporablja tako, da, če program ne deluje v ozadju potem ne rabu resursov.
Izključeni so vsi dodatki (WLAN, preverjanje mailov, BT itd.) in sedaj je tudi samo na GSM omrežju tako, da to ne sme biti problem.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Sem opravičujem, ampak nekaj ne razumem. Razglabljanje va forumu (pa ne samo na tej strani) kolko komu zdrži bateri. Meni dva dni, tebi tri dni, meni dva in pol.... Milslim... a je kdo pomisli, da je bistven podatek to, kolko kdo telefonira?

Jaz uporabljam E90 in imam vedno prižgan Bluetooth zaradi povezave z avtom. Pa mi zdrži cel vikend, med tednom en dan, včasi se pa zgodi, da tudi cel dan ne. Čisto odvsino, koliko telefoniram, koliko sem v avtu in koliko imam prižgan WLAN.

Pa mi na kraj pametni ne pride, da bi zdej koga spraševal, ti koliko pa tebi barerija zdrži ker niti ne vem ali ima telefon z okras ali pa z njim telefonari.

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Zato sem pa tudi napisal, da, če se uporablja samo telefoniranje (GSM) in, če so vsi dodatki izključeni (WLAN, BT, preverjanje mailov, UMTS ...) in vse skupaj manj kot uro klicev telefon zdrži dva dni ali celo manj. Glede na vse informacije v testih in glede na uradne podatke naj bi vseeno zdržal več.
Kako pa naj bi ugotovil, če je kaj narobe s telefonom kot pa s primerjavo z ostalimi uporabniki preden se odnese na servis?

Poslušam predloge!?

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Tisto kar piše v navodilih je zavajanje ljudi. Gre za podatke, ki jih naredi proizvajalec po nekih standardih, kjer je pa bistven tudi signal oz. kvaliteta signala. enako je pri porabi goriva v avtih.

Jaz imam S63AMG in mislim da piše relacija 12,XX litov. Pa grem v Milano pa nazaj, pa sem imel rekor v nizki porabi 18,4l, drugače pa če ga ginim tudi do 24litrov. Je pa res, da bi rad spoznal človeka, ki bi mi znal peljati avto s porabo, ki je v navodilih oz. tehničnih specifikacija. Konec koncev si pa nisem avta kupil, da se bom vozila na relacijo 90km/h. Ampak to zdaj ni tema.

Ne vem, kaj ti naj rečem. Meni če zdrži telefon dva dni zmerne uporabe je to super. So minili časi, ko sem imel Nokio (mislij da je bla 6310i), ki je zdržala cel teden. Žal. Sicer imaš pa itak doma polnilec v avtu pa inštalacijo...

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Ne mi s tako neprimernimi primerjavami in se drži teme!
rolleyes-1.gif

Če bi prebral kaj sem napisal bi lahko opazil, da sem kr dobro definiral uporabo tako, da ne s**** s takšnimi primerjavami.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Dosti zapenjanja, gremo nazaj k temi! Sam sem sicer mnenja, da so takšne primerjave odvečne, vendar si pa res lepo postavil svojo uporabo in ti lahko kdo na podlagi podobne porabe dovolj realno odgovori.

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Da podam bolj natančen odgovor!
13.1. zjutraj je bila zamenjana baterija (polno sem dal v Nokio E51) 14.1. zvečer pa je že piskala, da je baterija prazna. Vmes je bilo 20 min pogovorov (raje kakšna sec. manj ampak OK) in nič drugih zadev. 0 SMS-ov ali MMS-ov, brez dodatnih porabnikov kot je BT, preverjanje mailov, WLAN itd. Samo 20 min pogovorov in ~36 ur v pripravljenosti na GSM omrežju večinoma polni signal.
Prosil bi za komentar, če je to v mejah normale za ta GSM!?
uf-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Je normalno... in je odvisno predvsem od tega, kaj vse imas namesceno...

Recimo kaksni animirani screensaver ali animirana ozadja so "poziralci baterije"... Potem je tudi recimo vcasih dovolj samo namescen Garmin Mobile XT... in veliko je se takih zadev, od katerih je odvisno delovanje oz. vzdrzljivost baterije...

Najbolje bos izvedel tako, da ga formatiras (vse, kartico in potem se telefon).. ter ga nekaj casa uporabljas brez kaksnih dodatno namescenih programov... Ce je potem se vedno krajsa doba standbyja, potem je verjetno ze malce slaba baterija ...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Možno je tudi, da se nahajaš na robu signala dveh baznih postaj in ti E51 konstantno prestavlja med dvema postajama.

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Nameščen je samo Garmin, ki se ne uporablja (samo takrat se je ko sem ga namestil) in nič drugega. Nobenih animacij! Nič!
Celo zmanjšal sem osvetlitev itd.
Kot sem že napisal pa je signal zelo dober in je skoraj vedno poln. Pa še samo na GSM-u je.
Meni se to ne zdi najbolj realno! 36 ur v pripravljenosti in 20 min pogovorov!
shocked-1.gif

GSM je star dober mesec in poleg imam še eno dodatno baterijo (original Nokia), ki je stara 3 tedne.

N79 mi zdrži pa 48 ur standby, 40 min pogovora, dobre 4 ure navigacije in nekaj preverjanj mailov ter še kakšno malenkost!
rolleyes-1.gif