Nokia E51

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Slušalke nimajo vpliva na šum (tisti ki nastane pri predvajanju "tišine"), ampak ta šum slišiš samo če si res v tihem okolju. V kakem bolj glasnem okolju pa itak daš bolj na glas in je že vredu.

@ostali: je kdo že updejtal firmware ? Meni je včeraj PC suite javil da obstaja posodobitev za telefon, samo še nisem dal gor.
(kolko sem zasledil je verzija 220.34.37, nisem pa še našel changeloga nikjer)

stockl

Zelenc'
12. nov 2008
15
0
1
Sm nabavu dns E51 in zaenkrat zgleda uredu, sam nevem, kako naj jo povežem z WLANom, kr mamo po hiši in je treba vpisat geslo in uporabnniško ime, sam nevem kam nej vpišem geslo in up. ime. A kdo ve, kr v navodilih nism najdu.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Torej imate WPA-enterprise ? Če imate slučajno preko PAP protokola, potem žal ne bo šlo
crazy1.gif

@ostali: malo prej zamenjal firmware. Razen da mi obnova podatkov s kartice ni delala je vse vredu (sem moral uporabiti obnovo preko PC Suite, kjer pa je bilo vse OK). Nauk: vedno delaj dvojni backup
tongue-1.gif

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Kaj pa je novega pri novem firmware-ju?

Mam še vedno grenke spomine na posodabljanje moje prejšnje Nokie, E50, ko je bla cela štala, ker je bila ena različica čisto zanič. Neki problemi s prikazovanjem vizitk. So se izpisovale samo številke.

LP

stockl

Zelenc'
12. nov 2008
15
0
1
Hm.. kako naj ugotovim, kakšen je protokol? in kaj je WPA enterprise? a to zan bit, da je wlan tak, da se ne da povezat. Ne se čudit, kr ne razumem sam pač nevem kako bi to naštimal, in kaj je treba, ker se ne spoznam na te reči.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Kje se misliš povezovati ? V kakšni službi ali šoli ? Doma pa tak ne bo problema (dvomim da imaš WPA-enterprise)

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik FireMan pravi:
Kaj pa je novega pri novem firmware-ju?

Mam še vedno grenke spomine na posodabljanje moje prejšnje Nokie, E50, ko je bla cela štala, ker je bila ena različica čisto zanič. Neki problemi s prikazovanjem vizitk. So se izpisovale samo številke.

LP

Meni je vredu posodoblo, edino backup na spominski kartici je bil nepopoln - nastavitev ni shranilo, koledar in imenik je, pri sporočilih so bile samo povratnice. Ko sem pa naredil restore iz PC Suite pa je šlo normalno skozi. Še dobro da vedno delam dvojne backupe pred menjavo FWja
grin1.gif

stockl

Zelenc'
12. nov 2008
15
0
1
Mislim se povezovat doma, kr mam anteno na ruterju. Signal mi lovi 100% in tudi napiše da je povezan, samo ne more bit, ker imam jaz nastavljeno geslo in up. ime na Wlanu. Na telefonu pa me ne nič vpraša po geslu in up. imenu zato pomoje povezava ne dela. Samo zdaj nevem, kje se to nastavi in me zanima, če kdo kaj več ve, ker jaz se še ne najbolje znajdem tu...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Če se ti kar sam od sebe poveže, potem imaš odprto omrežje. Tisto uporabniško ime pa geslo pa verjetno misliš za dostop do samih nastavitev routerja - to potem nima veze s samim brskanjem po internetu.

stockl

Zelenc'
12. nov 2008
15
0
1
Ja potem zgleda, da je nekaj drugega narobe, kr kadar začnem brskat, pokaže, da se povezuje z dostopno točko, samo potem mi napiše: Povezava za paketni prenos ni na voljo ali pa Splet: Prehod se ne odziva. In jest res nevem kaj bi to blo.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik stockl pravi:
Ja potem zgleda, da je nekaj drugega narobe, kr kadar začnem brskat, pokaže, da se povezuje z dostopno točko, samo potem mi napiše: Povezava za paketni prenos ni na voljo ali pa Splet: Prehod se ne odziva. In jest res nevem kaj bi to blo.

Pomoje bo nekaj z nastavitvami ruterja narobe, ker meni se je povezal na vsakega
rolleyes-1.gif

Narodnjak: Seveda se splača. Baterija je dosti boljša.

lp

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mene pa zanima zakaj se jih ne dobi!
smile-1.gif

matr na nobenem centru jih nimajo, ne znajo povedat kdaj jih dobijo, nič. Mislim... A kdo ve, a se da rezervirat gsm? Ker kličem na centre, pa se itak noben ne javi...

Ma kdo kakšno vezo tam?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Citat:
Uporabnik stockl pravi:

Pomoje bo nekaj z nastavitvami ruterja narobe, ker meni se je povezal na vsakega
rolleyes-1.gif

Narodnjak: Seveda se splača. Baterija je dosti boljša.

lp

Res?
smile-1.gif

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=1566&idPhone1=2106

ant

Pripravnik
mogoče imaš na routerju nastavljeno, da določi samo nekaj ip za naprave, potem pa zmanjka za tvojo nokio. druga možnost je, da imaš pri wifi določen security, da dovoli samo določenim mac adressam dostop do routerja.

več se pa ne spomnem

stockl

Zelenc'
12. nov 2008
15
0
1
Ja mislim da semm odkril napako zakaj ne dela. Ker mam verjetno nastavljeno zaščito na routerju, sam ne morem spremenit, ker mi računalnik noče povezat na router z 192.168.1.1 ... Tko da kr pridem do routerja in dam brez zaščite bo pomoje delalo.

Kaj je zdej s softwerm a se splača naložit 200.34.37 ?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik stockl pravi:
Kaj je zdej s softwerm a se splača naložit 200.34.37 ?

To je starejši software, novi je: 220.34.37
In ja, splača se ga naložiti
tongue-1.gif

stockl

Zelenc'
12. nov 2008
15
0
1
Jst sm učerej nadgradil na 220.34.37 (sm falu u prejšnjem postu) in dela uredi, sam nisem še opazil kašne spremembe, ne na bolše in ne na slabše. In ni res, da pole ne moreš več podpisovat certifikatov, sicer jstt sploh nisem mel kašnih problemov s certifikati, sam WLAN me še zmeri zajebava, kr mi napiše, da se prehod ne odziva, omrežje pa je odprto!?